בורקס תרד של אמא שלי זה החיים
אני זוכרת שהייתי חוזרת מבהס ואמא הייתה מכינה לנו בצהרים בורקסים והייתי קופצת משמחה!
היא הייתה מגישה את זה עם סלט ירקות ,ביצים,מטבוחה ,זיתים וחמוצים.
וכל הזמן הייתה שואלת את אבא נו איך יצא?!
נו שלומי ?איך יצא
שאבא היה עושה פרצוף ועם היד שזה טעים אני חושבת שאמא הייתה הכי מאושרת עלי האדמה.
לפעמיים היינו מסתכלים עליהם ואבא היה צועק אני אוהב את אמא שלכם אני מוכן לנשק לה את הידיים ו רגליים על כמה שהיא עושה בשבילנו.
בתור ילדים צחקנו ולא ממש הבנו שזה מאהבה כבוד והערכה.
אמא שלי תמיד הכינה בצק עלים עם מרגרינה אני מזמן הפסקתי להשתמש במרגרינה ועברתי לנטורינה שהיא תחליף מושלם למרגרינה כי היא לא מגבילה אותי בפרווה /חלבי ושנית היא משמן קוקוס מה שעושה את הבורקס לגרסה שפויה ובריאה.
אני יודעת שהרבה יותר קל לקנות בצק עלים אבל יותר טעים זה הגרסה הביתית.
שהיא לא ממש קשה להכנה.
אז שנתחיל ?
חומרים :
בצק עלים
חצי קילו קמח
כפית מלח
1 1/3 כוס מים.
200 גרם נטורינה
מילוי
עלי תרד קפואים /טריים
מלח פלפל
אופציה לשידרוג
גבינה מלוחה או מלית גבינה למאפים
אופן ההכנה :
שמים בקערה קמח מלח ומים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וטוב.בערך 4 דקות לישה במיקסר עם וו לישה
מחלקים את הבצק ל6 כדורים
מחלקים את הנטורינה ל6.
משמנים את השיש קלות ומניחים כדור בצק עת השיש
כל כדור פותחים למלבן/מרובע.
אחכ מורחים שישית נטורינה במרכז הריבוע.
מקפלים צד לצד ומגלגלים.
ככה עושים עם כל ה6 כדורים.
נותנים לכדורים מנוחה של חצי שעה.מומלץ ללטף אותם בידיים משומנת ולעטוף בניילון נצמד ולתת להם מנוחה של חצי שעה.
אחרי חצי שעה פותחים שוב כל כדור לריבוע מקפלים אבל הפעם לא מורחים חמאה.רק פותחים סוגרים ומגלגלים.
הפעולה הזו נועדה לקפל את הנטורינה לתוך הבצק וליצור דפדוף לעלים.
אחרי שצסיממים עם כל ה6 כדורים . נותנים שוב מנוחה חצי שעה.שוב מלטפים עם יד משומנת ועוטפיים בניילון נצמד.
אחרי חצי שעה פותחים כל כדור באמצעות 2 דפי נייר אפיה.דק דק .
חוצים את המלבן שנוצר ל2.
וממלאים כל חצי בתרד ומפזרים מעל מלח פלפל.
מגלגלים לרולדה ואת הרולדה לנחש.
טיפ ממליצה לפזר כפית טחינה על כל חצי מלבן זה מעניק טעם וקארנציות מהסרטים.
מברישים בביצה וכפית טחינה גולמית שערבבנו קודם
אופים 170 מעלות עד הזהבה
ומתעלפים .
מה הכמות למילוי? האם אפשר לעשות עם בצק עלים מוכן?
אפשר לקבל מתכון למלית גבינה מוצלחת שתתאים?
פחות אוהבים אצלנו תרד.
תודה מראש
היי יונית
יש אפשרות להכין את הבצק עם המילוי ןלהקפיא ?; ובערב שבועות להכניס לתנור
יש אפשרות להקפיא??
האם אפשר לקבל מתכונים למייל
תודה
יונית המרשמים שלך מדהימים כל מה שניסיתי יצא מהמם.
האם במקום נטורינה אפשר להשתמש בחמאה.
אפשר להשתמש בחמאה?
שלום יונית אני רוצה להכין את המתכון הזה היום ורציתי לשאול האם מרדדים את הבצק לאחר ששמת את הנטורינה או פותחים אותו ביד?
היי יונית לא רדום במתכון מה עושים עם התרד כיצד לעבוד איתו? אם הוא קפוא או טרי תבלינים? אשמח לפירוט מקווה שתירגע ותעני קצת מבאס שלא עונים