אני אומרת לכם !(יותר נכון מספרת חחח??)
מהרגע שהקבב הראשון יצא ולקחתי טעימה ?.
נשבעת טעימה !
נו מה ?!אני חייבת לטעום את הסחורה לפני שמגישה חחחח??
בקיצור בזמן שאני טועמת ומתענגת התחסלו בדרך בלי שאני ארגיש לפחות עוד 4(טוב נו הכל בגלל הסטורי ?בזמן שאני מצלמת ועושה קולות ומתרכזת להעביר לכם את הטעמים זה קרה חחח)
הבת שלי ישר הכניסה ללחמניה ואמרה לי אמא ואוווו את חייבת ביס מהלחמניה.
בקיצור להיט !!!
את המתכון לקבב הביתי שלי קיבלתי מניסו הטורקי לפני עשרים שנה .ואני לא מחליפה אותו באף מתכון !!
מה כן אני מוכנה ?
לשדרג .
איך ?!
במילוי טחינה עסיסית וטעימה שבמקום לטבול את הקבב הטחינה כבר בפנים ואז שלוקחים את הביס והכל נוזל והטעמים של הקציצה המשובחת עם הטחינה מתמזגים זה הביס של החלומות.
ואם אתם שואלים אותי מנה מושלמת ליום העצמאות.
גם אם אתם עושים מנגל או לא.
חוץ מזה כולנו יודעים שמשבר הקורונה עדיין באופק הרבה אנשים לא יצאו למנגל השנתי והרבה לא יכולים לעשות מנגל בבית כי יש איסור שכונתי /בניין וכד.
אז כל מה שאתם צריכים זה מנת קציצת קבב ביתית מעולה לצד כרובית אפויה טחינה ירוקה סלט ירקות .
יש לכם מנה מהאגדות
אז שנתחיל ?!
קילו בשר טחון צלעות עם קצת שומן/ צוואר
2 בצלים גדולים קצוצים קטן
חצי צרור יפה פטרוזליה קצוץ
3 כפות פירורי לחם(לא חובה)
כף שמן
2 כפיות מלח,2 כפיות כמון ,כפית פלפל שחור כפית פלפל שחור גרוס.
רבע כוס מי סודה (מים מוגזים)
מילוי טחינה:
טחינה אל ארז(הכי טעימה )
מים,מיץ לימון מלח פלפל
אופן ההכנה:
קל מאד אבל לפני כן אני רוצה להסביר שטעם הקבב פה הוא בעיקר מהטעם הטבעי של הבשר שטוחנים
כלומר אם תשתמשו בנתח איכותי ככה הקבב יצא מעולה
אני אוהבת לבקש מאיש הבשר בסופר או באטליז לטחון לי בשר צלעות עם קצת שומן שיתאים לקבב.
הוא כבר יודע את האחוזים רק תבקשו.
שמים את החומרים בקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה טובה .
אני עוטפת בניילון ומכניסה למקרר למשך שעה שעתיים.
כמה דקות לפני סיום זמן התייצבות הקבב במקרר אני עושה טחינה שהיא קצת סמיכה ולא נוזלית .
בגלל שאם היא תהיה נוזלית ממש היא תברח בזמן הטיגון ואנחנו לא רוצים את זה.
לכן אני שמה בצלחת עמוקה :חצי כוס טחינה אל ארז ושליש כוס מים קרים ,שליש כפית מלח,רבע כפית כמון ,כף מיץ לימון טרי. ובעזרת מזלג או מטרפה קטנה אני מערבבת היטב .בהתחלה הטחינה מתנגדת לא הומגנית אבל ככל שתערבבו ככה לאט לאט היא תקבל צבע לבן ותהיה אחידה וללא גושים קטנים .
אני אגב משתמשת בטחינה אל ארז.אני נורא אוהבת את המתיקות המעודנת הטבעית שיש בטחינה אני קונה רק אותה !ואוהבת להשתמש בה גם לאפיה עוגיות עוגות וכד.ולפעמיים אני אוכלת אותה ככה גולמית עם הכפית ולפעמים מעל בטטה אפויה ?
תנסו פעם אחת את טחינת אל ארז ואחכ תגידו לי מה דעתם ?
נחזור למתכון חחח אז בעזרת ידיים רטובות מוציאים את העיסה .לוקחים כמות מהעיסה בגודל קציצת קבב בינונית .משטחים לפיתה מניחים כפית טחינה וסוגרים כמו קובה /שק .
בעזרת ידיים רטובות מחלקים את הקציצה.
שמים את כל הקציצות במגש מקפיאים חצי שעה
ואחכ למחבת לוהטת ומשומנת עם 2 כפות שמן .
מניחים את הקציצות קבב מורידים את הלהבה ללהבה בינונית .מכסים במכסה ואחרי 2-3 דקות הופכים.
בודקים שהחלק התחתון הזהיב במידה ולא אחכ הופכים שוב.
כאשר 2 הצדדים בצבע יפה מוציאים.
ומגישים?
הערות :
מגישים לצד טחינה ,סלט ירקות,כרובית אפויה ונהנים .
את הכרובית הכנתי ככה:חתכתי את הכרובית לפרחים
בישלתי במים בערך רבע שעה עשרים דק עד שהכרובית הייתה חצי מבושלת .ריססתי ספרי שמן ופיזרתי מעל מלח פלפל ואפיתי בתנור במצב גריל תבנית הכי למעלה 190 מעלות עד הזהבה.פשוט ומאד טעים .
לטחינה הירוקה הוספתי לטחינה שעשינו למילוי שני קוביות של פטרוזליה קפואה אפשר טרי.כלומר עשיתי את אותו הדבר רק הוספתי פטרוזליה קצוצה כתושה קפואה אפשר גם טרי.
אפשר לאפות את הקציצות קבב בתנור רק לא לשכוח לרסס ספרי שמן מעל.
אפשר לשים על המנגל אבל רצוי להקפיא לילה שלם את הקציצות .ופחות פירורי לחם.
אפשר להמיר לטחינה מלאה .
אפשר לוותר על פירורי הלחם לטובת אלו שאוכלים ללא גלוטן.
אפשר גם להכין ללא מילוי הטחינה ואחכ להגיש בצלחת עם טחינה .
בהצלחה וחג עצמאות שמח!
איזה רעיון מדהים של הטחינה בתוך הקבב,,,אלופה את
אני חייבת להגיד שכדאי שתטעמי את ״טחינה ירושלים״ אני בטוחה שתתאהבי! היא מעולה בטירוף?
חייבת להכין!! תודה על המתכון
אין לי סודה …:/ מה אפשר לשים במקום?? סודה לשתיה?
אפשר חצי כפית סודה לשתייה מהולה עם קצת מים קרים
יצא ממש טעים כל
הכבוד לך
אוהבת את המתכונים
שלך
אפשר לבשל אותן ברוטב עגבניות במקום רק לטגן? במידה וכן האם עדיין לצרוב אותן מבחוץ?