והיום בבלוג המדריך השלם להמבורגר הכי מושלם שיש!!!!!
החל מהלחמניה ,הממרח האגדי שלי ועד ההמבורגר הכי מושלם שיש!
שאני אומרת מושלם אני מתכוונת להמבורגר עסיסי שהוא נטו בשר איכותי,טרי לא מעובד?שכל ביס הוא אושר של טעמים שמתחברים ומתמזגים לביס עסיסי וטעים במיוחד הסוד לכל זה למי שלא יודע זה נתחים איכותיים ומשובחים שיש בתערובת הבשר שאנחנו טוחנים.כי בתכלס אין בו הרבה תבלינים למעט מלח ופלפל שהם למעשה רק מדגישים את הטעמים של הנתחים המשובחים ונותנים לטבע לעשות את שלו 🙂
את המתכון הזה קיבלתי לפני שנים בסדנת בשרים לכן חשוב לתת קרדיט ולהגיד שמתכון באדיבות רשת חינאווי wine &more.
אני מבטיחה לכם שאם אתם מכינים פעם אחת את המתכון הזה הוא הופך להיות קבוע אצלכם בבית בדיוק כמו שזה קרה לי .
אבל בתנאי שאתם לא משנים שום מרכיב במתכון !!!!אתם הולכים עם הרשימה לקצב ומבקשים אחד לאחד .
ואגב אם לא בא לכם לעבוד קשה אתם יכולים לקנות מוכן ברשת חינאווי wine &more את ההמבורגר הזה.
אבל אם אתם כבר פה אז אני אלמד אתכם את המתכון הסודי שלהם,את הלחמניה והרוטב האגדי שלי.ותזכרו שאחרי הפעם הראשונה שאתם מכינים אתם מתמכרים למתכון הזה!!!
ועכשיו אוטוטוטוטו יום העצמאות בפתח אז אם בא לכם במקום להתרוצץ בפארקים ובמנגלים להתפנק בבית במנת המבורגר מושלמת לצד ציפס /סלט ובירה סן מיגל למי שלא מכיר את הבירה זו בירה ספרדית שנחשבת לטובה בעולם ויש להם בסדרה גם בירה ללא אלכהול
בקיצור חאלס פטפטפת יש לנו מדריך לקרוא 🙂
הכמות היא ל6 יחידות המבורגר במשקל 180 גרם
חומרים להמבורגר :
300 גרם מכסה אנטריקוט טחון
300 גרם אונטריב טחון
300 גרם פיקנייה טחון
100 גרם שומן ווגיו(חייב להיות שמן ועסיסי) טחון
1 כפית מלח ,1 כפית פלפל גרוס
חומרים ל8 לחמניות
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כוס ושני שליש מים(כוס מידה או חד פעמי שתיה חמה)
רבע כוס שמן(כוס מידה גם פה)
כפית מלח
ממרח עשבי תיבול :
4 כפות מיונז
רבע צרור כוסברה
רבע צרור פטרוזליה
ענף שמיר(לא חובה )
2 שינים שום
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
כפית מיץ לימון טרי
אופן ההכנה :
לחמניות:
נתחיל עם הכנת הבצק כי הבצק צריך לתפוח שעה ואחכ בצורה עוד חצי שעה.
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר למעט המלח
ומתחילים לערבל כאשר נוצר גוש בצק להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל 7 דקות .חשוב מאד 7 דק כדי שרשת הגלוטן תיפתח לנו והבצק יהיה גמיש וטוב
אחרי 7 דק לישה מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה באיזור חם.אם קריר אז שעה ורבע.
אחרי שעה ורבע אפשר להתחיל לקרוץ 8 כדורים ולכדרר כל כדור ללחמניה .
להבריש בביצה מעט שומשום מעל ולהתפיח חצי שעה אחרי חצי שעה להכניס לתנור חם חם התנור צריך להיות במצב טורבו ועל 180 מעלות .האפיה של הלחמניות בערך רבע שעה עשרים דקות או עד הזהבה
אופן הכנת ההמבורגר:
את התעורבת אפשר לבקש מהקצביה לטחון לכם ובבית כל מה שאתם צריכים זה להוסיף מלח ופלפל ערבוב טוב וזהו !!!! קלי קלות נכון ?!
אחרי הערבוב מתחלים להכין את קציצות ההמבורגרים. אפשר לחלק את הכמות ל6 ואפשר ל10 את הגודל של הקציצה אתם קובעים
לי יש מכשיר שמקבע ועושה את הצורה עולה 15 שקל בכל חנות .אם אין אפשר עם רינג או לקבב כמו קבב עגול גדול.
אני מכינה אותם שמה בנייר אפיה חתוך כל אחד ומקפיאה ומתי שבא לי מוציאה.
אם רוצים להכין ולאכול באותו היום אז לפחות חצי שעה להקפיא
אפשר להכין את ההמבורגרים במחבת /מנגל /תנור/מכשיר לטיגון ללא שמן.את מידת הבישול אתם בוחרים .
אופן הכנת ממרח עשבי תיבול :
שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או מוט בלנדר וטוחנים עד שמקבלים מרקם אחיד .
הרכבת ההמבורגר:
חוצים את הלחמניה ל2
חצי ראשון שכבה נדיבה של מיונז וקטשופ חסה המבורגר עגבניה בצל חסה ועוד ההמבורגר ומעל סוגרים עם החצי השני שהוא מרוח בשכבה של עשבי תיבול ויש לכם את הההההההההההההמבורגר הכי מושלם
אפשר להגיש עם צ'יפס /טבעות בצל /סלט ולהנות מכל ביס.
בהצלחה
*******פרסום בשיתוף חינוואי ויין אנד מור
איך קוראים למכשיר הזה שמקבע ועושה את הצורה של ההמבורגר?
תרשמו בגוגל מכשיר להמבורגר דוחסן להכנת המבטרגר
את המבורגר??????
היי יונית את ההמבורגר את מפשירה לפני?
תודה אלופה