אחת העוגות האהובת עלי בכל הזמנים זה עוגת בוואריה טעימה עם המון שוקולד ובוטנים גרוסים מעל.
חלום !
אצלנו דווקא בחורף נהוג לאכול את הקינוח הזה כי הטעם של העוגה מזכיר קרמבו וניל טעים
אחרי שתכינו תבינו על מה אני מדברת.
אז בלי הרבה ברברת יאללללה מתחילים
חומרים :
תבנית מלבנית או מרובעת קוטר 24-26
500 מל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
כוס חלב
שקית סוכר וניל
אינסטנג פודינג וניל צרפתי או וניל רגיל (הכי ממליצה על וניל צרפתי)
שקית ג'לטין[15 גרם]
3 חלבונים של ביצה xl או 4 L
1/2 כוס חד פעמי סוכר
חבילה של ביסקוויטים(שרוול )
אופן ההכנה :
דבר ראשון לעבוד נכון, להתחיל עם הג'לטין. להשרות שקית ג'לטין עם חצי כוס מים להניח בצד. אחרי 10 דק. הם מקבלים צורה של כדורי ג'לי.
במהלך העשר דק עד שהג'לטין מתגבש אני מקציפה את החלבונים ומוסיפה בהדרגה חצי כוס חד פעמי סוכר עד לקבל קצף נוקשה.
אחרי שהבסיס מוכן אני מקציפה 2 שמנת מתוקה ,פודינג וניל צרפתי,כוס חלב ושקית סוכר וניל עד לקבלת קרם יציב וחזק.
חוזרים לג'לטין מכניסים למיקרו ל15 שניות מוציאים מערבבים טוב אחכ שופכים לקערת הקרם שמנת ומקציפים 2-3 דקות.
עכשיו נותרו לנו 2 קערות אחת עם קצף חלבונים ואחת עם קרם שמנת וניל צרפתי
שופכים את קצף החלבונים לתוך קערת הקרם.
ומקפלים את קצף החלבונים עד קבלת קרם אחיד .
מרטיבים ביסקוויטים בתוך צלחת עם כוס נס קפה
מסדרים הכל בשורה
שופכים מעל את הקרם ומשטחים בעזרת ספטולה או כף.
מקפיאה לשעה. אחכ מפזרת פירורי ביסקוויטים
סירופ שוקולד ויש לכם עוגה נהדרת שמוכנה להגשה תוך שעה !
בתאבון !
המתכון פורסם בשיתוף מומן של תנובה
היי,
מאיפה הצלחות ??
נראה מעניין דומה למה שאני מכינה, אנסה את המתכון הקל הזה
שאפו
היי. אפשר במקום 500 גרם שמנת מתוקה, 500 גרם שמנת לבישול 9 אחוז?