השנה בערב חג אני הטלכת להכין נתח סינטה .
זו מנה טעימה מאד והכי קל בעולם להכין אותה .
היא מושלמת והיא תמיד תמיד מצליחה וסופר קלה להכנה אמרתי ?
כן קרציה אמרת…….?
טוב אז כל מה שאתם צריכים זה להצטייד בנתח סינטה איכותי (זה 70 אחוז הצלחה מהמתכון )אני השתמשתי בנתח קלאסי של אדום אדום.
אפשר גם ומומלץ גם נתח מיושן שמעשיר את הטעם .
ואחרי הנתח אתם צריכים את מרינדת של יונית צוקרמן ואתם בדרך למנה המושלמת הזו !
חומרים :
נתח סינטה במשקל 2 קילו (אפשר פחות)
שמן זית מלח פלפל
חומרים למרינדה:
חצי כוס שמן זית,כפית חרדל דיז'ון(או רגיל )
כפית מלח, כפית שום גבישי, עלים2 ענפי טימין ללא הגבעול
עלים של רוזמרין ללא הענף ,רבע כוס סילאן ,מיץ סחוט מתפוז שלם
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל160 מעלות קו למעלה קו למטה
מחממים מחבת גדולה 5דק על אש גדולה עד שהיא חמה לוהטת בזמן הזה לוקחים מעט שמן זית ומעסים את הנתח אחכ מפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור גס.ושוב מעסים את הנתח .
כאשר המחבת חמה מניחים את הנתח לצריבה מכל צד
למה?כי הפעולה הזו סוגרת לנו את הנתח ושומרת את כל מיצי הבשר בפנים וככה הנתח יצא לנו עסיסי .
מערבבים את חומרי המרינדה טוב טוב ואחכ מניחים את הנתח ומעסים היטב על מנת שהמרינדה תגיע לכל פינה .
אחכ מניחים את הנתח המתובל על רשת (לא חייב)
מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל160 מעלות למשך70- 60 דקות .
ממליצה להשתמש במד טמפ להכניס אותן לחלק הפנימי אם מראה על 60 זה מדיום אם אוהבים וול דאן אז זה 70 מעלות
לנתח ורוד מדיום לקח לי 60 דקות אם רוצים וול דאן אז כוונו טיימר ל70 מעלות .
ממומלץ להגיש עם תפוא ובטטה (זילפתי שמן מלח פלפל ואפיתי ביחד )
טעים טעים טעים ועוד הפעם סופר טעים
פרסום ממומן בשיתוף אדום אדום
יצא ממש טעים!תודה על מתכון מדויק
איזה מדחום את ממליצה להכניס לתנור
יונית שלום, האם אפשר להכין את הנתח לפני ההגשה …אם כן כמה זמן וכיצד לחמם?
האם מתאים גם לנתח קפוא ?
האם ניתן להחליף את החרדל ברכיב אחר?
עשיתי הכל ממש לפי ההוראות אך הנתח יצא לי די יבש. פרסתי וזילפתי מעל את הרוטב של הצלייה. האם יש דרך אחרת לרכך מעט את הנתח?