טו בשבט אף פעם לא היה חג משמעותי עבורי.
אמא שלי תמיד נהגה לקנות פירות יבשים ולחלק לכל אחד מאיתנו צלחת עמוסה במיקס פירות יבשים
ולהכין תבשיל עם חלק מהפירות היבשים.
פעם זה היה עוגה, פעם טנזיה עם צלעות עגל (רק שהחג יצא ביום שישי אל תתלהבו )ופעם סיר קציצות עם פירות יבשים וכו'
לא היה לנו מנה קבועה או מנהג קבוע מלבד הצלחת עם מיקס הפירות .
אגב גם אחרי שהתחתנתי ועזבתי את הבית אמא הייתה מתקשרת בטו בשבט שאבוא לקחת מגש מיקס
כאשר אבא נפטר אמא הפסיקה עם המנהג ואני לקחתי על עצמי להכין מנה מפנקת לי ולאחים שלי
השנה זה יהיה תבשיל הקציצות הבקר של סבתא סולטנה בפירות יבשים בגרסה מאוזנת
שאני אומרת מאוזנת אני מתכוונת לכך שהפעם הקציצות לא מטוגנות אלא אפוית בתנור ותאמינו לי אפילו אני הופתעתי מכמה שזה טעים !!
לכן כל מה שנשאר לכם זה לרוץ להכין את זה או לגזור ולשמור לארוחת שבת או ארוחה חגיגית .
חומרים :
לקציצה:
חצי קילו בשר טחון מס 2
1 תפוא בינוני מגורד או במעבד מזון
1 בצל מגורד או במעבד מזון
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
2 -3 כפות גדושות פירורי לחם
ביצה מידה m
כפית מלח כפית פלפל שחור רבע כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון כף שמן זית .
לטנזיה:
2 בצלים גדולים פרוסים לפלחים
כוס משמשים שטופים
כוס שזיפים מגולענים ושטופים
כוס צימוקים לבנים שטופים
כוס אגוזי המלך שטופים(זה לא טעות )
2 כפות סוכר חום/לבן
רבע כוס סילאן טבעי אני השתמשתי בgreen
כפית שטוחה מלח חצי כפית קינמון
2 כפות סויה
אופן ההכנה :
קציצות:
שמים את כל המרכיבים של העיסה
ומערבבים עד שמקבלים עיסה אחידה.
מכדררים קציצות בינוניות ומניחים בתבנית של התנור
מרססים בספרי שמן ואופים בתנור חם 180 מעלות עד הזהבה קלה (בערך רבע שעה עשרים דק)
בזמן שהקציצות נאפות בתנור מכינים את תבשיל הטנזיה שאליו נזרוק את הקציצות האפויות
אופן הכנת תבשיל הטנזיה
מטגנים את הבצל עם 2 כפות גדושות של סוכר חום עד הזהבה קלה.
בהזהבה מוסיפים את המשמשים, שזיפים ,צימוקים,אגוזים מטגנים הכל 5 דק .
מפזרים מעל מלח סילאן וסויה ומערבבים
אחכ מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
מערבבים.
מביאים הכל לרתיחה מוסיפים את הקינמון מערבבים ומבשלים הכל 5 דק
ואחכ מוסיפים את הקציצות האפוית.
מבשלים הכל על אש קטנה עשרים דק
מגישים לצד אורז לבן ונהנים מכמה שזה טעים
אהבתי מאוד
נראה מעווולה. המתכונים שלך תמיד יוצאים מעדן. תודה גדולה.
אני רוצה להכין לשבת אבל מגיעה אליי חברה שאלרגית לבצל (כן מסתבר שיש כזה דבר) מה אני יכולה לשים שייתן טעם במקום בצל? תודה מראש על המענה. תבורכי