יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
  • פשטידת תרד בקלי קלות
  • עוגת קרמבו גרסת 2022
  • בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח
  • קראמבל תפוחים ואגסים
  • פשטידת מצות
  • קציצות בשר כשרות לפסח
דף הבית » רוגלעך מבצק שמרים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
רוגלעך מבצק שמרים

רוגלעך מבצק שמרים

יונית צוקרמן יולי 29, 2018 13 תגובות

אני קוראת לזה רוגלאך שמרים  אמא שלי קוראת לזה קראסון שמרים.

אתם בטח זוכרים אותם מהילדות ?!עם המון סירופ סוכר.

אמא שלי נהגה להכין אותם בדכ בשבתות בחורף ותמיד כחלק משולחן מתוקים לפתיחת הצום אמא הייתה שמה לנו צלחת של זה בשולחן וזה אחד הדברים טעימים שיש.

אם תקשיבו לי טוב להסברים ולמתכון תקבלו רוגלאך רך וגמיש.

יש לכם גם סרטונים שהעלתי לסטורי באינסטה של כל  השלבים ואני יודעת שצום תשעה באב חלף שבוע עד שאני מעלה עכשיו את המתכון אבל לא תמיד יוצא.

אז בלי הרבה חפירות הפעם יש לי עוד עוגת תפוזים ושקשוקה חצילים מטורפת להעלות לכם .

חומרים :

חצי קילו קמח

אבקת אפיה

כף שמרים

משפר אפיה

2 ביצים m או l וחלמון

חצי כוס סוכר

100 גרם חמאה /מחמאה(קטנה)

כוס מים

קורט מלח.

אופן ההכנה :

שמים את כל החומרים למעט החמאה והמלח ומערבלים או לשים ביד עד שמתחיל להיות גוש בצק .להוסיף את החמאה והמלח ולהמשיך ללוש עוד 7 דקות על השעון.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_632280703_201434_866.mp4

המטרה של הלישה ליצור בצק גמיש וזה יקרה רק אחרי שהגלוטן יפתח לכן ללוש על השעון 7 דקות.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_632340920_143127_626.mp4

אם אתם לשים ידנית אז צריך טיפה יותר נוזלים בגלל שהערבוב ידני פחות מכניס את כל החומרים ולכן תצטרכו להוסיף כרבע כוס מים.כרבע אני מדגישה.בהדרגה תוסיפו ותראו.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_632650805_173309_796.mp4

הבצק צריך להיות טיפה דביק ורך מהרגיל.זה בסדר זה הגמישות שלנו בביס.

להעביר את הבצק לקערה משומנת מהמיקסר ולתת לו לישה קטנה מלאה באהבה♡

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_642140112_193854_756.mp4

להכניס להתפיח 5 שעות מינימום במקרר או לילה שלםהבצק טוב ל24 שעות.

בחוץ ההתפחה איטית והיא קרוב לשעתיים עד שהנפח טיפה גודל.

חשוב להבין ולא להציף אותי בשאלות בצק של שמרים לא אמור להכפיל את הנפח כמו בצק ללחם ולחמניות.

הוא צריך לגדול אבל לא אותו הדבר.אז אם לא תפח לכם הרבה זה בסדר !

מילוי:

איזה ממרח שוקולד שאתם אוהבים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_642360829_164017_305.mp4

אופן ההכנה :

קורצים כדורים שווים מכל העיסה בכמות זוגית.

כל כדור פותחים לעיגול בעזרת רידוד (מערוך)

 

מורחים שכבה ממרח שוקולד וסוגרים את העיגול בבצק נוסף שרידדנו.

מחלקים ל8 כמו לפיצה ואפשר ל16 אתם בוחרים את הגודל.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_596551112_053425_780.mp4

עושים חתך קטן בבסיס המשולש ומגלגלים לצורת קרואסון.

מניחים בתבנית.

אופים בתנור חם לא טורבו !אפיה רגילה קו למעלה קו למטה מהסיבה שלא לייבש את הרוגלאך.

עד התחלה של הזהבה.ברגע הזה אני פותחת את התנור ומברישה אותם  במי סוכר.

מה זה?כוס מים רותחים עם כוס סוכר לערבב הכל עד שהסוכר נמס.ולהבריש שהם כמעט זהובים.

המטרה להחדיר לחות לרוגלאך ורכות.

שהם יוצאים להבריש שוב במלא מי סוכר.

חשוב שמי הסוכר יהיו חמים אז אם התקררו בזמן שהמשכתם לאפות את הרוגאלך תנו דקה חימום במיקרו.

ותברישו שוב!ואם בא לכם אפשר עוד חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר וכמו בקונדטוריה תנו להם לשחותתתתת.

אני אישית לא אוהבת מלא רטוב לי כוס אחת מספיקה

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/07/VID_597300203_225928_647.mp4

לטעום….להגיד טעיםםםםםםםם ולא לשכוח לתייג אותי באינסטה פייס.

אין אושר יותר גדול מלראות את מה שאתם מכינים מהאתר שלי.

לפעמיים אני מתרגשת כמו ילדה ולפעמיים אני מתעצבנת בעיקר שיוצא לכם יותר יפה ממני ?????

האינסטה שלי למי שרוצה ללמוד ממני טכניקות ולהכיר אותי יותר הוא yonit_z

יאלללללה חפרתי מלא..  בהצלחה ♡

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. לילך הגב אוגוסט 24, 2018 בשעה 9:09 am

    הי יונית!תודה על אתר מהמם(אני עוקבת אחריך בכל המדיות..)
    רציתי לשאול באיזה מילוי שוקולד את משתמשת??

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:53 pm

      השחר הצהוב הכי טעים לפרווה

  2. אילנה הגב אוקטובר 6, 2018 בשעה 11:09 pm

    כמה זמן אפייה לא צוין .. ?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:35 pm

      עד שזה מוכן רואים בעין

  3. רונית הגב אוקטובר 18, 2019 בשעה 8:39 am

    היי יונית, האבקת אפייה היא טעות במתכון? או שצריך למתכון?
    בסטורי לא ציינת.

  4. אפרת הגב אוקטובר 28, 2019 בשעה 4:37 pm

    היי יונית,
    אם אחליף חמאה בשמן זה עדיין יצא טעים?
    יש אפשרות לשים חצי מהכמות חמאה/מחמאה וחלק שמן?

  5. ליאת הגב ינואר 5, 2020 בשעה 7:50 am

    הי יונית.
    משתמשת הדוקה במתכונים שלך.
    מצטאפת לשאלה מוסיפים לבצק אבקת אפיה?
    אם כן אז כמה?

  6. נועה הגב ינואר 13, 2020 בשעה 11:52 am

    היי יונית
    מתכונים מושלמים!
    האםניתן לוותר על משפר האפיה?

    • סימה הגב דצמבר 16, 2020 בשעה 2:33 pm

      רק להגיד שאת נהדרת!!!תענוג🥰

  7. יונית הגב פברואר 12, 2020 בשעה 12:15 pm

    כמה אבקת אפיה
    ומשפר אפיה כמה ?

  8. נעמה הגב אפריל 30, 2020 בשעה 10:25 am

    הי יונית! תודה על המתכונים המושלמים!
    הכנתי את הבצק והוא יצא מצויין רק דביק מידי לרידוד – אני לא מצליחה לעבוד איתו…
    כנראה שהביצים היו גדולות מידי..
    לקמח?לשמן? בקיצור – יש תקנה?

  9. מירי הגב דצמבר 16, 2020 בשעה 11:29 am

    האמת רק מלשמוע איך את מתלהבת בא לי לרוץ להכין…..תודה על המתכון !!האם אפשר להשתמש בשמן,? אשמח לתשובתך.תודה ותמשיכי להפציץ במתכונים מעולים ..!!

  10. ליאור הגב ינואר 12, 2021 בשעה 6:15 pm

    לא למרוח ביצה לפני שמכניסים לתנור?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • זיתים מרוקאים זיתים מרוקאים בתור ילדה אני זוכרת שלא אהבתי את הס...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • לחמניות של בית לחמניות של בית המדריך המלא להכנת לחמנייה ביתית קלה רכה והכי חשוב טעימה...
  • קובניות בטעם חמאה ושום קובניות בטעם חמאה ושום הרבה פעמיים חשבתי על איך לפתוח את הפוסט היום בהתחלה...
  • קציצות עוף מקורמלות קציצות עוף מקורמלות את הקציצות האלה אני מכינה כל חג פסח  והם חלק משולחן החג...
מתכונים חדשים

קובניות בטעם חמאה ושום

קוביות בשר עם תפוא

הפסטלים של רונן

קציצות עוף וכרובית

פשטידת תרד בקלי קלות

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס