יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » עוף חגיגי ממולא בקוסקוס
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
עוף חגיגי ממולא בקוסקוס

עוף חגיגי ממולא בקוסקוס

יונית צוקרמן ספטמבר 21, 2019 6 תגובות

כאשר החלטתי בראש איזה מתכונים בא לי לפנק אתכם ,נזכרתי בעוף ההמולא קוסקוס שהכנתי באחת הארוחות הגדולות שאירחתי בחיי 😜😜(אחת עחאק אחת ממיני רבות שאני צנועה היום חחחח )

העוף היה הצלחה בעיקר בגלל המילוי הטעים של הקוסקוס ועשבי התיבול.

התוספות ששמתי בצד היו בגדר לקשט את התבנית כי העוף והמילוי בפנים כל כך משביע שאם אתם רוצים לוותר אתם יכולים.

מה אתם לא יכולים לוותר?על הקוסקוס…כי בתוך העוף הוא סופג טעמים ושאוכלים אותו זה משהו אחר מכל מה שהכרתם.

טוב למה להכביד במילים,מחפשים מנה לחג?לארוחת שבת או סתם ארוחה חגיגית?

זה המתכון המושלם !

חומרים:

עוף שלם ללא עצמות
חצי חבילה של קוסקוס בינוני מאסטר שף
חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה קצוצה
אחד ענף סלרי קצוץ
6 עלי נענע קצוצים.
1 בצל קטן קצוץ דק
רבע קילו בשר טחון
1 גזר מגורד

למרינדה:
1כף גדושה תבלין גריל עוף,
1 כפית אבקת מרק עוף
רבע כוס שמן,
רבע כוס מים,
2 כפות טריאקי מאסטר שף,
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
חצי כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
תוספת:
2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 בצלים גדולים פרוסים
5 שיני שום
2-3 עגבניות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה :
1. מכינים את המילוי: שמים בקערה חצי חבילה של קוסקוס בינוני עם כוס מים רותחים, כף שמן, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום ומערבבים. – אין צריך להשרות את הקוסקוס במים 10 דק כמו שמכינים קוסקוס בד”כ בגלל שזה נכנס לתוך העוף ולבישול בתנור.


2. מוסיפים לקערה את שאר החומרים(הירק,הבצל,הבשר טחון והגזר) ומערבבים היטב.
3. פותחים את בטן המילוי של העוף ומממלאים את העוף בתערובת שהכנו.את העוף אפשר לקנות בכל מקום לבקש מהקצב להוציא את כל העצמות.זוהי פעולה פשוטה של הקצב אין מה לדאוג.


4. בעזרת חוט שפגט קושרים את העוף .


5. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומברישים את העוף מכל הצדדים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.


6. מניחים על התבנית בצל פרוס ומעליו מניחים את העוף. את תפוחי האדמה, העגבניות והשום מעבירים במרינדה שנשארה ומפזרים בתבנית, מסביב לעוף.תשתמשו בטריאקי איכותי .אני אוהבת מאסטר שף.

7. עוטפים את העוף בנייר אפיה ומעליו נייר כסף.
8. אופים חצי שעה בתנור מצב טורבו 200 מעלות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים במשך שעה נוספת.
9. מורידים את נייר הכסף. מברישים את העוף בנוזלים שבתבנית ואופים ללא כיסוי עשר דקות או עד שהעוף שמזהיב יפה.

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. תמר הגב ספטמבר 21, 2019 בשעה 4:06 pm

    נראה מדהים.
    מה גודל העוף?
    כשמנמיכים ל 170 מעלות זה על טורבו או חום רגיל?
    תודה

  2. טליה הגב ספטמבר 22, 2019 בשעה 5:52 pm

    את נהדרת. עושה חשק להכין כל תמונה שאת מעלה.
    היכן משיגים טת החוט לקשירה?

  3. רונית הגב ספטמבר 24, 2019 בשעה 6:43 am

    האם ניתן להכין את העוף מבעוד מועד

  4. סיון הגב ספטמבר 28, 2019 בשעה 9:05 pm

    נראה מתכון מושלם לחג!
    האם זה בסדר למלא עוף שלם עם עצמות?

  5. רחל הגב נובמבר 20, 2019 בשעה 10:19 am

    שלום יונית,

    את הבשר טחון אין צורך לבשל לפני שמכניסים לעוף?

  6. רחל הגב נובמבר 20, 2019 בשעה 12:06 pm

    שלום יונית,

    האם צריך לבשל את הבשר טחון לפני שמכניסים למילוי?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגיות שושנים עוגיות שושנים העוגיה עם הקצף הלבן שבכל ביס מרגישים זיכרון ילדות...
  • סיגרים מרוקאים מתוקים סיגרים מרוקאים מתוקים סיגר מתוק עשיר בטעם מהפיצוחים, מתפצח בעונג בחיך, קינוח...
  • דבלה =שושנה בדבש דבלה =שושנה בדבש     אוטוטוטו חג פורים, משלוחי מנות...
  • יו יו יו יו   יו יו היא אחת העוגיות הטעימות שיש במטבח ה...
  • שבקיה שבקיה עוגיה מהמטבח המרוקאי שכל ביס שלה מרגישים את הבצק הקריספ...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס