אני אף פעם לא מתלוננת שבעלי היקר לוקח את הבנות ומשאיר אותי לשעתיים שלוש לבד.
תנו לי בית נקי, מטבח שלם שעומד לרשותי ואני האדם הכי מאושר עליי האדמות.
וכך היה אמש.
נכנסתי למטבח , פתחתי את המקרר ואמרתי מכירת חיסול לכל מה שעומד להיזרק.
ראיתי שכמות הגזרים עולה מהרגיל, התפוחים מתחילים להזדקן , ישר עוגת תפוחים וגזר נכנסה לפעולה
סקירה נוספת הראתה סלסלה נשכחת של פטריות שאוטוטו תם זמנה.
עגבניות רכות.
ושקית סנדוויץ במקפיא עם 4 נקניקיות מרגז שנשארו מהעל האש של יום חמישי.
ברור שקשוקה אני אומרת לעצמי אבל מוצא"ש ואין לחם טרי.
מה הבעיה יונית, תעשי לחם ותעטפי את השקשוקה ושלום על ישראל….
אז שלום ישראל!
ככה נולד המתכון הבא.
שהוא לא רק טעים ומקורי הוא גם גורם לאנשי הבית שחזרו שבעים לבקש קצת חחחחח
החומרים :
לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כף מלח.
רבע כוס שמן זית
כוס וחצי מים
לשקשוקה.
בצל אחד קצוץ
4 שיני שום קצוצים
3 עגבניות רכות חתוכות לקוביות.
סלסלת פטריות שטופה וחתוכה ל2
רבע כוס מים.
4 נקניקיות מרגז אפשר גם גרסה חלבית ולשים בולגרית !!!!
רבע כוס מים
כף פפריקה
כפית אבקת מרק
חצי כפית פלפל שחור.
3 בצים
אופן ההכנה :
במיקסר לערבב את החומרים למעט המלח, מלח בסוף תמיד. אני מוסיפה אותו אחרי שיש לי גוש בצק.
מכסים בניילון , שמים מעל קופסאת גפרורים קר עכשיו אנחנו רוצים לזרז את זמן ההתפחה.וזה טיפ נהדר שמזרז פלאים.
בזמן ההתפחה נכין את השקשוקה.
במחבת גדול נשים שמן קנולה וקצת שמן זית נחמם אותו חצי דקה ואז נוסיף את הבצל והשום.
נזהיב קלות את הבצל ואז נוסיף את העגבניות והפטריות.והמרגז,נבשל במשך 2-3 דקות
ואז נוסיף רבע כוס מים.כף פפרקיה כפית אבקת מרק עוף פלפל שחור וקצת מלח אם צריך !
נערבב טוב .
נעביר לכלי חסין חום. לי יש תבנית עגולה של טפלון אז אני אפילו לא משמנת ישר מעבירה.
שוברת בצים ומניחה. והולכת לבצק.
מאחר וזה לא לחם אין צורך לחכות שעות לתפיחה , חצי שעה -45 דק זה מספיק לנו.
בהתאם לגודל הכלי אני לוקחת בצק מרדדת אותו ועוטפת את הכלי החסין.
מברישה את הבצק בשמן זית ,קצת סומסום ולתנור בחום 180 מעלות.
הבצק שנשאר טוב ללחמניות לפוק'אצה,או לעוד נגלה של שקשוקה !!
שהבצק מזהיב מוציאים אותו ונהנים מלחם חם טרי ומשקשוקה מהסרטים .
שמזכה אותכם מיד באוסקר חח
בתאבון ובהצלחה.