בראוניז - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » בראוניז
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
בראוניז

בראוניז

יונית צוקרמן ינואר 2, 2017 11 תגובות

בראוניז ב5 דק עבדה 20 דק אפיה ויש לכם חיוך ענק על השפתיים

לחץ כאן להדפסה

 

בראוניז

ביום רביעי שעבר הכנתי מגש בראוניז , צלמתי את כל השלבים, הקפדתי על זמן אפיה, שזה אחד הדברים שעליהם יקום ויפול הבראוניז.

הוצאתי להתקרר טיפה ועליתי להתקלח,כי הייתי צריכה לצאת בעוד מס שעות.

כשירדתי למטה, היה, בראוניז, כן, כן, אתם קוראים נכון.

ה י ה.

אני כמו מרוקאית זקנה עם הידיים באוויר ולא סתם , עם תנועות סיבוביות. שואלת את כולם, איפה המגש שהיה?כי,אני לא הספקתי לצלם לבלוג

בעלי מסתכל על הקטנה, הקטנה מסתכלת על הגדולה, והגדולה מסתכלת על החברה שלה.והחברה שלה מחייכת .

ואני ממש לא .

אלא בגדר, האמא המתאפקת .לא  לצרוח, כמובן, וגם כי החברה של הבת,בסלון, ו…….כן? מה היא תגיד, אמא של….ככה צועקת בשביל בראוניז….

אז אני לוקחת אוויר עמוק, ושואלת את בעלי,נו, מה, עכשיו היה פה על השיש?!

והוא הגיבור לוקח אחריות, ואומר לי, אני שמרתי לך בתנור……………..

נשימה לרווחה אני נושמת……ואז הוא בא לכיוון התנור ,פותח את דלת התנור, מוציא צלחת קטנה ו…אומר לי בלחש כזה….כמה חתיכות.

זה כמה???!?!? אני שואלת.

כן כמה, הוא עונה לי, לא ידענו שלא צילמת…..

גם לא ידעתי שככה היא תתחסל בקלות.

כשטעמתי, הבנתי למה השאירו לי כמה חתיכות….והדגש על כמה חתיכות בודדות.

ביום שישי הכנתי שוב, לשבת בבוקר.וזה הדבר הראשון שנגמר.

בראוניז

 

אז לפני שאני כותבת מתכון, אם אתם אוהבי  השוקולד, תכינו כמות כפולה !תשמעו ליונית.

המתכון עצמו קל, קלי קלות, 4 דק של  עבודה.עשרים דקות אפיה !!! 170 מעלות חום. ויש לכם קינוח,משהו מתוק

שמחמם את הלב,ממכר, "לא משמין בכלל ".[אבל בכלל חחחחח].וקוצר מחמאות.

בראוניז

חומרים :

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה.

3  בצים

כוס סוכר

כפית תמצית וניל.

כף קקאו.

כוס קמח רגיל.

50 גרם נטיפי שוקולד לבן/ או קוביות שוקולד לבן[לא חובה ]

אופן ההכנה :

מכניסים לקערה חמאה שוקולד מריר למשך דקה וחצי, מוציאים ומערבבים עד שהכל מתערבב ויש לנו עיסה חלקה.

בראוניז

מוסיפים 3 בצים, ומערבבים טוב ומהר. מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לערבב עד לעיסה חלקה.

אח"כ כף קקאו, מערבבים שוב עד לקבלת עיסה  חלקה.

בראוניז

ומוסיפים את הקמח ומערבבים טוב עד לקבלת עיסה חלקה.

לוקחים תבנית מלבנית  קטנה מרססים ספרי שמן, הוא מדביק נפלא את נייר האפיה. מקבע אותו למעשה.

מרססים גם את ניר האפיה !

שופכים את העיסה. מטביעים כמה קוביות /נטיפי שוקולד לבן ואופים.

בראוניז

חשוב !!!את התנור חובה  לחמם היטב לפני שמכניסים את הבראוניז.

מה זה אומר? שהתנור יעבוד לפחות רבע שעה קודם.

לחום ולאפיה יש חלק חשוב בהצלחה של המתכון .לכן חשוב לי שהתנור יהיה מחומם כהלכה.

חום של 180 מעלות !

מכניסים את הבראוניז ואופים למשך 20 דקות. על השעון.אם התנור שלך חלש אז על 25 לא יותר.

מוציאים, מקררים, משגיחים בזמן הקירור 😉 ומגישים….

הצעות לשידרוג:

אספרסו קטן וחזק יעניק לו טעם של קפה וגוון אחר.
פקאנים ואגוזים,שבבי קוקוס. משתלבים נהדר

בתאבון !!

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. הדר הגב אפריל 20, 2019 בשעה 9:06 am

    אפשר גרסה כשרה לפסח? לשים קמח מצה במקום הקמח,? יצא טוב

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 2:46 pm

      בהחלט אפשר,אבל זה יוצא טיפה דחוס יש קמח ללא גלוטן כשר לפסח שהוא מעולה.

  2. דניאל הגב נובמבר 1, 2019 בשעה 10:42 am

    יש לי תבנית עגולה בקוטר 24 , אני יכולה להשתמש באותם כמויות כמו במתכון ?

  3. כרמל הגב נובמבר 5, 2019 בשעה 11:30 am

    כתבת בפעולה הראשונה מכניסים לקערה חמאה ושוקולד מריר למשך דקה וחצי
    הכוונה מכניסים למיקרוגל וממיסים ביחד?
    תודה 🙂

  4. מוריה הגב ינואר 25, 2020 בשעה 11:35 pm

    גם במתכון הזה להכניס למקפיא אחרי האפייה או שאין צורך

  5. אמסלם רבקה הגב אפריל 11, 2020 בשעה 7:07 am

    הי יונית איפה ניתן להשיג תבנית בראוניז כמו בפוסט שלך ? שבת שלום

    • פיר הגב מאי 8, 2020 בשעה 6:31 pm

      היי יש ביינות ביתן וגם במגה. זה של חברה בשם magnus.
      50 שח

  6. עינת הגב מאי 5, 2020 בשעה 12:12 am

    הי יונית בתחילת המתכון כתבת 170 מעלות ובהמשך למטה כתוב 180 מעלות
    אז מה הנכון ?:)

  7. פיר הגב מאי 8, 2020 בשעה 6:29 pm

    יש לי שאלה בהקשר למתכון שמופיע על גבי אריזת התבנית המופלאה הזו ! המתכון די דומה למה שיש כאן, שם יש 200 גר חמאה… ו 4 ביצים. (כאן 150 ו 3 ביצים) 1.
    אז מה ״נכון״ יותר?
    2. במתכון על האריזה נדרש להכניס למקפיא. מדובר על מיד בגמר האפייה? או לתת לזה התקרר.כי זה קצת בעייתי להכניס משהו חם כל כך למקפיא… והאם חייב שעה וחצי ?!?
    3 איזה עוד עוגה מתאימה לגודל תבנית כזו?
    תודה רבה 🙂

  8. טל הגב מאי 12, 2020 בשעה 2:25 pm

    הבראוניז נחמדים אבל אני אוהבת שהם יוצאים פאדג' וכאן יצאו דומים יותר לעוגת שוקולד.. מה שכן התבנית מהממת

  9. מיכל הגב מאי 23, 2020 בשעה 7:31 am

    מתכון מושלם. מושלם. אכן חוסל בשעה…

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • אצבעות אנטריקוט ברוטב פטריות וערמונים אצבעות אנטריקוט ברוטב פטריות וערמונים תבשיל בשר קל להכנה טעים מאד.סהכ רבע שעה עבודה וזה שלכם
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס