החג הזה ,אפשר לומר בריש גלי,שיצאתי מעבדות לחרות.
מי שמכיר אותי ,יודע כמה אני טורחת כל השנה, מבשלת אופה,מאכילה והכל באהבה !
כן !אין צורך לתת לי כיפאק היי,אני עושה את זה מהלב ונהנת מכל דקה שאני במטבח.
השנה, החלטנו אני ובן זוגי לעשות את החג בבית מלון, התלבטנו איפה לעשות,חשבנו אילת, אבל היינו בפסח לפני שלוש שנים ולא ממש נהנו
חשבנו ים המלח, אבל נזכרנו שבמאי אנחנו נוסעים דרך העבודה שלי.
בסוף החלטנו אשקלון !
את המלון אני מכירה טוב, אתם יכולים להתרשם מפוסט שכתבתי בעבר, פשוט לחצו כאן !
ואת שף המלון גיא פרץ, אני מעריצה, ומתחברת לאוכל המרוקאי עם נגיעות ים תיכוניות..שאותו הוא מבשל.
שלחתי את הבעל לסגור לנו דיל.
הלב שלי היה שלם, ולא שלם.
מבחינה קולינרית ידעתי שאין לי מה לדאוג, מבחינת מלון, גם לא, המלון עבר שיפוץ ,וידעתי שאני בידיים טובות.
ואגב לא טעיתי. המלון נתן לי תמורה מלאה והולמת לכל שקל ששילמתי !
החשש הגדול מלעשות חג בבית מלון, היה העדר תחושת חג, כאחת שבאה מבית מרוקאי מסורתי. זה אחד הדברים שהפריעו לי שסגרתי את החופשה.
אבל, אני ובעלי , החלטנו ,היינו שלמים בדעתנו, הילדות שמחו . ככה שאין נקודת אל חזור.
כשחזרתי הבייתה, התחלתי עם סלטים ובישולים מסורתיים של חג להשלים את החסר 🙂
אחד מהם היה :לשון ברוטב פטריות עשיר, למי שלא מעוניין בבשר לשון, יכול להכין צלי בקר מס 5.
אז קדימה, בואו נתחיל, כי המתכון קל, וקוטף המון מחמאות !
חומרים :
יחידת לשון
2 קופסאות שימורי פטריות
2 בצלים
עלי דפנה, פלפל אנגלי, כורכום, מרק עוף, פפריקה. זעפרן.
אופן ההכנה :
השלב הראשון שלנו זה בישול נתח הלשון וקילוף שכבת העור. יש לי פטנט לא לדאוג 🙂
נתח הלשון נכנס לסיר עם מים רותחים ,כמות המים צריכה להיות מעל הלשון.
לזרוק לסיר 3 עלי דפני, כמה גרגירים של פלפל אנגלי [בערך 5 ] חצי כפית כורכום
אם לא רוצים לשון ניתן להכניס גוש בשר צלי מס 5.התהליך הוא תהליך זהה.
להביא לרתיחה, להוריד את גובה האש, ולבשל בערך כשעתיים וחצי.
אחרי שעתיים וחצי מצננים מעט שולקים את הלשון ומקלפים את הקרום הגס שעוטף את הלשונות (רצוי כמה שיותר סמוך לבישול). ומעבירים למקרר.
את המים לא זורקים !! שומרים את זה כציר לבישול הרוטב.
הטריק שלי, אני מקלפת את הלשון עם קולפן רגיל\ הוא לא פוגע בנתח וזה מתקלף קלי קלות.
מקררים את הבשר טיפה. רצוי במקרר ואז פורסים לחתיכות בעובי 1 ס"מ.
פורסים 2 בצלים לפרוסות, מאדים כמה דקות, עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות, מאדים עוד 2 דק.
שופכים 2.5 כוסות מהנוזל שבו בושל הלשון.
2- 3 עלי דפנה, 4 גרגירים פלפל שחור.ו3 שערות זעפרן. אם אין ,לא קרה כלום, גם יוצא טעים !
מביאים לרתיחה, מתבלנים עם כף אבקת מר עוף, רבע כף כורכום, שליש כף פפריקה. מערבבים היטב, ומכניסים את הפרסות לשון / צלי.
טיפ: אם עושים בשר צלי רצוי להוסיף קוביות ירקות שורש כמו גזר, ראש סלרי/כוסברה.
מסדרים את הצלי יפה בסיר, ומורידים את האש, לאש נמוכה, ומבשלים עוד שעה וחצי על אש קטנה. או עד שהוא רך, פשוט לבדוק.
הבדיקה נעשית ע"י מזלג , אם נכנס בקלות וזה רך, זה מוכן !
עשר דק לפני שמכבים לקצוץ קצת כוסברה ולשים מעל.
בתאבון !
הכנתי את הלשון ויצא מהמם. ככה כמו מבית אמא. לא שמתי פפריקה כי אני אישית לא אוהבת אותה בבישול. כל השאר עשיתי בדיוק כמו שכתבת. רק ללא זעפרן כי לא מצאתי. אני אחת שאין לי חוש בבישולים בכלל. אבל בזכות המתכון הזה וההסבר המקסים כולל תמונות היה לי ממש כיף וקל להכין. וזה רק פעם ראשונה שנגעתי בהכנה של לשון.
ביום שישי הקרוב כי רק אני והבת הקטנה אוהבות לשון אכין את אותו המתכון רק עם בשר 5,6 כמו שהצעת שגם בעלי והבת הגדולה יאכלו. הקטנה גם או בת בשר ואני כמובן מתה על זה.
תודה יונית את מלכה על ההסבר הפשוט והתמונות.
מקסימה ממש תודה רבה
עכשיו יש זעפרן בכל סופר
הי יונית
הכנתי את הלשון ביום שישי האחרון ויא מדהיםם בעלי התלהב מאוד!תודה רבה לך!!
עשיתי את הלשון בדיוק כמו שרשמת מלמעלה הוספתי ראש שום שלם מופרד ומקולף
הטעם היה מדהים… בהחלט קצר מחמאות רבות
היי יונית,
המתכון נראה מעולה !!
את הלשון אני יכולה להכין יום לפני ?
כן
היי יונית! המון תודה על המתכון הוא נראה מדהים, האם אפשר/עדיף להכין עם פטריות טריות אם יש? או שעדיף את המשומרות?
אני אוהבת משומר בגלל זיכרון הילדות שחקוק לי בטעם.טרי זה מעולה הכי טוב
בוקר טוב אפשר לבשל את הלשון בסיר לחץ ואם כן כמה זמן?
תודה
איך מאדים את הבצל והפטריות ?
אני יכולה לא להשים את ה3שערות זעפרן ?
מה זה 4 גרגירים פלפל שחור זה הגרוס או שתוכלי להמיר לי את זה לרגיל ?
אפשר בהחלט בלי זעפרן.
בשר אוהב פלפל שלם…אם אין אז כפית פלפל שחור גרוס.או חצי כפית טחון.
לא הבנתי מה בשר אוהב גרגרים של פלפל שחור שלם?סתם ככה פלפל אנגלי טחון גם אפשר?
ולא היה רשום פלפל אנגלי שלם במתכון עצמו?מה קשור פלפל שחור
עכשיו ב2021 יש זעפרן בכל סופר עולה 28 שקל
לא שמרתי את הציר האם ניתן לשים מים רגילים או לא?
האם יש ניתן להשתמש בלשון מופשרת?
היי יונית, האם אפשר להקפיא לשון לאחר הקילוף?
לא יהיה צמיגי לאחר ההקפאה?
מהממם
האם כדאי להרתיח את הלשון פעם ראשונה ,לשפוך את המים ולהרתיח מחדש.כדי שירד הלכלוך
מהלשון.
.
ו