לשון בקר ברוטב פטריות - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » לשון בקר ברוטב פטריות
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
לשון בקר ברוטב פטריות

לשון בקר ברוטב פטריות

יונית צוקרמן ינואר 1, 2017 17 תגובות

 

לשון בקר ברוטב פטריות

החג הזה ,אפשר לומר בריש גלי,שיצאתי מעבדות לחרות.

מי שמכיר אותי ,יודע כמה אני טורחת כל השנה, מבשלת אופה,מאכילה והכל באהבה !

כן !אין צורך לתת לי כיפאק היי,אני  עושה את זה מהלב ונהנת  מכל דקה שאני במטבח.

השנה, החלטנו אני ובן זוגי לעשות את החג בבית מלון, התלבטנו איפה לעשות,חשבנו אילת, אבל היינו בפסח לפני שלוש שנים ולא ממש נהנו

חשבנו ים המלח, אבל נזכרנו שבמאי  אנחנו נוסעים דרך העבודה שלי.

בסוף החלטנו אשקלון !

את המלון אני מכירה טוב, אתם יכולים להתרשם מפוסט שכתבתי בעבר, פשוט לחצו  כאן !

ואת שף המלון גיא פרץ, אני מעריצה, ומתחברת לאוכל המרוקאי עם נגיעות ים תיכוניות..שאותו הוא מבשל.

שלחתי את הבעל לסגור לנו דיל.

הלב שלי היה שלם, ולא שלם.

מבחינה קולינרית ידעתי שאין לי מה לדאוג, מבחינת מלון, גם לא, המלון עבר שיפוץ ,וידעתי שאני בידיים טובות.

ואגב לא טעיתי. המלון נתן לי תמורה מלאה והולמת לכל שקל ששילמתי !

החשש הגדול מלעשות חג בבית מלון, היה העדר תחושת חג, כאחת שבאה מבית מרוקאי מסורתי. זה אחד הדברים שהפריעו לי שסגרתי את החופשה.

אבל, אני ובעלי , החלטנו ,היינו שלמים בדעתנו, הילדות שמחו . ככה שאין נקודת  אל חזור.

כשחזרתי הבייתה, התחלתי עם סלטים ובישולים מסורתיים של חג להשלים את החסר 🙂

אחד מהם היה :לשון ברוטב פטריות עשיר, למי שלא מעוניין בבשר לשון, יכול להכין צלי בקר מס 5.

לשון בקר ברוטב פטריות

אז קדימה, בואו נתחיל, כי המתכון קל, וקוטף המון מחמאות !

חומרים :

יחידת לשון

2 קופסאות שימורי פטריות

2 בצלים

עלי דפנה, פלפל אנגלי, כורכום, מרק עוף, פפריקה. זעפרן.

אופן ההכנה :

השלב הראשון שלנו זה בישול נתח הלשון וקילוף שכבת העור. יש לי פטנט לא לדאוג 🙂

נתח הלשון נכנס לסיר עם מים רותחים ,כמות המים צריכה להיות מעל הלשון.

לזרוק לסיר 3 עלי דפני, כמה גרגירים של פלפל אנגלי [בערך 5 ] חצי כפית כורכום

אם לא רוצים לשון ניתן להכניס גוש בשר צלי מס 5.התהליך הוא תהליך זהה.

להביא לרתיחה, להוריד את גובה האש, ולבשל בערך כשעתיים וחצי.

אחרי שעתיים וחצי מצננים מעט שולקים את הלשון  ומקלפים את הקרום הגס שעוטף את הלשונות (רצוי כמה שיותר סמוך לבישול). ומעבירים למקרר.

את המים לא זורקים !! שומרים את זה כציר לבישול הרוטב.

הטריק שלי, אני מקלפת את הלשון עם קולפן רגיל\ הוא לא פוגע בנתח וזה מתקלף קלי קלות.

מקררים את הבשר טיפה. רצוי במקרר ואז פורסים לחתיכות בעובי 1 ס"מ.

לשון בקר ברוטב פטריות

פורסים 2 בצלים  לפרוסות, מאדים כמה דקות, עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות, מאדים עוד 2 דק.

לשון בקר ברוטב פטריות

שופכים 2.5 כוסות מהנוזל שבו בושל הלשון.

2- 3 עלי דפנה, 4 גרגירים פלפל שחור.ו3 שערות זעפרן. אם אין ,לא קרה כלום, גם יוצא טעים !

לשון בקר ברוטב פטריות

מביאים לרתיחה, מתבלנים עם כף אבקת מר עוף, רבע כף כורכום, שליש כף פפריקה. מערבבים היטב, ומכניסים את הפרסות לשון / צלי.

טיפ: אם עושים בשר צלי רצוי להוסיף קוביות ירקות שורש כמו גזר, ראש סלרי/כוסברה.

מסדרים את הצלי יפה בסיר, ומורידים את האש, לאש נמוכה, ומבשלים עוד שעה וחצי  על אש קטנה. או עד שהוא רך, פשוט לבדוק.

לשון בקר ברוטב פטריותלשון בקר ברוטב פטריות

הבדיקה נעשית ע"י מזלג , אם נכנס בקלות וזה רך, זה מוכן !

עשר דק לפני שמכבים לקצוץ קצת כוסברה ולשים מעל.

בתאבון !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

17 תגובות

  1. נועה הגב דצמבר 12, 2017 בשעה 1:03 pm

    הכנתי את הלשון ויצא מהמם. ככה כמו מבית אמא. לא שמתי פפריקה כי אני אישית לא אוהבת אותה בבישול. כל השאר עשיתי בדיוק כמו שכתבת. רק ללא זעפרן כי לא מצאתי. אני אחת שאין לי חוש בבישולים בכלל. אבל בזכות המתכון הזה וההסבר המקסים כולל תמונות היה לי ממש כיף וקל להכין. וזה רק פעם ראשונה שנגעתי בהכנה של לשון.

    ביום שישי הקרוב כי רק אני והבת הקטנה אוהבות לשון אכין את אותו המתכון רק עם בשר 5,6 כמו שהצעת שגם בעלי והבת הגדולה יאכלו. הקטנה גם או בת בשר ואני כמובן מתה על זה.

    תודה יונית את מלכה על ההסבר הפשוט והתמונות.

    מקסימה ממש תודה רבה

    • לא רלוונטי הגב ינואר 20, 2021 בשעה 3:03 am

      עכשיו יש זעפרן בכל סופר

  2. תמר הגב דצמבר 19, 2017 בשעה 1:20 pm

    הי יונית
    הכנתי את הלשון ביום שישי האחרון ויא מדהיםם בעלי התלהב מאוד!תודה רבה לך!!

  3. נורית יום טוב הגב ספטמבר 7, 2018 בשעה 6:36 am

    עשיתי את הלשון בדיוק כמו שרשמת מלמעלה הוספתי ראש שום שלם מופרד ומקולף
    הטעם היה מדהים… בהחלט קצר מחמאות רבות

  4. אילינית הגב אוקטובר 3, 2018 בשעה 10:55 am

    היי יונית,
    המתכון נראה מעולה !!

    את הלשון אני יכולה להכין יום לפני ?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:57 pm

      כן

  5. דניאלה הגב אפריל 1, 2019 בשעה 7:40 pm

    היי יונית! המון תודה על המתכון הוא נראה מדהים, האם אפשר/עדיף להכין עם פטריות טריות אם יש? או שעדיף את המשומרות?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 2, 2019 בשעה 6:07 am

      אני אוהבת משומר בגלל זיכרון הילדות שחקוק לי בטעם.טרי זה מעולה הכי טוב

  6. דני הגב אפריל 10, 2019 בשעה 3:29 am

    בוקר טוב אפשר לבשל את הלשון בסיר לחץ ואם כן כמה זמן?
    תודה

  7. חן הגב אפריל 16, 2019 בשעה 1:43 pm

    איך מאדים את הבצל והפטריות ?
    אני יכולה לא להשים את ה3שערות זעפרן ?
    מה זה 4 גרגירים פלפל שחור זה הגרוס או שתוכלי להמיר לי את זה לרגיל ?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 3:00 pm

      אפשר בהחלט בלי זעפרן.
      בשר אוהב פלפל שלם…אם אין אז כפית פלפל שחור גרוס.או חצי כפית טחון.

      • לא רלוונטי הגב ינואר 20, 2021 בשעה 3:02 am

        לא הבנתי מה בשר אוהב גרגרים של פלפל שחור שלם?סתם ככה פלפל אנגלי טחון גם אפשר?
        ולא היה רשום פלפל אנגלי שלם במתכון עצמו?מה קשור פלפל שחור
        עכשיו ב2021 יש זעפרן בכל סופר עולה 28 שקל

  8. הדר שמריץ הגב אוקטובר 24, 2019 בשעה 8:39 am

    לא שמרתי את הציר האם ניתן לשים מים רגילים או לא?

  9. דנה הגב אפריל 2, 2020 בשעה 8:12 am

    האם יש ניתן להשתמש בלשון מופשרת?

  10. ציפי מתתיה הגב ספטמבר 9, 2021 בשעה 2:47 am

    היי יונית, האם אפשר להקפיא לשון לאחר הקילוף?
    לא יהיה צמיגי לאחר ההקפאה?

  11. miriam הגב ספטמבר 22, 2021 בשעה 10:56 pm

    מהממם

  12. חיים הגב ינואר 12, 2022 בשעה 6:02 pm

    האם כדאי להרתיח את הלשון פעם ראשונה ,לשפוך את המים ולהרתיח מחדש.כדי שירד הלכלוך
    מהלשון.

    .

    ו

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • פרגית עם עצם בתנור פרגית עם עצם בתנור פרגית עם עצם זה מנת העוף המעודפת עליי בבית ! ומה זה אומ...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס