את המתכון לעוגה הזו חלק מכירים רק עם מרכיב אחד שונה שעושה את כל ההבדל.אבל אם כבר שינתי מרכיב אז שיפצרתי פה וקצת פה….
עכשיו תקשיבו לי טוב !
אכלתי בחיי עוגות שוקולד?אבל זו לוקחת את כולם בסיבוב הקטן ! הרכות העסיסיות והטעם של הטופישוקולד פשוט טעים
הכל התחיל כאשר הכנתי עוגה לבה"ס של הילדה בשעה 6 בבוקר(ב8 היא אמורה לקחת אותה כן?!).
התחלתי עם תהליך הפרדת הביצים והייתי בטוחה במאה אחוז שיש לי מעדן /לבן /אשל/במקרר.תמיד אני קונה שיהיה במקרר.
כזו אני משאירה הכל לרגע האחרון מתרצת לעצמי שזה הכי טעים כאשר זה נעשה באותו היום ,או שהיא טעימה כאשר היא חמה ,בלה בלה ….בקיצור…כל מיני שטויות של חרטה ברטה עצמית.
אז התחלתי עם תהליך הפרדת הביצים והייתי בטוחה במאה אחוז שיש לי מעדן /לבן /אשל/במקרר.כי תמיד אני קונה שיהיה במקרר.אני ניגשת למקרר וחשכו עיניי?אין לא זה לא זה ולא זה.
6 ועשרה בעלי יורד למטה לצאת לעבודה.
אני אומרת לו תעשה לי טובה לך תחפש מכולת פתוחה ותביא לי מעדן או אשל או גיל
הוא מסתכל עליי ??ושואג "תעשי לי טובה את רוצה שאני אאחר לעבודה בגלל העוגה שלך ?היית צריכה להכין אתמול."
והוא המשיך בנאום שכבר התחרטתי שביקשתי.
"אני ממהר,אני אתקע בפקקים בגללך"
נשבעת לכם זה הרגע שהתחרטתי שהתחתנתי איתו עשרים שנות נישואים הוא זרק בדיאלוג אחד קטן ???מה בסה"כ ביקשתי?
ואז הוא עשה לו אספרסו במכונת הקפה (לדרך )ונדלקה לי מנורה ואמרתי לעצמי יאלללה קפה לאטה קרמל על בסיס חלב מה יכול להיות גרוע?!זה מוקצף?ארומה קפה וקרמל תוסיפי עוד טיפה יבשים ואת שם!
בשעה עשר המורה שיבחה את העוגה בוואצאפ הכיתתי?שלחה תמונות? הילדים עפו על זה. הבת שלי חצי עפה על זה שהם עפו ???.ואני עפתי על הפולני שלי ועל הנאום שדפק לי ב6 ורבע(מרוקאית אמיתית לעולם לא שוכחת !!!!בכל הזדמנות להזכיר תזכיר)
חלפו הימים ,מכונת הקפה המעולה הפכה להיות חברתי הטובה דחפתי קינוח כוסות בטעם קפה בחג ועוגה כזו לבוקר החג למשפחה המורחבת?ותקשיבו התלהבות כאילו המצאתי גלגל כולה עוגה.כולה נתקעתי בלי ??????
הקיצור(חפרתי היום אע )שישי הזה אמרתי לעצמי יונה תפרגני לעצמך תכיני לך גם אחת כזו .ראיתי כבר את התמונה בראש שתעלה לאינסטגרם עם הנס קפה קרמל ב3 צבעים שהמכונה שלי מכינה ,פרוסת עוגה עסיסית…גאווה להברקה של עצלנית שמשאירה הכל לרגע האחרון?
וכך היה !רק מה?! כולם ביקשו מתכון בפייס/ באינסטה.לא חשבתי להעלות כי הכנתי קפה מהמכונה ולא לכולם יש אבל גם לזה מצאתי פתרון ?
אגב את המכונה קיבלתי במתנה הבנתי שהיא לא עולה יקר 420 שקל.קונים קפסולות ויש לכם קפה מפנק ב3 שקלים לכוס כולל החלב שזה שווה !לא מנקים את המכונה זה רק קפסולות.סוף סוף אני מקבלת מתנה שווה!
והעוגה סופר סופר שווה הכי טעימה שהכנתי עד היום
חומרים :
200 גרם חמאה/מחמאה/שמן קוקוס
250 גרם שוקולד מריר
כוס קפה מקפסולות לאטה מקיאטו קרמל דולצ'ה גוסטו/או כוס חלב רותח עם כפית נס פה בטעם קרמל פלוס כפית סוכר /גרסת פרווה חלב קוקוס עם נס קפה
4 ביצים xl או 5מידה l
כוס סוכר (כוס מידה 240 מל)
כף קקאו
כוס מידה של קמח תופח (בכוס של 240 מל אותה כוס של הסוכר )
2 כפות שקדים טחונים /קוקוס(לא חובה אם אין תוסיפו כף נוספת של קמח תופח)
אופן ההכנה :
קלי קלות !!!!!!!!!!לפני הפרדת הביצים אני מכניסה למיקרו למשך 2 דק 250 שוקולד מריר עם 200 גרם חמאה.
אם רוצים פרווה אז מחמאה או שמן קוקוס.
את הביצים מפרידים את הלבן מקציפים עם כוס סוכר.
ואת החלמונים משאירים בכוס חד פעמי לסוף !
אחרי שהמיקרו סיים מוצאים מוסיפים כף של קקאו.אם השתמשתם בשוקולד מריר מעל 60 אחוז אין צורך בקקאו.לי היו השוקולד מריר הפשוטים אז הוספתי.
הכנת קפה הלאטה מקיאטו נעשית על ידי שימוש בקפסולת חלב ובקפסולת אספרסו.אני הוספתי עוד קצת חלב כי הכמות מגיעה 220 מל ולמתכון צריך 240.
אם אין לכם מכונת קפה אז אפשר לקנות נס קפה בטעם קרמל.להרתיח חלב ולהכין נס רגיל לשים כפית סוכר כפית טובה של נס קפה בטעם קרמל מעל לשפוך חלב חם לערבב ולשפוך לקערה.אם מכינים בגרסת פרווה חלב קוקוס/שקדים/סויה.
מערבבים את הכל היטב בעזרת מטרפה ידנית.מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים טוב .ועכשיו שהכל התקרר מוסיפים את החלמונים !לא לשכוח את החלמונים.
אני מוסיפה בסוף כי הם יתבשלו אם נכניס אחרי שהשוקולד נמס במיקרו.הבנתם?!
מערבבים טוב טוב את עיסת השוקולד ומקפלים לקצף הלבן ב2 פעמיים את העיסה.
אופים בתבנית 24 עמוקה או ברינג.כי לעוגה יש נטיה לעלות.
מחממים תנור ל150 מעלות ?לא טורבו !!טורבו מייבש עוגת שוקולד. קו למעלה קו למטה בלי ונטה.שמים על טיימר 50 דק.ממשיכים בעבודות המטבח….אחרי 50 דק סוגרים את התנור.מוצאים את העוגה עוטפים בניילון נצמד לתת לה להזיע.זה הרכות של הביס.
לפדר מעל אבקת סוכר….ולהגיש
בהצלחה
היי יונית
האם הקרמל קריטי לקפה,למתכון? יש לי מכונת קפה אבל לא עם קפסולות,אלא טוחן את הקפה ועושה קפה כמו בבית קפה…
הןא מעניק טעם קרמל.אם אין תעשי נס רגיל.
נראה מעולה אבל יש לי תחושה שבלי הקפסולה זה ממש לא יצא אותו הדבר.. יצא מעולה באותה מידה גם עם קפה רגיל? אם לא אז מאיפה משיגים קפה נמס קרמל?
יוצא מצויין גם בלי.ויש בשופרסל קניתי עלה לי 21 שקלים
היי, נראה מתכון היסטרי.
לא מוצאת נס קפה בטעם קרמל.
תוכלי להמליץ על החברה שהשתמשת בה בבקשה?
מצאתי בשופרסל השבוע .חפשי טוב
יונית שלום,
בעלי רגיש ללקטוז. לפיכך, האם אני יכולה להמיר את כוס החלב עם קפה נמס, בכוס חלב סויה עם קפה נמס?
תודה מראש,
גלית
בוודאי.
שתי שאלות :1. הנס קפה על בסיס חלב כל ה-240 מ"ל חלב או משולב עם מים.???
2. מה במידה ויש במקרר (חחחח) לבן או אשל איך זה עובד????
תודה וגמר חתימה טובה!!!
כן נס על בסיס חלב!
אז במקום נס לבן .או שמנת.אבל אז אין את הטעם הקפאין
הי יונית
העוגה יצאה לי באמצע לא אפויה האם זה הטמפרטורה שהיא צריכה להיות יותר גבוהה או משהו אחר? ??
האפיה לדעתי לא נכונה.קו למעלה קו למטה תוסיפי עןד 2 דק לתנור שלך.
רציתי לשאול בבקשה כמה אני צריכה שמן קוקוס לפרווה
כוס חד פעמי
הי יונית.להכניס למקרר אחרי ששמים ניילון נצמד? ומתי לשים מעל אבקת סוכר או קוקוס?
למקרר שמים כאשר זה מצטנן סופית.האבקת סוכר אני אוהבת לשים סמוך להגשה
היי
כמה שמן קוקוס במקום חמאה?
ויש חברה מסויימת של חלב קוקוס שאת ממליצה?
כדי שיהיה פרווה כמובן..
יונית היי, העוגה יצאה אוורירית, נימוחה וטעימה מאוד.
לקח לי יותר מעשר דקות אך בהחלט עוגה מדהימה.
אני השתמשתי בנס קפה , ויצא מעולה.
תודה
שאלה .אני יכולה להחליף את הקמח .לקמח ללא גלוטן?
העוגה יצאה ממש דחוסה, לקח לה גם יותר מ 50 דקות להיאפות ב 150 מעלות, יכול להיות שזה קשור?