אחרי החגים כבר פה ולמרות המצב, אני תמיד דואגת שיהיה לי משהו קטן ליד הנס קפה,
אז הפעם הלכתי על העוגיות של רבקה שהן בעצם עוגיות מלוחות בשילוב קוואקר שמשדרג את המתכון ועושה את העוגייה ממש טעימה ?
גילוי נאות :המתכון נעשה בשיתוף קוואקר.
כאשר הם הציעו לי מתכון ישר חשבתי על המתכון של רבקה ואמרתי באהבה? למה לא ?!
זה מתכון שאני מכירה שנים ועושה והגיע הזמן לתת לו מקום בבלוג.
אז שנתחיל?!
חומרים :
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
200 גרם חמאה /כוס שמן
כפית מלח(טובה לא מחוקה)
כפית שמרים
חצי כוס מים
קישוט :
חצי כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
או שומשום או כלום
אופן ההכנה :
שמים הכל בקערת מיקסר ובעזרת וו גיטרה לערבל הכל עד קבלת בצק אחיד.
לחלק את הבצק ל-3 כדורים.
לרדד כל כדור לרולדה ולחתוך .
לגלגל כל חתיכה לנחש ולסגור לעיגול.
מדוע שמים כפית שמרים אם לא נותנים לבצק לתפוח?
היי יונית. למה הבצק יצא לי מתפורר? לא הצלחתי לגלגל נחשים יפים כמו שלך.
אם אין לי קמח תופח אפשר לשים רגיל וא.אפיה? יוצא גם מוצלח?
מתכון של השבוע! מתכון נהדר, טעים וקל להכין אותו. תודה רבה. לגמרי מתכון שנכנס למועדפים שלי.
היי שלומית
שמת בבצק גם שמרים כמו שרשום במתכון? ואם כן נתת לזה לתפוח?
נראה מוש!!
אפשר להמיר את החמאה בשמן? או משהו אחר?
המתכון שלי למלוחות:
1.5 קג קמח
1.5 כפות מלח
1.5 מרגרינה /חמאה/מחמאה
(300 גרם)
1.5 כוס מים
1.5 כוס שמן קנולה
2 אבקת אפיה
ללוש.לחלק ל6. ליצור גליל ולחתוך עיגולים וליצור 'עוגיה מלוחה'. לטבול כל עוגיה בביצה ושומשום
???
היי יונית רציתי לשאול…אפשר להכין אם קמח כוסמין לבן…ואם כן אז איך להיתנהג רגיל אם שאר המצרכים?