בשבוע שעבר [בשעה טובה] הפקידה שלי נישאה לבחיר ליבה.[כן, מגיע לה מזל טוב ]
במסגרת ההכנות לחתונה , הוזמנתי לערב נשים ,ערב המקווה.
חשבתי לעצמי, מה אביא לה מתנה ?!
שהרי ללכת עם ידיים ריקות , זה לא בבית ספרי…
חשבתי, חשבתי , ואז נזכרתי במסורת שעוברת שנים במשפחתי…שנהוג להכין לכלה חלה מתוקה[שאגב מתאימה גם לראש השנה ]
וזו חלה בצורת עינב , והיא נעשת כך בשל הפסוק הבא:
"ענבי הגפן בענבי הגפן.דבר נאה ומתקיים"
בתרגום פשוט: מאחלת לה שהנישואים שלה עם השנים ישתבחו כמו ענבי היין 🙂
הבצק:
ק"ג קמח.
רבע כוס סוכר
רבע כוס דבש
רבע כוס סילאן.
כף מלח
2 כפות שמרים.
2 וחצי כוסות מים
3/4 כוס שמן.[אוחמאה אני מעדיפה שמן]
מערבבים את כל החומרים לבצק גמיש, רך ,מתפיחים לשעה , אחרי שעה מכינים את הצורה…
מכדורים בגודל אחיד בצורת פרמידה .
אחכ לוקחים כדור גדול,ופותחים למלבן גדול ומגלגלים, ומשחקים בצורה איך שבא לכם… לאחר עיצוב העינב
נותנים התפחה נוספת של חצי שעה , מחממים תנור ל200 ושהחלה נכנסת להוריד ל180
כשהחלה מוכנה ,יש להבריש עליה ציפוי.ניתן לקשט בסוכר חום…מעל הציפוי.
הציפוי :
4 כפות דבש, 2 כפות מים רותחים.
הי יונית
מדוע את מעדיפה שמן ?
האם זה קשור לטעם? למרקם? עשרות?
משהו אחר?
תודה
נעם
לא קשור לכלום.ככה אימי עושה וככה אני.