כשהבת הגדולה שלך בעייתית באוכל ….והיא אוהבת רק אוכל בסיגנון סיני /תאילנדי
את בבעיה !
כן בעיה…אתם שואלים בטח למה?!
כי כל פעם את צריכה להמציא את עצמך במטבח מחדש.
פעם פניתי לחבר יקר שהוא שף …ואמרתי לו…שאני רוצה מתכונים חדשים והוא צחק ואמר לי…
יונית אין מתכונים חדשים והמצאות הכל סביב אותם מרכיבים עם חיבורים וחיסורים חדשים.
קצת נעלבתי שהוא מנפף אותי בתשובה כזו.אבל החלטתי להקשיב למה שהוא אומר ולעשות.
ותאמינו לי….הוא צודק. כל שבוע אני מחברת וקצת מחסרת ויוצא לי טעים.
אתמול למשל החלטתי ולחבר ולחסר מתכון ישן בקיצור לשפצר.
והתוצאה שיצאה….זה ששתי הבנות שלי…טעמו…[לא הפסיקו לטעום ]
ובהסכמה מלאה[נדיר] אמרו " אמא זה הכי טעים שעשית אי פעם "
טעמתי….ואמרתי וואלה… זו הנוסחא וזה המתכון הבא שלי :
חומרים :
חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות/רצועות
חומרים למעטפת:
כוס קמח
3 בצים
רבע כוס מיי סודה לשתייה,כן,מהבקבוק המוגז [לא אבקת סודה!!!]
כפית סוכר
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כף סויה.
רוטב :
4 כפות סילאן
4 כפות צ'ילי
4 כפות סויה
4 כפות דבש
חצי כפית אבקת שום.
רבע כפית ג'ינגר(לא חובה אפשר להמיר בחצי לימון סחוט)
כף שמן.
אופן ההכנה :
חותכים את חזה העוף לקוביות רצועות . מכינים את הבלילה של המעטפת. הבלילה צריכה להיות במרקם פנקייק אבל בצמיגות טיפה יותר סמיכה.
טובלים את חזה העוף. ומטגנים בשמן עמוק . לא לדאוג אם אין ציפוי מלא של הבלילה ורואים את חזה העוף. בטיגון הקמח נפתח וזה מסתדר.
גם אם יוצאים לכם שוונצים כאלה….לא לדאוג זה הכי טעים כי הם הופכים להיות קראנצ'ים ומוסיפים עיניין למעטפת חזה העוף הרך והעסיסי .
לטגן עד הזהבה .
אחרי הטיגון…לשפוך את השמן.אין צורך להחליף מחבת.לנגב עם נייר מטבח ולשים כף שמן ואת שאר מריכיבי הרוטב…לערבב 2- 3 דק
להוסיף את מעטפות חזה העוף להקפיץ 2 דק .
ויש לכם מנה נהדרת שטעימה אפילו ככה….או על מצע אורז.
בתאבון !!
שלום יונית. אני רוצה להכין את נתחי חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק, ליום שישי. מה מהשלבים אני יכולה להכין יום קודם?
לחתוך רק את חזה העוף,זהו.
היי יונית
נראה ממש טוב ואני רוצה לנסות
אבל את בטוחה שלא שכחת משהו ?
כי כתבת שזה חמוץ מתוק
ואני לא רואה במתכון שום דבר שיש בו חמוץ
הג'ינגר והשום הם הניגודים שמעניקים חמיצות.
אם לא אוהבת ג'ינגר אז בהחלט אפשר לימון
היי יונית,
תודה על מתכונים טעימיםםםם
את אלופהההה
רציתי לשאול האם ניתן לאפות בתנור ולוותר על טיגון בשמן?
תודההה:))
היי. אם אני מכינה קילו חזה עוף יש להכפיל את הכמויות של הכל? (2 כוסות קמח, 6 ביצים וכו?)
תודה רבה! האתר מדהים!
אני בדרך כלל לא כותבת תגובות אבל פשוט אי אפשר שלא לפרגן לך!! אלופה! כל מתכון שלך בול ואת המתכון הזה הכנתי מראש בכמות כפולה ואכן לא הפסיקו לטעום. מושלם!!!
כייף לקרוא תגובות כאלה מחמם לי את הלב בקרירות של הסתיו…תודה♡
תודה על המתכונים המעולים!
שמתי לב שאת מגיבה רק על מחמאות שבהחלט מגיעות לך אבל
על שאלות ששואלים אותך חגבי המתכון את לא מגיבה וזה חבל
זה חשוב לתת מענה במידה ומישהו לא הבין או שואל לעצתך זה חלק מהעניין
בכל אופן תודה הכנתי כמה מתכונים ויצאו טעימים
יצא מעולה. הוספתי לרוטב גם רבע לימון סחוט וכמה טיפות שמן סומסום. בעלי התעלף. תודה לך יונית!!
באהבה ♡♡♡♡
יונית, תודה על המתכונים המדהימים. הכל כל כך טעים ופשוט. שאלה לגבי העוף חמוץ מתוק: אפשר לדלג על הטיגון בבלילה ורק להקפיץ חזה עוף במחבת ולצפות ברוטב? יש לי נערה בעייתית לגבי הטיגון.
יונית,המתכונים שלך נהדרים והכמויות מדויקות.
הכנתי את העוף חמוץ מתוק יצא מדהים. הילדים שלי זללו הכל
תודה
היי אם אין סודה לשתיה ? ???
היי. האם הכוונה בצ'ילי תבלין או רוטב צ'ילי?
כל מתכון שלך יוצא מעולה. תודה על הכל.
כמו כל המתכונים שלך עוד מתכון טעים
שהתחסל עוד לפני שהוגש לשולחן
יונית המתכונים שלך מעולים המון תודה
אם אין לי סודה מוגז אפשר מים ואבקת סודה לערבב ולהוסיף או שיש לך משהו אחר?
וחוץ מזה רציתי לומר לך שהמתכונים שלך אליפות
יונית את מהממת כל המתכונים שלך בול יישר כח על מתכונים פשוטים קלים וטעימים בטירוף מכינה הרבה מהמתכונים שלך תמיד הצלחה מסחררת תודה תודה תודה ?
וואו זה הדבר הכי טעים שאכלתי.
יותר טעים ממסעדה סינית.
תודה יונית❤
רק שאלה קטנה 4 כפות סילאן וגם 4 כפות דבש זה לא המון?
הורדתי 3 כפות דבש..
באהבה
אני אוהבת מתוק אם זה ממש מתוק לכם אפשר להקטין בחצי
את כמות הסוכר
הי, אפשר לעשות גם בנינג'ה?
תודה על מתכונים מעולים וטעימים!!!
מה עושים אם אין מי סודה??
יונית, הכנתי ופשוט נחטף בין רגע, מתכון מדהים וטעים, תודה לך על המתכון