אני קוראת לזה רוגלאך שמרים אמא שלי קוראת לזה קראסון שמרים.
אתם בטח זוכרים אותם מהילדות ?!עם המון סירופ סוכר.
אמא שלי נהגה להכין אותם בדכ בשבתות בחורף ותמיד כחלק משולחן מתוקים לפתיחת הצום אמא הייתה שמה לנו צלחת של זה בשולחן וזה אחד הדברים טעימים שיש.
אם תקשיבו לי טוב להסברים ולמתכון תקבלו רוגלאך רך וגמיש.
יש לכם גם סרטונים שהעלתי לסטורי באינסטה של כל השלבים ואני יודעת שצום תשעה באב חלף שבוע עד שאני מעלה עכשיו את המתכון אבל לא תמיד יוצא.
אז בלי הרבה חפירות הפעם יש לי עוד עוגת תפוזים ושקשוקה חצילים מטורפת להעלות לכם .
חומרים :
חצי קילו קמח
אבקת אפיה
כף שמרים
משפר אפיה
2 ביצים m או l וחלמון
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה /מחמאה(קטנה)
כוס מים
קורט מלח.
אופן ההכנה :
שמים את כל החומרים למעט החמאה והמלח ומערבלים או לשים ביד עד שמתחיל להיות גוש בצק .להוסיף את החמאה והמלח ולהמשיך ללוש עוד 7 דקות על השעון.
המטרה של הלישה ליצור בצק גמיש וזה יקרה רק אחרי שהגלוטן יפתח לכן ללוש על השעון 7 דקות.
אם אתם לשים ידנית אז צריך טיפה יותר נוזלים בגלל שהערבוב ידני פחות מכניס את כל החומרים ולכן תצטרכו להוסיף כרבע כוס מים.כרבע אני מדגישה.בהדרגה תוסיפו ותראו.
הבצק צריך להיות טיפה דביק ורך מהרגיל.זה בסדר זה הגמישות שלנו בביס.
להעביר את הבצק לקערה משומנת מהמיקסר ולתת לו לישה קטנה מלאה באהבה♡
להכניס להתפיח 5 שעות מינימום במקרר או לילה שלםהבצק טוב ל24 שעות.
בחוץ ההתפחה איטית והיא קרוב לשעתיים עד שהנפח טיפה גודל.
חשוב להבין ולא להציף אותי בשאלות בצק של שמרים לא אמור להכפיל את הנפח כמו בצק ללחם ולחמניות.
הוא צריך לגדול אבל לא אותו הדבר.אז אם לא תפח לכם הרבה זה בסדר !
מילוי:
איזה ממרח שוקולד שאתם אוהבים.
אופן ההכנה :
קורצים כדורים שווים מכל העיסה בכמות זוגית.
כל כדור פותחים לעיגול בעזרת רידוד (מערוך)
מורחים שכבה ממרח שוקולד וסוגרים את העיגול בבצק נוסף שרידדנו.
מחלקים ל8 כמו לפיצה ואפשר ל16 אתם בוחרים את הגודל.
עושים חתך קטן בבסיס המשולש ומגלגלים לצורת קרואסון.
מניחים בתבנית.
אופים בתנור חם לא טורבו !אפיה רגילה קו למעלה קו למטה מהסיבה שלא לייבש את הרוגלאך.
עד התחלה של הזהבה.ברגע הזה אני פותחת את התנור ומברישה אותם במי סוכר.
מה זה?כוס מים רותחים עם כוס סוכר לערבב הכל עד שהסוכר נמס.ולהבריש שהם כמעט זהובים.
המטרה להחדיר לחות לרוגלאך ורכות.
שהם יוצאים להבריש שוב במלא מי סוכר.
חשוב שמי הסוכר יהיו חמים אז אם התקררו בזמן שהמשכתם לאפות את הרוגאלך תנו דקה חימום במיקרו.
ותברישו שוב!ואם בא לכם אפשר עוד חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר וכמו בקונדטוריה תנו להם לשחותתתתת.
אני אישית לא אוהבת מלא רטוב לי כוס אחת מספיקה
לטעום….להגיד טעיםםםםםםםם ולא לשכוח לתייג אותי באינסטה פייס.
אין אושר יותר גדול מלראות את מה שאתם מכינים מהאתר שלי.
לפעמיים אני מתרגשת כמו ילדה ולפעמיים אני מתעצבנת בעיקר שיוצא לכם יותר יפה ממני ?????
האינסטה שלי למי שרוצה ללמוד ממני טכניקות ולהכיר אותי יותר הוא yonit_z
יאלללללה חפרתי מלא.. בהצלחה ♡
הי יונית!תודה על אתר מהמם(אני עוקבת אחריך בכל המדיות..)
רציתי לשאול באיזה מילוי שוקולד את משתמשת??
השחר הצהוב הכי טעים לפרווה
כמה זמן אפייה לא צוין .. ?
עד שזה מוכן רואים בעין
היי יונית, האבקת אפייה היא טעות במתכון? או שצריך למתכון?
בסטורי לא ציינת.
היי יונית,
אם אחליף חמאה בשמן זה עדיין יצא טעים?
יש אפשרות לשים חצי מהכמות חמאה/מחמאה וחלק שמן?
הי יונית.
משתמשת הדוקה במתכונים שלך.
מצטאפת לשאלה מוסיפים לבצק אבקת אפיה?
אם כן אז כמה?
היי יונית
מתכונים מושלמים!
האםניתן לוותר על משפר האפיה?
רק להגיד שאת נהדרת!!!תענוג?
כמה אבקת אפיה
ומשפר אפיה כמה ?
הי יונית! תודה על המתכונים המושלמים!
הכנתי את הבצק והוא יצא מצויין רק דביק מידי לרידוד – אני לא מצליחה לעבוד איתו…
כנראה שהביצים היו גדולות מידי..
לקמח?לשמן? בקיצור – יש תקנה?
האמת רק מלשמוע איך את מתלהבת בא לי לרוץ להכין…..תודה על המתכון !!האם אפשר להשתמש בשמן,? אשמח לתשובתך.תודה ותמשיכי להפציץ במתכונים מעולים ..!!
לא למרוח ביצה לפני שמכניסים לתנור?
מעולההה
כמה מעלות בתנור??