עוגה כושית זה החיים !!!אמא שלי לא ידעה להכין הרבה עוגות(במטבח המרוקאי זה יותר עוגיות )אבל עוגה כושית היא הייתה אלופה!!אין בשקט הייתי מחסלת לה כמה חתיכות (שקרנית תגיד את האמת חצי עוגה).ואם הייתי עושה דיאטה(פעם הייתי חתיכה לא להסתלבט אע )הייתי מתחננת לאמא שלי שלא תכין אותה כי היא שוברת הכל !גם היום אני פחות מכינה אותה בגלל שאני לא יודעת לעצור בחתיכה אחת …לא שבעוגת שמרים כן????אבל שיהיה.טוב נו שמרים אני מחלקת לכל העולם אוכלת רק חתיכה אחת וישר מעיפה מהבית.
עוגה כושית לא כי לפני שאני מעיפה אני מעיפה לבטן שלי כמה שורות ???? מה אני אעשה?אני אוהבת♡יש בעוגה המון זיכרון ילדות,טעם נרכש שהתרגלתי אליו שנים.ואם תעמידו לי מבחר עשיר ומפונפן של עוגות אני אבחר בעוגה הכושית של אמא.
יודעים למה?כי כל העוגות החדשות אפשר לאכול חתיכה שתיים אבל מהר נמאס מעוגה של אמא אף פעם לא נמאס.
טוב יאלללללה מה נסגר איתי ?!תני מתכון ותשתקי
חומרים :
תבנית קוטר 24 מרובע או עגול
5 ביצים l
כוס ורבע סוכר
200 גרם חמאה /מחמאה
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שוקולית(טובות)
כוס מים
כוס קוקוס
כוס קמח תופח
2 כפות אבקת נוגט (שדרוג שלי לא חובה )
ציפוי:
במקור סירופ שוקולד אני ממליצה נוטלה.
או גנאש.
קישוט :
קוקוס.
אופן ההכנה :
אמא שלי הייתה מפרידה ביצים ומבשלת על הגז ומאחדת 2 עיסות בעזרת קיפול.
בגלל שאני בעולם האפיה יש לי את הדרך שלי בסוף ארשום גם את שלה.אני לא מפרידה ביצים אני פשוט מערבלת אותם עם וו להקצפה 7 דקות על השעון.אני שמה את הביצים מתחילה להקציף אחרי חצי דקה מוסיפה את הסוכר ומערבלת 7 דק עד שיש לך קצף צהבהב נפוח ויציב !
בזמן שהמיקסר עובד אני מכניסה למיקרו את החמאה והשוקולד מריר ל2 דק.
מוציאה שופכת כוס מידה (חד פעמי חם ) מים רותחים מהתמי 4.
שמה 2 כפות שוקולית טובות ואבקת נוגט ומערבבת.טוב טוב.
הנוגט נותן לזה טעם כמו של נוטלה לא חייב אם אין לכם.בכל מצב יוצא טעים.אמא שלי עושה בלי אבקת נוגט(לא היה בתקופתה)
אחרי שהכל עורבב כמו שצריך אני מוסיפה את היבשים כלומר את הקוקוס והקמח.מערבבת היטב.ומקפלת את התערבות לביצים המוקצפות.בתנועות קיפול.טוב טוב .לא תערבבו בקיפול טוב תקבלו צניחה של העוגה.
מחממת תנור ל160 מעלות טורבו.על השעון 40 דקות.
להוציא לעטוף בנייר כסף עד שהיא מתקררת.אמא הייתה עוטפת ושמה מתחת לשולחן.שזה קר הייתה שופכת סירופ שוקולד ומעל קוקוס.
אני אישית לא אוהבת סירופ אני מחממת כמה כפות נוטלה במיקרו ובעזרת פלטה מורחת מעל העוגה מפזרת קוקוס ומתענגתתתתתתתתתתתת על כל שורה חחחח
השיטה של אמא :
בקלחת היא הייתה שמה מרגרינה אז לא היו שמים חמאה שוקולד מים שוקלית ומחכה שהכל ינמס .כמובן מערבבת כל הזמן.טוב טוב.מקררת שמה חלמונים קוקוס קמח.ומקפלת לקצף אני חושבת שהשיטה שלי יותר קלה יותר מתאימה לזמנים של היום.
הבחירה בידכם.
בהצלחה ♡
ואם בא לכם לראות עוד מלא דברים שמכינה בואו לאינסטוש שלי yonit_z אבל מה אזהרה לא על בטן ריקה!
אין דברים כמוך אני מכינה המון מהמתכונים שלך ההסבר קל ובע"ה אני יכין את העוגה כושית אני מחפשת באפיה מתכונים קלים אני והאפיה לא חברים שבוע טוב ומבורך⚘❤
היי יונית, העוגה נראת מעולה! יש תחליף לקוקוס? אני אלרגית
אגוזים /פקאנים /שקדים הכל גרוס
היי יונית המהממת ראשית אני שרופה על המתכונים שלך ויכולה לצפות בסרטונים שלך שעות. ולשאלה האם אפשר להכין עם ביצים xl ולהמיר את החמאה בשמן ואם כן לאיזו כמות?