יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
דף הבית » תפוח אדמה ממולא ברוטב מרוקאי קלאסי
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
תפוח אדמה ממולא ברוטב מרוקאי קלאסי

תפוח אדמה ממולא ברוטב מרוקאי קלאסי

יונית צוקרמן ינואר 9, 2017 3 תגובות

תפו”א ממולא ברוטב מרוקאי קלאסי מתקתק אגב זה סיר אוכל שאני יודעת שתוך כמה שעות לא יהיה לו זכר. טעים טעים ועוד הפעם טעים

לחץ כאן להדפסה

 

כשנסעתי להביא את הבנות מבית הספר, אחת השאלות שעלו בדרך חזרה הבייתה

אמא?! מה הכנת לאכול לצהרים?!

לא רציתי לענות להן, כי הייתי בנהיגה וידעתי שמחיר הנהיגה יחסוך ממני מאה נשיקות  חחחח

אבל לשמוע את היששששששש חימם לי את הלב לא פחות.

אני אוהבת להכין סיר אוכל שאני יודעת שתוך כמה שעות לא יהיה לו זכר.

זה הפידבק מס 1.

והקפיצות, הנשיקות והחיבוקים זה בונוס שאסור אף פעם לפספספס.

החומרים :

עיסה של הקציצה :

חצי קילו חזה עוף טחון.

בצל

תפוא

2 ענפים של סלרי קצוצים דק דק

1/3 צרור פטרוזליה/ כוסברה.

פירורי לחם

ביצה

מרק עוף .

רוטב :

בצל גדול

גמבה.

3-4 עגבניות

פפריקה , מרק עוף, פלפל שחור, סוכר.

אופן הכנה

לגרד בקערה בצל ותפוא.את תפוא אני מגרדת בדכ בפומפיה בצד הרגיל ואחכ קוצצת. כי חשוב מאד שהתפו”א יהיה קצוץ קטן גם בגלל הטעם וגם בשביל שיתבשל מהר בבישול ובטיגון.

להוסיף את חזה העוף הטחון, לקצוץ דק את הפטרוזליה והכוסברה והסלרי ולהוסיף לקערה.לערבב קלות ולהוסיף את הביצה ולפי כמות הנוזלים בעיסה

להוסיף פירורי לחם אצלי זה בערך כף גדושה של פירורי לחם. ולתבלן עם כפית מרק עוף וקצת פלפל שחור. מי שרוצה יכול לוותר על מרק העוף ולהוסיף מלח.בלבד

זה גם טעים !!!!!

כשהעיסה מוכנה נותנים לה לנוח במקרר.

לוקחים 1/3 מהעיסה ושמים בצד או שמממלאים את התפוא וזוכרים שמה שנשאר בסוף הופך לקציצות רכות נימוחות ועסיסיות

מתחילים לקלוף 2-3 תפוא גדולים ופורסים אותם לאורך.זה לא מפרום לרוחב. זה תפוא ממולא , אנחנו צריכים להנות מטעם של תפוא והקציצה ברוטב

לכן לחתוך לאורך תפוא. להניח תפוא אחד למלא אותו בעיסה לסגור אותו עם תפוא נוסף.

לקמח ואחכ לטבול בביצה (אני אוהבת לשים קצת פפריקה ומלח בביצה, לא חובה )

ולטגן במחבת עם שמן חם.

לא לפחד מהטיגון ומהצבע ולא לפחד אם יוצא קצת מהעיסה  בטיגון הכל נסגר נעטף במשן החם. ואחכ מתערבב עם הרוטב והמנה טעימה בטירוף.

כאשר סיימתי לטגן אני מוציאה את התפוא ומניחה את המטוגנים במסננת או על נייר מטבח סופג.

ומתחילה להכין את הרוטב.

הכנת הרוטב.

לשים בשמן בגובה תחתית הסיר לחמם את השמן קלות  ואז להוסיף לו בצל ענק פרוס לרצועות אם אין לכם אז 2 בצלים בינונים. גמבה פרוסה.

אחרי שהבצל מזהיב והגמבה מתאדה אני מוסיפה 3 עגבניות שרוסקו בפומפיה [או 4 קטנות ] מבשלת 2-3 דקות.

ומוסיפה מים, בהתאם לכמות התפוא הממולא והקציצות שברשותי זה בדכ  2 וחצי כוסות מים רותחים..

ומתבלנת כף פפריקה אדומה, כף אבקת מרק עוף.פלפל שחור ו2 כפות סוכר.

כן אתם קוראים נכון סוכר.

מערבבים טוב, טועמים את הרוטב, בודקים כי אחכ אי אפשר לתקן .

מכניסים את תפוא לסיר , מנמיכים את האש סוגרים את הסיר ומבשלים חצי שעה עד שהתפוח אדמה מתרכך.

בודקים את זה ע”י נעיצת מזלג.

כשאני רואה שזה רך אני מכדררת קציצות מהעיסה שנשארה [לא חובה ] ומניחה בסיר סוגרת את המכסה ומבשלת לעוד עשר דק..

והנה התוצאה לפניכם.

בתאבון !!!

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. אורטל הגב מאי 3, 2017 בשעה 11:55 am

    היי יונית,

    תודה על מתכון מעולה.
    יש לי שאלה.
    מה ניתן לעשות כדי שה “ציפוי” לא “ינשור” מהקציצה.
    בדרך כלל כשאני מכינה אותם כשזה מגיע לשלב הבישול הציפוי פשוט נושר הזה והכל נשאר ברוטב :/
    מה אני עושה לא בסדר?

    אשמח לעזרתך
    תודה רבה

  2. שני הגב נובמבר 16, 2018 בשעה 9:52 am

    היי יונית
    האם ניתן להחליף בבשר טחון במקום עוף?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 4:11 pm

      בוודאי

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קוביות בשר עם פטריות קוביות בשר עם פטריות הבת שלי אתמול אמרה לי אמאאאאא אי אפשר להפסיק לאכול איזה...
  • עוגת גבינה קלאסית עוגת גבינה קלאסית פוסט שלם שהוא למעשה מדריך לעוגת הגבינה הקלאסית, שיש לה...
  • עוגיות מכונה עוגיות מכונה העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!! א...
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
מתכונים חדשים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס