אני מזהירה מראש !
זה הולך להיות ממכר וטעים ואתם תכינו את זה עוד פעם ועוד פעם….
אבל לא כל השנה, רק מתי שיש פרסה / כרישה.
כרגע יש, אז מהר לקנות , להכין ולהתענג מכל ביס.
רק מה,,,,,,תזהרו שלא תמצאו אותכם בקציצה החמישית :-))))
חומרים :
חצי קילו בשר טחון
רבע קילו טחון עוף.
3 כרישות יפות
בצל אחד קצוץ
3 שיני שום מגורדים בחלק הקטן של המגרדת
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
לחם, 2 ביצים, פירורי לחם, מלח פלפל , כורכום, פפריקה, מרק עוף.
אופן ההכנה :
נתחיל עם הפרסה /כרישה כי זה הטעם של הקציצה 🙂
את הפרסה קוצצים אבל רק את החלק הלבן בלבד.
איך?!
חוצים את הכרישה לאורך וקוצצים לגודל קטן קטן.
אח"כ שמים בסיר קטן עם מים כאשר המים צריכים להיות טיפה מעל הכרישה כלומרהמים מכסים את הכרישה ואז אנחנו מרתיחים.
אחרי רתיחה להמשיך לבשל עוד 5 דק -7 דק.
להוציא, לסנן.
לסחוט בעדינות.
לקחת קערה לשים בה את הבשר טחון ואת העוף הטחון. להוסיף את הכרישה המסוננת, בצל קצוץ, שיני שום שגירדנו ,את הפטרוזליה הקצוצה. 3 פרוסות לחם שקודם הרטבנו סחטנו וקצצנו :-).לערבב הכל היטב להניח מעל כף שמן, שעזרו לתבלינים להיטמא טוב בתערובת ומעל השמן לשים כפית מרק עוף, רבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, כפית ראסל על חנוט, רבע כפית אגוז מוסקט, כפית שטוחה של מלח, שליש כפית פלפל שחור ,כף גדושה של פירורי לחם להוסיף ביצה אחת גדולה. לערבב הכל טוב טוב.אם העיסה רכה אפשר להוסיף עוד כף פירורי לחם .
לתת לעיסה מנוחה קלה של שעה במקרר. לא חובה, מומלץ, אפשר לטגן מיד אין בעיה.
טיגון :
את הקציצה אני טובלת ב3 ביצים מקושקשות עם קצת פפריקה לצבע אחרת הקציצה יוצאת אנמית.
זה לא חובה אבל הביצה עוטפת את הקציצה ומונעת ממנה להתפרק בזמן הטיגון.
אז כל קציצה שקרצנו אחנו טובלים בביצה ולמחבת.
חשוב לטגן את הקציצות במחבת טובה , שמן אני שמה עד חצי גובה המחבת.
לא לטגן קציצות בלהבה גדולה, אחרי שהשמן מוכן לטיגון אני ממניכה את הלהבה לגובה בינוני.
כאשר כל צד מזהיב הופכים אותו.
שמים בנייר סופג או מסננת.
טועמים, ונהנים }{
בהצלחה
יצא אליפות…
איזה כייף לקרוא זה מתכון חדש בבלוג , שימחת אותי }{
היי יונית ראשית תודה על הלוג. שאלה מה ניתן. לשים במקום פרוסות לחם לחולת צליאק.
לחם ללא גלוטן או תפו"א מבושל ולמעוך אותו ולהוסיף כפית אבקת אפיה
נותנים לטעמים להיטמע לא להיטמא.
מלשון הטמעה
השני זה מלשון טומאה
מדהים וממש מגרה בהצלחה
תודה אהובה }{
יונית , האם יש אפשרות לקציצות פרסה ברוטב ?
הקציצות היו הצלחה! תודה רבה. האם אפשר לעשות את זה גם במחבת כמו עג׳ה?
כן
כמה זמן במקסימום העיסה יכולה לשבת במקרר?
אפשר לאפות
יש מצב להכניס לתנור במקום לטגן.????
כן
מעוניינת לעשות את הקציצות אבל לפסח אפשר מתכון?
ממירה את הפירורי/בפירורי מצה או את הלחם במצות .במקום קמח רגיל קמח רב תכליתי ללא גלוטן
בוקר טוב יונית,
איך ממירים את המתכון שיהיה כשר לפסח ? האם אפשרי לשים פירורי מצה במקום פרוסות הלחם ?
אודה לתשובתך בהקדם … רוצה לעשות אותן לערב החג.
תודה רבה !
לקציצוצת צמחוניות פשוט לא להוסיף את הבשר ?
יצאו מעולים תודה וחג שמח
היי יונית
המתכונים שלך מעולים
אולם, מצאתי מס שגיאות כתיב במתכונים שלך
אשמח לתקן אותך בפרטי
הי,
אפשר את כל הכמות עוף טחון? (במקום הבקר)?
אפשר להקפיא
אפשר להקפיא את קציצות הפרסה
החומרים והכמויות ברשימת החומרים לא חופף לאלה שבאופן ההכנה.
אפשר לעשות סדר בבקשה?
כמה זמן במקסימום העיסה יכולה לשבת במקרר?
כתבתי לך אני שומרת אורח חיים קטוגני לקציצות בשר עם פרסה מה אפשר במקום הלחם
כתבתי לך מקודם לגביי הנושא של אורח חיים קטוגני אבל הסתדרתי לקחתי במקום 3 פרוסות לחם 4 כפות קמח שקדים לקראת הטיגון שמתי עוד 2 כפות קמח שקדים ויצא פצצה !!!!!!! יונית את גדולה מהחיים , מסבירה כל כך יפה וברור ונותנת את המרשם כתוב , זה חשוב מאוד, אוהבת את הגישה שלך , דעי לך אני לקראת גיל 72 ועדיין למדה ממך!!!!!!
אגב אני לא שמתי בצל כי הפרסה כולה בצל והשעון לא תקין במערכת
כמה זמן העיסה יכולה להישאר במקרר?
אפשר להחליף לרק טחון עוף?
האם אפשרי רק עם חזה עוף טחון?