טוב תקשיבו טוב טוב ! זה העוגה הכי קלה להכנה בבלוג שלי.
וזה טעים טעים ואם אתם בדיאטה אל תעיזו להכין!!
זה מתחסל מהר מאד ממה שאתם מדמיינים(אצלי בכל אופן ) ולכן אני ממליצה להכפיל כמויות ולהכין בכמות של 2 איינגלייש קייק.
ואם יש לכם אורחים בדרך אז זו העוגה שתכינו בצ'יק צאק ותגישו לצד כוס קפה /תה
ותגידו תודה לקוקי ששלחו לי תבניות אינגלייש קייק מוכן עם נייר אפיה שגרם לי להכין את העוגה הממכרת הזו.
אגב התבנית מעולה לא נדבק בה כלום בזכות הנייר היא שומרת עלינו מאפיה בריאה יותר וכן ירבו המצאות כאלה שיקלו עלינו במטבח ☺
טוב 3 דק מעכשיו ויש לכם עוגה !!
חומרים:
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה /יוגורט 200 מל /אשל /גיל/
חצי כוס שמן
כף תמצית וניל
רבע כוס מייפל
3/4 כוס סוכר או כוס פלסטיק שקופה חד פעמי סוכר
חצי כפית קינמון ,קורט מלח
חצי כוס פקאנים קצוצים
כוס ורבע קמח תופח .
ציפוי:
רבע כוס מייפל/ אבקת סוכר
אופן ההכנה :
קלי קלות שמים הכל בקערה למעט הקמח .מערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח עד שהוא נטמא לא לערבב יותר מידי כי זה יצא דחוס.
עד שרואים שנק הקמח הלבן נעלמו .
לשפוך את התכולה לתבנית איינגליש קייק קוקי עם נייר אפיה.
לאפות בתנור 170 מעלות 25 30 דק במצב טורבו .
למי שאין טורבו אז לאפות באפיה רגילה קו למעלה קו למטה 35 -40דקות
להוציא לקרר 5 דק ולעטוף בניילון נצמד לתת לעוגה להזיע.
אפשר לשפוך מעל מייפל ואפשר אבקת סוכר
הערות :
לגרסת פרווה 3/4 מיץ תפוזים /חלב קוקוס/שמנת צמחית
אפשר להוסיף בננה רכה מרוסקת אפשר להוסיף שוקולד ציפס שוקולד או שוקולד לבן.
אפשר לא לצפות במייפל ולחסוך קלוריות !
אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא אחד לאחד כלומר אותה כמות .
אפשר במקום פקאנים שקדים /אגוזים
אפשר להכפיל כמות ולהכין בתבנית עגולה קוטר 24 .
אם אין קמח תופח אז כוס ורבע קמח רגיל וכפית אבקת אפיה.
היי נראה מעולה!
יש רבע כוס מייפל גם בבלילה וגם בציפוי??
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין ?
מתי מצפים בסירופ מייפל, כאשר העוגה חמה?
מאיפה את רוכשת את התבניות עם נייר אפיה
אהבתי מאוד..קלה וטעימה.
ויותר אהבתי את ההסבר במתכון?
מהמופלטה הכרתי אותך אשמח לעקוב אחרייך אלופה
אפשר לוותר על המייפל בבלילה?
אם שמה קמח כוסמין צריכה לשים כוס ורבע וגם אבקת אפיה? אם כן כמה?
תודה ענת
היי..השמן והקמח גם בכוס חד פעמי שקופה?
שאלה טובה !
עד שהקמח נטמע…תתקני , לא נטמא
היי יונית שאלה,
לאחר שהעוגה מוכנה צריך להוציא אותה ישר או לתת לה להיות בתנור מכובה שתתקרר ,תמיד העוגות נופלות לי שאני מוציאה ובתנור הן מתייבשות.
היי יונית ,אני אוהבת את המתכונים שלך ולעקוב אחרי הבישולים שלך .יש לי שאלה ,למה שאני מכינה את העוגה היא יוצאת לי דחוסה ולא אפויה ? תודה
כן גם לי יצא אותו דבר ולא עירבבתי את הקמח הרבה כמו שאמרת
גם לי יצאה עוגה דחוסה מאזב
ממש לא מתאים למתכונים של יונית
עוגה קלה להכנה ויצאה טעימה בטירוף!
בול ליד נס בבוקר או צהריים או ערב 🙂
אפשר לוותר על הכף של התמצית וניל?
היי
רבע כוס מייפל גם בתוך הבלילה וגם לציפוי ?
באיזה כוס מדדת הכל ?
הכנתי ויצא מעלףףף! אין על המתכונים שלך הכי מדויקים שיש!
יש טעות בכתבה, אומרים הקמח נטמע בבצק ולא נטמא.
נטמא = הפך לטמא
נטמע = הופך לחלק מהבצק/ מהארגון/ מהתוכנה במחשב