טוב נמאס לי לכתוב לכם תקשיבו לי טוב!נמאס לי להישבע ברבי טרפון או גמליאל או בשמעון בר יוחאי.
עדיף בעל הנס ככה יהיה לכן עם מה להתפנק ליד הנס קפה ולהנות מכל ביס.אבל לא סתם ביס….ביס עשיר ועסיסי מפוצץ בשוקולד נמס כזה שכל שנייה של לעיסה אתם בגן עדן והכי מצחיק בקלי קלות ובכלום עבודה נשבעת בחיייאת זומזום הזמר
מה?מה?"קצת "נסחפתי אעעעע?????טוב נו אני לא אייל שני ?סורי צודקים?♀️ אז אקצר ואומר ינעל ראבנו ואבק הכוכבים למי שלא מכין את הדבר המושלם הזה! כולה 5 דקות עבודה…כולה!
מתחילים :
200 גרם חמאה/200 מרגרינה/כוס שמן קוקוס חד פעמי
200 שוקולד מריר 60 אחוז(חובה)
2 כפות גדושות נוטלה /השחר/או איזה ממרח שאוהבים
כוס סוכר(מידה =כוס נס =כוס שתיה חמה חד פעמי)
כפית תמצית וניל טהור
4 ביצים מידה l
כוס קמח רגיל לא תופח.
אופן ההכנה :
קלי קלות משחק ילדים …..נשבעת!
לשים בקערה בינונית 200 גרם שוקולד מריר חבילה חמאה של 200 גרם ולהכניס למיקרו ל2 דקות להמסה.
להוציא להוסיף 2 כפות נוטלה לערבב היטב הכל.
להוסיף כוס סוכר ולערבב היטב.להוסיף 4 ביצים וכפית תמצית וניל לערבב שוב הכל טוב טוב.
ואז מוסיפים כוס קמח מערבבים עד שהכל התערבב .
שופכים לתבנית מלבנית לבראוניז.
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות. ומוודאים שהוא חם כמו יום ביולי אגוסט.
מכניסים את התבנית לתנור אופים בין 18 דקות לעשרים דקות.כל אחד ועוצמת התנור שלה.
דקה לא יותר מ20 דקות!!!!שנייה לא!תעשו טיימר זה חשוב הזמנים.
להוציא לעטוף בניילון נצמד וככה חם רותח למקפיא!!!!
לחצי שעה שעה.
מטרת הקירור לייצב את הבראוניז ולעצור את המשך האפיה בכדי שהוא יהיה רך רך כמו בתמונה ויציב.
מוציאים מהמקפיא חותכים ומברכים אותי ברכות כמו שהרב מברך אעעעעעעע
לא קללות מכמה שזה טעים והורס דיאטות….ברכות ??
ואם בא לכם לשמח אותי לתייג אותי באינסטגרם yonit_z.
ואם אתם לא עוקבים אחריי….הרווחתם בעצם חסכתם כאב לב ועצבים חחחחח yonit_z
הערות:
בסרטון הוספתי את הנוטלה אחרי הסוכר אפשר לפני הסוכר להוסיף ואפשר אחרי הסוכר.אם הממרח טיפה נוקשה (התייבש קלות )עדיף לנצל את חום החמאה ולשים אותו מיד אחרי.אם הוא רך וגמיש אז כמוני אפשר אחרי הסוכר.אין חשיבות לסדר. אבל אתם שואלים כל דבר אז עונה מראש.הכי חשוב להוסיף את הביצים רגע לפני הקמח ולא ישר איך שיוצא מהמיקרו כי החום עלול לבשל אותם.אז קודם לערבב להוסיף סוכר לערבב שוב נוטלה ותמצית ואז לערבב(כל הוספה וערבוב זה קירור,הבנתם?!)ואז ביצים ואז קמח.
למתכוןן פרווה שימו לב להחליף למרגרינה או שמן ובמקום ממרח חלבי שימו ממרח פרווה.
שוקולד מריר 60 אחוז חובה זה חלק מסוד הטעם למי שאין וכל כך בא לו להכין עכשיו אז תעשו ותוסיפו כף אבקת קקאו.אבל אומרת לכם יש הבדל משמעותי בטעם אל תוותרו.
בהצלחה ♡♡♡♡
וואו פשוט בראוניז נדיר הולכת חאמץ את המתכון
באהבה ♡
איך אני הופכת את הבראוני לכשר לפסח…
איזה תחליף של קמח?
במקום קמח שמים קמח ללא גלוטן רב תכליתי.אפשר קמח תופח כשר חפסח ואפשר קמח מצות לעוגות אבל אז זה קצת דחוס .הכי טוב קמח ללא גלוטן רב תכליתי
אפשר לשים כוס שמן רגיל ולא שמן קוקוס?
טעים ברמות!! שמנו גם אגוזים וזה פצצה ברמות!! תודה!
אם יש לי שוקולד מריר רגיל של עלית, כמה קקאו עליי להוסיף?
אפשרי להוסיף אגוזים/צימוקים לבלילה?
אם כן. כמה את ממליצה?
האם אפשר להוסיף שברי שוקולד?
התמכרות – אי אפשר להפסיק לאכול את זה.
אם אין לי מקרו אפשר להכין על הגז?:)
יונית……בחיית גיננתני אני כל הזמן מנחשת מה גודל התבנית אז יאללה תעשי מערוף ותצייני ליד המתכונים המעלפים שלך גודל תבנית או לחילופין במבושלים לכמה סועדים בערך. בכל מקרה תודה על אתר ומתכונים טעימיםםםםם (ואת יודעת מה שולחת עוד אתגר תצמחני לי ולעוד נמנעי בשר כל מה שאפשר ) סליחה על הנדנוד ומה גודל התבנית לבראוניז נוטלה
קריטי. גודל תבנית. תודה!
מה זה תבנית לבראוניז?
יאאאאאאאאאאא……….
מפחייידדדדד!!!!!
הכנתי לשבת את הבראוניז ויצא מ-ד-ה-י-ם!!!!!
ממש ממש שווה!!!
הוספתי אגוזי מלך…
אפיתי בתבנית אחת יותר קטנה מכושי..
שבת פרשת עקב תשפ"א ….
הניילון הנצמד נמס על דפנות הפיירקס מהחום והתבנית התפוצצה מהקור של הפריזר):
אוי אבוי!
פעם הבאה תקפיד לקנות פיירקס אמיתי ולא חיקוי 🙂
או תבנית בראוניז שהבסיס שלה מורכב ברזל/מאלומיניום /מתכת או אפילו חד פעמי אפשר (מתכלה )
גם ניילון נצמד איכותי רצוי שיהיה לך !