כל יום חמישי, יש לנו שיחת ועידה בבית.
אני צריכה לדעת מה לבשל!לכל אחד יש את הסיר שלו, האוכל שלו
אני שואלת כל אחד מה רוצה?!שומעת ומחליטה.[בהתאם לקניות שבעלי עשה לי ]
הפעם הקטנה שלי, אמרה לי, אמא תכיני את הקציצות החריפות [טיפה, תרגעו]של סבתא רחל.
אני מסתכלת עליה, ואומרת, וואלה….מזמן לא הכנתי אותם.
5 דק אחרי שנגמלת בי ההחלטה לבשל, אני ישר חושבת עליכם.על הבלוג, על הקוראים שלי, שצמאים למתכון קל וטעים.
כן! כן.
על הבלוג שלי.
מה לעשות , אתם כבר חלק מחיי.למרות שבפועל אנחנו לא ממש מכירים, אבל אני תמיד קוראת את התגובות שלכם
את הבקשות שלכם, ואני גאה בכל אחד מכם.
אגב,היום זה פוסט ה200 שלי.והוא כולו שלכם <3
אבל בואו נחזור לסיפור, תסלחו לי שאני לפעמיים יוצאת מהסיפור אעע
אז דקה אחרי שנגמלת בי ההחלטה אני נזכרת שאין לי את הקציצות האלה בבלוג.
רק אצל אמא.שכל פעם המציאה את עצמה מחדש במטבח.
רק היום כשאני בוגרת, ואמא לידים משלי, אני מעריכה אותה ומבינה אותה.
וגאה לחקות אותה , ולתת לכם קצת מהאהבה והנתינה שלה.
אמא תמיד נותנת מתכון מדוייק. אף פעם לא מחסירה, תמיד מסבירה.אפילו שהיא קשוחה, ולא מוותרת, אני אוהבת אותה
אז לפני שאני אתחיל לדמוע ולהתרגש, אאחל לה רפואה שלמה [מהסכרת הארורה ]ואריכות ימים.
ויאלללללה קדימה מתחילים 🙂
חומרים :
עיסה – קציצות.
חצי קילו חזה טחון
רבע קילו בשר טחון.בקר.
בצל מגורד בפומפיה
תפוא מבושל.
2 עלים שלמים של כרפס/סלרי
4 שיני שום מגורדים בפומיה
חופן פטרוזליה[חופן זה בערך 3/4 כוס פלסטיק ]
חופן כוסברה.
ביצה
מלח, פפריקה , כמון, פלפל לבן, כורכום, מרק עוף. כף שמן.
ציפוי :
סולת
רוטב :
בצל גדול פרוס לפרוסות
4 שיני שום
חצי פלפל חריף ירוק./לאמיצים פלפל שלם
4 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות.
2 כפות רסק
פפריקה,כורכום, מרק עוף, פלפל לבן,מלח, סוכר, כוסברה,כמון
אופן הכנה :
במתכון המקורי חובה לציין שאין בשר טחון, זה תוספת שלי, שגם אמא מודה שהיא
נפלאה לעיסה. אפשר בלי !
שמים בקערה את הבשר טחון וחזה העוף הטחון, מוסיפים לקערה, בצל מגורד. תפוא שבושל
ונמעך.קוצצים במעבד מזון או עם סכין חדה דק דק, את הירק כולל סלרי ומוסיפים לעיסה.
מוסיפים את התבלינים כך, כף מרק עוף, כפית כמון, חצי כפית פפריקה , חצי כפית כורכום.
חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור..מעל לשפוך כף שמן.
אמא אומרת שהשמן מעל התבלינים גורם להם להיספג טוב בעיסה.לכן אני שמה מעל התבלינים
ששפכתי בקערה את כף השמן ואז אני מתחילה לערבב.
להוסיף ביצה.לערבב טוב.
לקחת קערה עם מים.
וקערה עם סולת.
ולהכין את הרוטב. אחרי שהרוטב מוכן אנחנו מרטיבים את הידיים מכדררים קציצה טובלים בסולת
וישר לתוך הסיר
אופן הכנת הרוטב הולך כך.
שמן בתחתית הסיר,להוסיף בצל, לאדות עד ריכוך מלא, להוסיף את השום וקוביות העגבניות והפלפל החריף. ולאדות עוד 2 דקות.
להוסיף את התבלינים.כן הפעם מוסיפים את התבילינים,לפני המים.
כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה, כף אבקת מרק עוף, רבע כפית פלפל לבן/שחור.את הסוכר והמלח בסוף.
הסיבה שמתבלנים עכשיו לפני המים זה בגלל שאני רוצה את הטעם שלהם כאשר הם ספוגים בבצל ובעגבניות.
ערבוב קל של הכל, ואז להוסיף 2 כוסות מים רותחים . ערבוב קל. ואז להוסיף רסק עגבניות ורבע כפית סוכר
לערבב טוב, לבשל עוד 2 דק ואז להוסיף חצי כפית מלח. מלח תמיד בסוף.לטעום ואם חסר משהו לתקן.
עכשיו הולכים לעיסה, טובלים את הידיים במים ועובדים עם ידיים רטובות, שמחליפות את הביצה.
לוקחים חלק מהעיסה מכדררים , עובדים עם ידיים רטובות !אבל לא לעשות שלולית,,,שימו לב לתמונות
טובלים את הקציצות בסולת וישר לסיר.
הסולת שנכנסת לסיר מסמיכה מהר את הרוטב, במידה ורוצים את זה על מצע קוסקוס בסיום להוסיף חצי כוס ולערבב את הסיר.
בהצלחה ובתאבון }{
.
היי יונית! כבר הכנתי פעמיים, יוצא פשוט מעולה!!
רציתי רק לשאול, הסולת הצטברה בתחתית הסיר, ובזמן הבישול זה גם קצת נדבק ונשרף. יש איך להימנע מזה?
תודה רבה 🙂
אז ככה את הקציצות ברוטב מבשלים על אש קטנה אם להבה כדולה אז הנוזלים מצטמצמים ואז הסולת מגבקת לסיר ונשרפת.
או שתשימי כמות יותר גדולה של נוזלים פעם הבאה או שתקפידי על אז קטנה ומידי פעם תציצי שזה לא הצטמצם
הי יונית, בתור אחת שמעולם לא בישלה ובזכות המתכונים שלך התחלתי להיכנס למטבח ויוצאים מעדנים, אז קודם כל תודה רבה לך (גם הילדים שלי מודים לך).
מה אפשר לשים במקום סולת ? (יש ילד עם צליאק).
היי יונית,
אתר נפלא.. שאלה: אפשר הודו נקבה טחון במקום עוף? לא אוהבים אצלנו עוף טחון…
הי יונית, תודה רבה על המתכון! כמה זמן בישול לקציצות?
הכרחי תפוא מבושל?