לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי החלטתי להעלות בבלוג שלי את גרסת ההמבורגר עוף שלי .
נכון אני מסכימה חלקית שאין כמו המקור הקציצה הבשרנית והעשירה בנתחי בשר עסיסים.
אבל גם לגרסת העוף יש כבוד במיוחד שלא כולם אוהבים לאכול בשר בקר ומעדיפים עוף כי זה קל יותר פחות כבד וגם פחות משמין ותמיד טוב שיש אופציה טעימה נוספת
ובכלל בעולם האוכל תמיד טוב שיש עוד כמה וכמה גרסאות ואופציות ואפשר לגוון מלהנות מעולם של טעמים
מה שהכי חשוב זה שהקציצה תהיה עסיסית כזו וכמובן טעימה ושהלחמניה תהיה טריה ספוגה ברטבים וירקות
מתכון ללחמניות ורוטב סודי שלי תמצאו כאן במדריך שלי להמבורגר מושלם.
ועכשיו כל מה שנישאר לנו ללמוד את גרסת העוף שהיא גרסה מאוזנת יותר וטעימה לא פחות !!
אז שנתחיל ?
חומרים:
500 גרם חזה עוף/פרגיות
1 בצל גדול
1 תפוא בינוני
1 קישוא בינוני
שליש צרור פטרוזליה
5 כפות פירורי לחם
ביצה מידה m
שקית אבקת אפיה
כפית מלח חצי כפית פלפל שחור כפית תבלין קציצות
אופן ההכנה :
את הבצל תפוא והקישוא והפטרוזליה שמים במעבד מזון עד שהכל קצוץ קטן קטן.מניחים בקערה את הירקות הקצוצים בשר הטחון התבלינים פירורי הלחם הביצה ואבקת האפיה כן זה לא טעות אבקת האפיה היא סוד לאווריריות הקציצה והירקות זה הסוד לעסיסיות .
שמה במקרר חצי שעה שעה להתייצבות.
מוציאה וקורצת 10 עד 12 קציצות המבורגר שמנמנות ויפות
אופן טיגון הקציצה :
במחבת טובה משמנים טיפה את המחבת ומנגבים את השמן ,מחממים את המחבות 3 דקות ואז מניחים את הקציצות.
מורידים את האש ללהבה קטנה מכסים את המחבת במכסה
ומטגנים עד שרואים שצבע העיסה משתנה .כאשר זה קורה הופכים את הקציצה מכסים שוב מחכים כמה דק שהחחלק כלפי מטה יהיה זהוב גם.
מוציאים וזה מוכן .
לוקחים לחמניה טריה שכבה נדיבה של מיונז וקטשופ אני שמתי מיונז אורגני וקטשופ אורגני של גרין את הקציצה העסיסית.אם כבר גרסה מאוזנת אז עד הסוף 🙂
וכמובן ירקות שאוהבים חסה בצל עגבניה מלפפון חמוץ.
טעים טעים טעים טעים !!!
יש אפשרות לעשות אם בשר בקר טחון במקום בשר עוף טחון ?