קובה אדומה המדריך המלא - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » קובה אדומה המדריך המלא
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
קובה אדומה המדריך המלא

קובה אדומה המדריך המלא

יונית צוקרמן ינואר 7, 2017 29 תגובות

המדריך המלא להכנת קובה כולל המרק האדום הטעים

לחץ כאן להדפסה

קובה אדומה המדריך המלא

אחרי שגיסי העיראקי נתן לי אישור שהקובה שלי יותר מטעימה !

[חח יש דבר כזה?]

ואפילו יותר משל הרבה שהוא אכל וטעם במשפחה שלו .[בלי שמות אעעעע]

אני יכולה לפרסם תמתכון בביטחון מוחלט ועם הרבה אהבה.

תדעו שלקח לי הרבה זמן והרבה ניסיונות עד שהגעתי למתכון המנצח הזה

לי לא הייתה סבתא או אמא שתלמד אותי קובה !

אבל היה לי אינטרנט וחברים וקצת ניסיון בבישול :-)))))))

וזה הצליח לי.

 

ואני רוצה שזה יצליח גם לכם.

קובה אדומה המדריך המלא

לכן המתכון הבא יכלול את כל הטיפים שרכשתי עם הזמן.

אם מישהי שקוראת ויש לה עוד טריקים וטיפים אשמח מאד לשמוע ולשתף.

ולמתכון……………

המתכון לא קשה.

אבל דורש השקעה וזמן .

אבל…..

יש קיצורי דרך :-)))))

מצרכים :

מרק :

בצל גדול

3-4 מקלות סלרי.

4 סלקים  בינוניים חתוכים לקוביות

1/2 כוס לימון סחוט.

כף מלח, כפית פלפל שחור, 5 כפות סוכר.

2.5 ליטר מים.

קובה :

500 גרם בשר טחון

בצל גדול קצוץ.

מלח, פלפל , בהרט עיראקי.

חומרים למעטפת:

חצי קילו סולת [2 וחצי כוסות ]

כוס מים[של הנס]

כף שמן.

כפית מלח.

אופן ההכנה.

אני תמיד מתחילה עם הקובות כי זה כל העבודה הקשה. אז אני מקדישה  בערב אחד שעה וחצי להכנת כמות גדולה.

מניחה על ניר /אפיה ומקפיאה.

וכל פעם שבא לי קובה סלק אני מוציאה מכינה את המרק שזה קלי קלות ויש לי מרק קובות טעים ומפנק.

אז בואו נתחיל מהמלית. במחבת עם שמן  נאדה את הבצל עד שקיפות  נוסיף לו את הבשר הטחון עד בישול הבשר.

קובה אדומה המדריך המלא

כדי שיהיה קל יותר למלית להתקרר אנחנו  נצטרך להעביר אותה לקערה ושם נתבלן. כפית שטוחה מלח חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית בהרט קובות.אם אין לכם תבלין קובה בהרט לא חייב זה יוצא טעים גם בלי.

נותנים לזה חצי שעה להתקרר[בקיץ קצת יותר] אחרי שזה מתקרר אפשר להתחיל עם שלב המעטפת.

ניקח את הסולת  נוסיף לה מלח , נערבב אח"כ נוסיף לה 2 כפות שמן , ואח"כ את כוס המים

[יש כאלה שמוספים כוס מים מהמרק [שהתקררה ]על מנת לקבל צבע אדום אדום לקובה. אני אישית לא]

נערבב עד שנקבל בצק אחיד במרקם דביק.

קובה אדומה המדריך המלא

 

ניתן לבצק לנוח 5 דקות. ונתחיל לקרוץ כדורים קטנים בגודל הקובה שאנו רוצים. 

טיפ:עוטפים את הקערה בשקית ניילון על מנת שלא יתייבש בזמן הקיבוב.

חשוב! לפתוח כל כדור ,אחרי שטבלנו את הידיים במים. אפשר לפתוח וליצור גומה בעזרת כפית קטנה.

ואפשר לפתוח לעיגול גדול על כל כף היד לשים מלית במרכז ולסגור.

 

אחרי סגירה לגלגל את קובה כמה שניות ולהניח על ניר המשי .אפשר גם ניר אפיה.

קובה אדומה המדריך המלא

יש עוד שיטה להכין את העיסה של הבשר יום קודם ולהכניס למקרר. ואז להכין כדורים כמו קציצות ואז לעטוף אותם.

אחרי שהקובות מוכנות הן נכנסות להקפאה או למרק.

אופן הכנת המרק

המרק מאד פשוט ,מאד טעים, ילדים בד"כ מעדיפים את הקובה בלי המרק. לא להתרגש, העיקר שיאכלו.

בסיר למרק נשים שמן לכיסוי תחתית הסיר נוסיף לו את הבצל והסלרי עד הזהבה .אח"כ נוסיף את הסלק לטיגון קל של 3 דקות.

קובה אדומה המדריך המלא

 

 

ומים. אנחנו מוסיפים  כ2.5 ליטר מים. לא לדאוג מכמות המים העמילין שיוצא מהסולת מסמיך את המרק.

ומתחילים לתבלן  עם כף מלח [שטוחה] כפית פלפל שחור[שטוחה].ואחרי נוסיף חצי כוס לימון סחוט ו4 – 5 כפות סוכר

מערבבים טוב. טועמים . תרגישו חופשי לטעום , המרק צריך להיות חמוץ מתוק.אם צריך  עוד סוכר ,לא לחשוש.

אחרי שערבבנו טוב להוסיף את הקובות ולהמשיך לבשל שעה ורבע על אש קטנה.

 

קובה אדומה המדריך המלא

אפשר להגיש על אורז או כמרק.

קובה אדומה המדריך המלא

בתאבון.

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

29 תגובות

  1. נופית הגב יולי 20, 2017 בשעה 7:35 am

    יוניתי שלום 🙂
    בהחלט את ראויה לתואר מלכה כל מתכון שלך פשוט אליפות תודה!!

    רציתי לשאול תמיד הקובות יוצאות לי עבות מדי :/ מה לעשות??

    תודה נופית 😉

  2. מיכל הגב אוגוסט 7, 2017 בשעה 12:01 pm

    המתכונים שלך כל כך פשוטים להבנה וטעימים! אלופה פשוט אלופה!!
    עשיתי עם סלק צווארון ( נראה איך ייצא)

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 1:29 pm

      תודה כייף לקרוא…באהבה♡♡♡

  3. אילנה הגב ספטמבר 14, 2017 בשעה 5:01 am

    מדוע המלית בקובה אדומה מטוגנת ובקובה דלעת לא מה ההבדל ?

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:25 am

      כי ככה קל יותר.את יכולה לטגן מאמי

  4. חן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 4:18 pm

    האם אפשר להקפיא את הקובות לפני הכנסתן לרוטב?

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 16, 2017 בשעה 3:14 am

      בווסאי אף מומלץ על מנת לחסוך זמן

  5. חן הגב אוקטובר 17, 2017 בשעה 12:08 pm

    ומהמקפיא ישר למרק או שצריך הפשרה לפני?

  6. הדס הגב יוני 10, 2018 בשעה 8:13 am

    היי רציתי לשאול למה הקובה לא יוצאץ כל כך אדומה? כל מי שאני מכירה שמכינה קובות יוצא לה ממש ממש אדום הקובה עצמה לא המרק.. איך עושים את זה?

    • יעל כהן הגב מאי 24, 2023 בשעה 7:07 pm

      תשתמשי בסלק טרי ולא ואקום

  7. אביטל הגב אפריל 1, 2019 בשעה 3:32 pm

    למה הכוונה כוס של הנס? אפשר לקבל כמות מדויקת של מים

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 2, 2019 בשעה 6:05 am

      כוס מידה 240

  8. אורטל הגב אפריל 3, 2019 בשעה 8:40 pm

    היי רציתי לשאול מהמקפיא ישר למרק או שצריך הפשרה ?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 4, 2019 בשעה 3:44 am

      מהמקפיא

  9. אושר הגב מאי 22, 2019 בשעה 2:40 am

    היי רציתי לשאול אם אפשר לטגן את הקובה הזה במקום לבשל אותו במרק?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 22, 2019 בשעה 2:47 am

      לא ,קובה לטיגון זה מרקם אחר של בצק

  10. עדי הגב אוגוסט 21, 2019 בשעה 8:36 pm

    הי נראה מעולה. כמה קובות יוצא? והאם לשים את כולם במרק? או חצי חצי יעני ( מבולבלת ומעולם לא עשיתי קובה )

    • יונית צוקרמן הגב אוגוסט 22, 2019 בשעה 8:33 am

      זה תלוי בגודל הבצק שאת קורצת ומכדררת .יש שאוהבים גדולים ויש שאוהבים קטנים
      כולם נכנסים למרק!

  11. מישל הגב ספטמבר 6, 2019 בשעה 12:35 pm

    היי יונית כוס פלסטיק מים למעטפת זה בסדר?

  12. שרון הגב מרץ 28, 2020 בשעה 3:29 pm

    מתכון מדהים קודם כל!
    2 שאלות
    1. הבצק – אם הוא דביק להוסיף סולת? הוא אמור להיות דביק?
    2. המרק צריך להתבשל עם סיר סגור שעה וחצי? או פתוח או חצי פתוח?

  13. נטלי הגב אפריל 7, 2020 בשעה 12:25 pm

    היי יונית,

    חייבת לציין שהכנתי שבוע שעבר את הקובה דלעת שלך וזאת הפעם הראשונה שהכנתי בכלל קובה ואני רבע עיראקית חח, הבעל בלס את הקובה והכנתי מקילו בשר!
    בכל אופן רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בסלק קלוף ומבושל מהאלה שמגיעים ארוזים בסופר או חייב סלק רגיל?

  14. עדי הגב אפריל 17, 2020 בשעה 8:36 am

    כף שמן או 2 כפות שמן?… לא ברור 🙂

  15. פז הגב אפריל 29, 2020 בשעה 4:11 pm

    היי יונית!! רציתי לשאול אם מדדת כוסות הכוסות מדידה? חג שמח ותודה!!

    • כל מתכון שלך ברכה הגב מרץ 9, 2023 בשעה 1:47 pm

      הכנתי פעם ראשונה ויצא מדהים,תודה לך

  16. שרון הגב מאי 20, 2020 בשעה 5:39 pm

    יונית את אלופה!! פעם שלישית שאני מכינה וזה מתחסל כמו גרעינים. אין אין אין על המתכונים שלך . ככה זה כשנותנים מהלב.

  17. מאלי הגב אוקטובר 16, 2020 בשעה 12:45 pm

    וואו ! אליפות! זה שהבשר בושל לפני, יצר קציצה מושלמת עם שכבה דקה דקה של סולת והרבה בשר. יצאו לי מלאאאאאאא אני אוהבת אותם קטנים

    **הכמות של הסולת לא הספיקה, הייתי צריכה כמות כפולה לחצי קילו בשר

    תודה על מתכון מושלם! מזכיר לי את הילדות אצל סבתא (ננה העיראקית)

    תבורכי אלופה❤

  18. איריס הגב אוקטובר 21, 2020 בשעה 6:24 am

    היי יונית האלופה … טיפ קטן, אני בזמן האחרון מוסיפה סלק 1 קטן מגורד למרק וזה גורם לצבע אדום בוהק

  19. מתכון מנצח הקובה סלק הכנתי פעמיים ויצא טעיםםםםם הגב נובמבר 20, 2020 בשעה 7:28 am

    מתכון 10 ממש טעים היום מכינה בפעם השלישית שלך

  20. לידיה הגב נובמבר 22, 2023 בשעה 5:51 am

    ברשימה 1 כף שמן. בהכנה 2 כפות שמן…

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • קוביות בשר ברוטב מרוקאי בקלי קלות קוביות בשר ברוטב מרוקאי בקלי קלות את התבשיל הזה אכלתי בשבתות אצל סבתא מאמא דודה חנה הייתה...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס