את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנות שלי כל כך אוהבות את המתכון הזה שמצידם אכין כל שבת
אבל מי שמכיר אותי יודע, שאין מצב שכל שבוע אני אחזור על אותו המתכון.
למרות שהוא קל , חוסך די זמן ,ונוח למכין 🙂 ולמעשה כשאני חושבת על זה אז המתכון בעצם ארוחה שלמה בפני עצמה.
הכנת המרינדה לוקחת 2 דק, פלוס השריה של שעה,קילוף התפו"א והבטטות עוד 2 דק חיתוך עוד 2 דק
ויש לכם ארוחה חמה טעימה, מרשימה ,שהולכת נפלא על מצע של אורז לבן או פירה.
אפשר להכין אותה עם רבעי עוף, אפשר עם שוקיים, אני אישית אוהבת את הגרסה של הפרגית עם עצם לתנור.
ככה זה נקרא
יום אחד הייתי בסופר השכונתי וראיתי שלט גדול פרגית לתנור , שאלתי מה זה? הסביר לי הקצב שזה פרגית עם העצם.
כמובן שלא חשבתי פעמיים ולקחתי לנסות, וממש התאהבנו במנה הזו. ומאז שבת כן שבת לא אני מכינה אותה
אז בלי הרבה דיבורים בואו נתחיל :
חומרים :
6-8 יחידות של פרגית עם עצם לתנור
2 בצלים
2-3 תפו"א גדולים
2 בטטות .
מרינדה :
סילאן טבעי , טריאקי, שום כתוש, פפריקה, מלח פלפל,סוכר, שמן זית.
אופן ההכנה :
לשטוף את הפרגיות, לייבש, לקחת קערה ולשים בתוכה ככה : 2-3 כפות שמן זית חצי כוס טריאקי, חצי כוס סילאן טבעי. כפית שום כתוש טרי/ אפשר 2 קוביות שום קפוא. כפית פפריקה, רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור , כפית סוכר.
אם אין לכם סילאן טבעי ויש לכם את הממותק אז לא צריך סוכר במתכון הזה. לערבב הכל , להכניס את הפרגיות לקערה, לתת עיסוי טוב מכל הלב. ולהניח את החלק שכלפי מעלה באפיה בתוך המרינדה על מנת שנקבל צבע יפה. ואני אסביר למה אני מתכוונת כאשר אנחנו שמים את העוף או הפרגית בתנור בד"כ את הצבע היפה מקבל החלק התחתון , אני משרה שעה בשביל שגם החלק העלין יתפוס צבע ויהיה יפה. לא חובה אבל זה טיפ ממני.
אחרי שעה של השרייה, אני פורסת 2 בצלים לפרוסות ומניחה על תחתית התבנית !
או הגענו לחלק של התבנית, פה אני רוצה לתת טיפ ממני. אני שנים אפיתי בתבנית כזו או אחרת וכל הזמן הקפדתי לכסות בנייר כסף
ולאטום היטב אבל…..אתם מכירים את זה פעם נקרע פעם נאטם, כאשר פותחים באמצע האפייה זה לא תמיד נוח !
מאז שעברתי לשימוש ברוסטר של ארקוסטיל אני מאוהבת! מי שעוקב אחרי באינסטגרם יודע כמה אני אוהבת את התבנית הזו ומשתמשת בה בכל מה שקשור לצליה בתנור ! אסאדו, עופות, פרגיות וכד'. והסיבה הפשוטה זה המכסה . זה הכל !נשבעת חחחח
אבל למכסה יש חשיבות בגלל האטימה כי האטימה אחרת, יותר טובה מנייר כסף, ואז התוצאה אחרת.
שווה להשקיע 250 -300 שקל ברוסטר ,אתם עוד תודו לי על זה ! ואם אתם לא בקטע של ניקיון שימו פשוט נייר אפיה וזהו.
נחזור למתכון 🙂
אני פורסת את הבצלים ומניחה על התבנית מעל אני שמה את הפרגיות,את המרינדה שנשארה אני לא זורקת.
אני מכניסה פלחי תפו"א ובטטה ומסדרת לצד הפרגית.
את מה שנשאר אני מברישה בזה שוב את הפרגיות ושופכת לתבנית מעל. מפזרת שומשום מעל אפשר כוסברה יבשה
שמה מכסה. אופה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות בטורבו. למשך שעה ! תא אמצעי !!
אחרי שעה אני מוציאה את המכסה, עם כף אני לוקחת נוזלים, ושופכת מעל הפרגית ככה שיצא שיזוף יפה.
ומשאירה ללא מכסה עוד 7- 10 דק..
בהצלחה ובאהבה }{
המנה ניראת סופר מגרה..!! יש לי שאלה
אפשר להשתמש בפרגית בלי עצם ?
בוודאי רק לצרוב על מחבת לפני
יונית, תודה רבה על מטעמים שמשמחים את שולחן השבת שלנו בשנה האחרונה.
האם את הפרגית (בלי העצם) שכתבת לצרוב, צורבים לפני או אחרי ההשרייה במרינדה?
תודה
אפשר גם עם סטייק פרגית?
וואוו הכנתי את המתכון ויצא נהדר, ממש ממש טעים.
תודה על המתכון
תודה על המתכון/נים.
מנסה למצוא את התבנית דרך האינטרנט ולא מצליחה, עולה לי רק ממתכת.
אפשר לדעת מהיכן קנית?
תודה!
זה רשת מילניום.יש בכל הארץ סניפים.
היי יונית המקסימה. אם אפשר לשאול..לגבי הטריאקי..אפשרי לשים במקום רוטב צילי מתוק? או שעדיף טריאקי. תודה רבה בכל מקרה:)))
וואוו וואו וואו הכנתי עם פרגיות ללא עצם (לא טיגנתי לפני) והוספתי על הבצל כמה שיני שום שזרקתי
יצא מעדן!!! אי אפשר להפסיק
מומלץ בחום!
אלופה תודה על מתכון שלמות
חייבת לפרגן… יצא מדהים!
כייף כייף כייף לקרוא….תודה ♡♡♡♡
שלום לך יונית המהממת
רק לפי הצגת המתכונים שלך מרגישים שכולך חום ואהבה
המנה נראית מעולה. חגיגית.
אהבתי
היי ניראה מעולה, את יכולה לכתוב את הכמויות של המצרכים למרינדה?
האם ניתן להשתמש בסטייק פרגית?
אפשר להכין יום יומיים מראש או שעדיף לא ? מנסה לתכנן ארוחה ולא רוצה שהכל יפול על היום האחרון בכדי שאוכל להשתמש בתנור לקינוחים …
איך עושים את המתכון עם עוף
איך חרצת את תפוחי האדמה והבטטות? השתמשת במכשיר מיוחד?
התמונה ניראת מגרה ויפה למראה
אני רוצה להכין היום. שאלה ❔ האם פרגית ללא עצם לאחר צליה קלה ושעה בתנור לא להרוס את הפרגית?
היי , קודם כל רציתי להגיד תודה על מתכונים מדהימים אני מכינה ממך המון ויוצא מדהים.
שאלה לי אלייך,
באיזה טריאקי את משתמשת ? מלוח או כזה מתוק שבסגנון של קנור ?
אני בדרך כלל משתמשת בזה של קיקומן.
אני תמיד מנסה להכין ביחד עוף ותפוא והעוף מוכן הרבה לפני, מה אני עושה לא בסדר? בדרך כלל שוקיים
הכימטןב תרתיחי לפני את התפוא חצי בישול ויהיה בסדר
שימי מעט מים בתחתית (פחות מרבע כוס) וכסי בנייר כסף את התבנית. אין צורך בבישול מקדים.
גם לי זה קרה, פשוט הערכתי את הזמן בתנור לשעה וחצי.
מתכון משובח! הכנתי השבת וכולם התענגו. מכניסה לארסנל… תודה
אתמול הכנתי את זה… נישקו לי את הידיים!!!!!!! יצא מושלם!!!
א ו ש ר
רציתי להגיד לך שהכנתי את ז הבבית בפעם הראשונה הוספתי קצת לתפוחי אדמה צילי מתוק יצא אליפות!
מ ה מ ם …שמחה לקרוא…
אמא שלי הכינה את המתכון שבוע שעבר, הכל חוסל!!!! מנה מושלמת!!
איזה מהממת את שחזרת לספר לי….תודה♡
איזה טעים יצא!! זהו ,רשמית זה הפך להיות המתכון המנצח שלי.
את ראויה לתואר מלכת המטבח. תודה רבה על השיתוף. אליפות עולם!
מקסימה 1…תודה ?
היי
אפשר לעשות את אותו הדבר עם סטייק פרגית בלי עצם?
כן אבל חובה לצרוב במחבת כל צד שזה נקרא סגירה אחרת זה יצא מכובס
זה לא יוצא מתוק?
לא את תופתעי !
חייבים לשים טאריקי?
הכנתי את הסיר, מחר לתנור! אני לא מוסיפה טריאקי כי לא כולם אוהבים בבית. לא צריך להוסיף נוזלים?
הכנתי גם את הבצק שמרים, הוא בתפיחה, נראה מעולה!
המתכונים מעולים ומפורטים! תענוג לעיניים!
המתכונים שלך פשוט מעולים! ניסיתי כבר כמה ויצא מדהים! ועכשיו אני הולכת להכין את הפרגיות!
תודה!
חזרתי כדי להודות.. מתכון מושלם!! תודה
היי , במידה ואין לי סילאן האם להוסיף דבש וכמה?
האם בזמן הזה התפוחים אדמה יתרככו בתנור במידה ולא נתתי להם חצי בישול? והאם יש צורך בהוספת מים?
הי יונית
אין לי רוטב טריאקי מה אפשר לשים במקום?
תודה על המתכון / מתכונים . יש סיר דומה רק יותר זול של סולתם ,עמוק עם מכסה שקוף ,אפשר על הגז וגם בתנור , קניתי בחנות כלים בשוק נתניה ב219 ש״ח .
שבת שלום
יצא טעים מאד! תודה עבור המתכון
לבריאות ♡
המתכון הזה אצלי קבוע !
תודה זה פשוט יאמי 🙂
היי יונית אם אין לי טראקי יש משו שאני יכולה לשים במקום? אומלא לשים בכלל? כמה זה משמעותי?
סויה וסילאן
שלום,
יש לי סטייק פרגית. לצרוב לפני שמשרים במרינדה או אחרי?
יצא מעולה. לפני האפייה טיגנתי קלות נתחי פרגיות (לא סטייקים) בשמן זית. במקום טריאקי הוספתי 2 כפות סויה. מלבד תפוחי אדמה ובטטה הוספתי גם 2 גזרים חתוכים ורצועות פלפל אדום.
הכנתי בשישי האחרון לשבת ויצא מעולה טרפו הכל עכשיו מכינה שוב…
תודה רבה
יונית
את
אלופה!!
כלכך
טעים!!!
הי יונית.
אפשר להשרות במרינדה כל הלילה?
האם אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית ?
כן מומלץ להניח נייר אפיה מעל
יונית צוקרמן את מדהימה ויש לך ידיים מדהימות כל מתכוו בקשת
המתכון מדויק אחד על אחד
מבחינת תיבול ההסבר שלך מדהים תודה תודה ותודה
היי יונית,
האם בשימוש בסטייק פרגית צורבים לפני ששמים במרינדה? הצריבה ממש מהירה (לא ממש טיגון, נכון?)
האם כמויות המרינדה שציינת מספיקים לכל הכמות כולל תפו"א?
תודה וחג שמח
כן לכל השאלות 🙂
היי. תודה על מתכונים שקוצרים מחמאות ע"י משפחתי. כולנו נהנים מהמתכונים שלך. יש לי פרגיות עם עור, חושבת להשאיר את העור ולאפות בתבנית גלויה (מבלי לצרוב קודם במחבת) כמו עוף בתנור. מה דעתך? אפשר?
הכנתי לשבת ויצא פצצה! העוף היה עסיסמ ורך והתפוחי אדמה והבטטות גם רכים וטעימים רצח! הכנתי עם פרגיות ללא עצם וסגרתי אותם לפני האפייה בתנור. רק שאלה- אם איזה מקלף את משתמשת?
ג'וליאנים
שלום.
המתכון יצא מעולה … מעל הציפיות
אבל יש לי שאלה שממש מענינית אותי
איךךךךך קילפת בצורה כזו יפה את תפוחי האדמה
אם זה קןלפן אשמח עם תוכלי לצלם לי אותו ….
קולפן ג'וליאנים
אם מטגנים כי זה פרגית ללא עצם, משני הצדדים האם להשאיר בתנור פחות משעה? תודה מראש 😉
הכנתי לליל סדר וכולם התענגו מכינה לחג שני תודה אלופה??❣️
שמחה לקרוא♡♡♡באהבה
לאחרונה מכינה את האוכל ממתכונים שלך יוצא אליפות. טעים למשפחה וכולם מתענגים
באהבה גדולה ♡
יונית היי..
וואו..וואו.. כרגע סיימנו לאכול ..
יצא אליפות. טעים מאוד
תודה
שמוליק כפר סבא
מתכון מצויין, כמו כל השאר ♡
באיזה גודל הרוסטר שאת משתמשת בו, למשל במתכון הזה? ?
נראה לי שה- 35 ס"מ, יש לי משהו בגודל הזה, הוא קטן מדי. בקושי נכנסו תפוחי האדמה והבטטות
האם אפשר להשתמש בסויה במקום בטריאקי
הכנתי ויצא סופר טעים ……. אבל יש לי עוד שאלה טכנית …
איפה נכנסים 2-3 תפוחי אדמה ו 2 בטטות ?? הכנתי בתבנית בסדר גודל כמו בתמונות אצלך,
ונכנסו כאמור במתכון "לצד הפרגיות" – כמות כמו שדווקא כן מופיעה בתמונה- משמע – חצי תפוח אדמה ו3/4 בטטה 0-: גם בתמונה אני לא רואה איפה יש 3-4 תפוא ו 2 בטטות… ממש רוצה לדעת כי הירקות היו מצויינים ככ.
(הפרגיות (8 ללא עצם) היו בגודל מינימלי, רגיל..)
תודות !
פספסתי משהו ??
היי יונית אם אין לי תבנית שמתאימה לתנור יש אופציה לבשל את זה במקום התנור?
תודה רבה יונית
עשיתי אתמול לערב ראש השנה עם פרגית עם עור וללא עצמות , מתכון מעולה !
אומץ בחום
היי יש אפשרות לשים פרוסות של תפ"א בתחתית של התבנית ואז לשים את הבצל והפרגיות והבטטות
הכנתי לשבת את הפרגיות בתנור יצא טעים מאוד .
תודה על המתכונים וישר כח
עשיתי אתמול יצא ממש טעים! תודה!
רק לאחר שהשרית את הפרגית ללא עצם, הבנתי שיש לצרוב לפני הכנסת הפרגית לתנור. איך מתקנים?
מתכון מעולה, פחדתי שיצא מתוק אבל ממש לא. מדהים.
תודה רבה
תודה רבה יונית, האמת שלמדתי מבן הבכור שלי. מצליח תמיד טעים ובריא!
מתכון מעולההה, הפרגיות נשארו עסיסיות מבפנים , תודה!
יצא פשוט מעולה!
השתמשתי בסיר ברזל יצוק, בכרישה במקום בצל ובסטיק פרגית ובלי תפוחי אדמה רק בטטות. יצא פשוט מושלם!!!
תודה רבה לך.
מתכון מעולה!!! אצלנו בבית לא ממש מתלהבים מעוף בתנור ואת זה כולם טרפו!! חיסלו את כל התבנית!! תודה רבה? טעים טעים טעים!
הי, האם פרגית עם עצם, זה לא ירכיים של עוף?
שלום יונית..במידה ואני משתמשת בפרגיות ללא עצם – מה הכוונה צריבה במחבת ? לחמם מחבת עם קצת שמן ולצרוב את הפרגיות שתהיה לבנה מכל הצדדים ? כמה זמן צורבים בכל צד ? שלא יהיה קשה מידי ..
האם אפשר פרגיות חתונות לקוביות
הי יונית,
האם אפשר למתכון של הפרגיות עם העצם לתנור להוסיף גם פירות יבשים?
הי יונית,
האם אפשר למתכון של הפרגיות עם העצם לתנור להוסיף גם פירות יבשים?
את פשוט תותחית אין מתכון שלך שניסיתי שלא יצא פחות ממושלם!!!!
חג שמח!
עשיתי עם סטייק פרגית בלי לצרוב קודם. את תפוחי האדמה והבטטה בישלתי קודם קצת
במיקרו עם תבלינים
. יצא מושלם!
היי יונית, אפשר לדעת בבקשה, כמה ליטר הרוסטר שאת משתמשת בו? ולאיזה כמות פרגיות הוא מספיק? קילו?
יצא מדהים.טרפו הכל❤️❤️
יונית תודה רבה! יצא מושלם וטעים ברמות!
וואו יונית.
פעם ראשונה ניסיתי את המתכון שלך.
יצא מעולה טעים ולא נשארה חתיכה אחת מכמעט 8 חתיכות פרגית רגילה.
למי שלא מומחה במטבח ההסבר שלך היה מושלם.
תודה רבה.
אמשיך להיעזר במתכונים שלך ?
היי יונית שמתי בטעות סויה במקום טריאקי ואז ששמתי לב הוספתי טריאקי כמה זה גרוע?
הכנתי בסיר אורז, יצא מצויין.
היי יונית
שאלה – הרוסטר הוא עם מכסה זכוכית ??
אם כן , אזי בכל ההוראות כתוב
שהמכסה עמיד עד 180 מעלות.
מתכון זה הוא ב-200 מעלות
וטורבו . ..
שבת שלום.
כדי להכין את התבשיל יותר דיאטטי האם אפשר להחליף את הטריאקי בצילי מתוק ללא סוכר? במקום תפוחי אדמה ובטטות אפשר לשים קישואים? כרוב? גזר?
מושלם!!!!
הכנתי עם פרגית בלי עצם, בלי טיגון מקדים.
מה הכוונה בפרגית בלי עצם? האם זה שוק או ירכיים או מה ההבדל ?
יצא נפלא! תודה על מתכון מעולה!
היי יונית,
מושלם זו לא מילה!!!
כולם עפו על זה ולכן הכנתי היום שוב, כמות גדולה, אבל בסוף הילדים לא מגיעים לשבת.
והשאלה – אפשר להקפיא?
נראה מושלם !
האם טעים גם למחרת ?
היי יונית
הכוונה לשים בטורבו או שאפשר באפיה
יצא מהמם!!! יש לי ילד עם הפרעות אכילה, הכנתי רק את הפרגית במרינדה ללא ירקות. יצא כל כך טעים!!! מאמצת את המתכון. תודה רבה רבה לך על מתכון מהמם. בפעם הבאה שאארח, אכין אותו עם הירקות לאורחים
חייבים טורבו ? או אפשר גם אפייה רגילה חום עליון , ותחתון?
שמכניסים לתנור לא צריך להוסיף מים? אחרת מאיפה יש רוטב?
יצא מושלם!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים כל כך.