השבוע הכנתי את המטבלים ההורסים האלה לסדנת כריכים מדהימה [אל תאמינו לי אני משוחדת חח ]שהעברתי בפסגת זאב.
לחבר'ה המקסימים מהמנהל הקהילתי [לא לשכוח יש לנו עוד 2 סדנאות בדרך ]
כאשר הכנתי אמרתי לעצמי, הלו יונית, שבועות בפתח,יש לך קהל קוראים שאת צריכה לדאוג לו !
ופוסט ממרחים בבלוג זה מאסט 🙂
ולמה ?!
כי ממרחים כאלה נשמרים במקרר , מעשירים את הכריך, בריא יותר, טעים יותר .השקעה קטנה של שעה אחת.
ויש לכם כריכים מעלפים כל השבוע !
ותדעו לכם שממרחים כאלה עם השקעה קטנה של צנצנת פנסית כזו כזו וסרט מעל ואתם מביאים את המתנה המושלמת לכל אירוח חלבי שמזמינים אותכם
רגע ועוד לא דיברתי על המחמאות שכמה זה טעים ואיזה מקורי ובלה בלה בלה …והקאץ' שזה בכלום עבודה !
די נו, להרים גבה ולהגיד אצלך זה כלום עבודה
כלום עבודה נשבעת !
המעבד עובד אתם רק לוחצים על הפייייייייפ
בקיצור , לכו תקנו לכם כמה לחמים טובים, אני מאוהבת בלחמים של לחם הארץ, זה בכל סופר קרוב אני לא צריכה לנסוע
עד קצה העיר למאפיה. ואם אתם קונים לחם אגוזים מאסט !!!!
ותחגגו 🙂
אגב עכשיו קפץ לי לראש , כשאני כותבת לכם, וואלה, רעיון מקסים לקנות סלסלה כזו לשים בתוכה 2 כיכרות לחם 3 סוגי מטבלים לפחות !! 2 גבינות קשות וזה מתנה מושלמת למארחת בשבועות .וזה לא כזה הרבה כסף חח
חבל רק שאני המארחת ומראש אני מכינה הכל :-)))))))ותמיד אני מקבלת בקבוק יין חח
טוב חפרתי , יאללללה מתחילים
ממרח עגבניות משגע
200 עגבניות מיובשות או מקפוסא בשמן זית
3/4 כוס שמן
2 כפת צנוברים
3 שיני שום
עלי טימין מ2 ענפים.
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה :
את העגבניות המיובשות ניתן לקנות ללא שמן ויש אפשרות לקנות אותם כבר בצנצנת עם שמן.
למי שקונה בחנות תבלינים , אני ממליצה תחילה לרכך אותם, לשים אותם רבע שעה בתוך מים
רותחים, לסנן ולהכניס אותם לצנצנת עם 3/4 כוס שמן .
לדאוג שיהיה כיסוי מלא של השמן לכמה שעות [לפחות שעתיים ]
אני קונה בסופר עגבניות בקופסא עם שמןחמניות עולה לי 6 שקלים. אני מסננת, שומרת את השמן.
כי הוא ישמש לי בטחינה להשגת המרקם.ואני לא צריכה לרכך את העגבניות וכד.
אז במעבד מזון נשים 200 גרם עגבניות מיובשות.
2 כפות צנוברים , 3 שיני שום, עלי טימין לבד ללא גבעול !! גבעול זה מרירות למטבל לשים לב !!
נלחץ על 2- 3 פולסים ואז נשים את השמן ונטחן בהדרגה עד לקבלת המרקם שרוצים.
להוסיף בסוף חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.
להעביר לצנצנת מעוקרת.
לשים כף שמן מעל לשמירת טריות המטבל ולשמור במקרר
טוב לחודש ימים !!
ממרח פסטו משגע
את הממרח הזה אפשר להכין בגרסה חלבית וגרסת פרווה , חשוב לציין שגרסת פרווה תחזיק
חודש מעמד במקרר ואילו החלבית גג עשרה ימים.
אבל לא נורא גם ככה היא לא שורדת שבוע J
חומרים
עלי בזילקום בלבד מצרור בזילקום מהשוק או 2 קופסאות מהסופר
1/2 כוס צוברים
1/2 כוס אגוזי המלך.
4 שיני שום
חצי כוס שמן זית איכותי !
מלח , פלפל
גבינת פרמזן לגרסת חלבית
אופן ההכנה :
תחילה נשטוף את העלים, נתלוש את העלים מהגבעול , נניח בתוך קערת המעבד.
חשוב מאד לשים רק עלים, הגבעול מר וזה עלול להרוס לנו את הטעם, העלים מתוקים יותר ומתאימים לאכילה.
אחכ נוסיף צנוברים, אגוזים ,מלח, פלפל ושמן זית עד לקבלת מרקם משחתי.
במידה ורוצים יותר משחתיות מוסיפים עוד קצת שמן.
בגרסה החלבית פשוט להוסיף 3/4 כוס [=מידה]גבינת פרמזן מגורדת.
להעביר לצנצנת מעוקרת .
להניל מעל כף שמן על מנת לשמור על טריות המובל והצבע .
לשמור במקרר עד חודש ימים.
ממרח זיתים ירוקים
קופסא של זיתים מסוננת
רבע כוס זיתים שחורים ללא גרעינים
3 שיני שום
עלים מ3 ענפים של טימין.
עלים מ3 ענפים של בזילקום.
רבע וס אגוזי המלך.
חצי כוס שמן זית.
מלח,פלפל
אופן ההכנה :
להכניס את הכל למעבד מזון , למעט השמן, את השמן להוסיף אחרי כמה פולסים.
ולהמשיך לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.
להעביר לצנצנת מעוקרת , לא לשכוח לשים מעל כף שמן.
מחזיק מעמד עד עשרה ימים במקרר בצנצנצ אטומה !
ממרח זיתים שחורים :
200 גרם זיתים שחורים גדולים ללא חרצנים
1/2 כוס עלי בזילקום בלבד ללא גבעול
3 שיני שום
חצי כוס שמן.
עלים מענף של טימין
מלח פלפל
אופו ההכנה :
להכניס הכל למעבד המזון לטחון עד לקבלת מרקם שרוצים.
להעביר לצנצנת מעוקרת ולשמור במקררר
אני אוהבת את הזיתים השחורים הגדולים שמוכרים במשקל אפשר לגמרי
מקופסא שימורים של זיתים שחורים.
בהצלחה
מתכון בסיסי לטחינה
כוס טחינה גולמית.
לימון קטן.
מים קרים !!
מלח
2-3 שיני שום.
פלפל לבן
אופן ההכנה :
קלי קלות , את סמיכות הטחינה אתם קובעים לפי כמות המים, אם רוצים יותר דליל אז מוסיפים בהדרגה 2 פות מים ובודקים את המרקם.
להכניס הכל למעבד מזון, לטחון 2 דק .
ויש לכם טחינה .
אפשרות לשדרוג :
להוסיף חצי צרור פטרוזליה קצוץ. או להכניס מראש חצי כוס פטרוזליה אבל אז לקחת בחשבון שצבע הטחינה משתנה.
אפשרות להוסיף סלק קטן בוואקום ואז יש טחינה סלק.
אפשר להוסיף רבע כוס סילאן ויש לנו טחינה מתוקה ומפתיה.
אפשר עמבה, כל מה שאוהבים.
בהצלחה
את פשוט מדהימה מעוצמת הנתינה שבך ….
את מהממת משתפת וכבר שומרת את המתכונים.
תודה
תודה רבה, וישר כוח על מתכונים מפורטים,מדהימים,שה' יברך אותך בשפע בכל התחומים.
המתכונים שלך מאד…מעשירים לי את המטבח
היי יונית….
תודה ענקית על כל המתכונים….מסבירה ככ ברור ועם חוש הומור.
האם צנצנת שנשטפה במדיח זה מספיק כצנצנת מעוקרת???
המלצה לטחינה מדהימה, כדאי לך לנסות….
בקערת הטחינה שמה קוביות קרח ומשאירה למשך 10 דק ומדי פעם מערבבת, ואז מוסיפה לימון ותבלינים ומים לפי הצורך. הטחינה יוצאת לבנה וטעימה בטירוף.
תודה לך על הכל??
מדהימה תודה תודה תודה זה לא מובן מאליו
בבקשה בבקשה
אם אפשר מתכון של ממרח ארטישוק כמו שמגישים בקפה קפה
הכי טעים שיש
תודה רבה! את מדהימה
נהנית לראות את המתכונים שלך,מענין ומיוחד,
כתיבתך סוחפת הקורא לישם המתכונים.
והכול טעים ומדהים.
חן חן על הכול גם יחד.
היי האם יצא לך להכין ממרח ארטישוק אשמח למתכון
תודה דורית