קציצות דגים ופול של מאמא - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » קציצות דגים ופול של מאמא
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
קציצות דגים ופול של מאמא

קציצות דגים ופול של מאמא

יונית צוקרמן אפריל 16, 2019 15 תגובות

הקציצות דגים של אמא בחג פסח הם הכי טעימות בעולם!

קציצות דגים ופול של מאמא

נשבעת בספר חבקוק לא אשקר ??שחסר לי ההרגל לדפוק אותם עם רבע כיכר לחם אבל הם כל כך טעימות לצד הפול שאני נהנת מכל ביס.

אבא שלי ז"ל תמיד היה מבקש ממנה להכין לו גם לשישי את הקציצות האלו….ואמא שלי העתיקה שהייתה מייחדת לכל חג את התבשילים שלו תמיד הייתה מעקמת פרצוף.טוב המרוקאיות אלופות בלעקם פרצוף שמשהו לא מוצא חן ???ואואווווו על הסרה .

קציצות דגים ופול של מאמא

בקיצור אני לא מחשבת כמו אמא שלי אני מכינה כל השנה .מתי שבא לי לפנק את המשפחה או חברים שאני מארחת.

אז לא לחשוב מהר לגזור לשמור ולהנות ♡

חשוב לציין שבחג פסח אנחנו לא אוכלים חומוס ומשתמשים המון בפול.אל תכשילו אותי מבחינת כשרות הכנתי לכם מתכון מהסרטים ובכלל הפול המקולף של סנספורט זה המצאה שחבל שסבתא סולטנה לא זכתה לראות.

בקיצור חאלס חפירות יש הרבה עבודה אבל זה מה זה שווה….כל ביס זה 4 שעות מהמימונה ????

יאללללה מתחילים:

חומרים:
עיסה לדגים :
חצי קילו דג טחון (קונים בכל חנות דגים )
בצל קצוץ
3-4 שיני שום קצוצים
רבע צרור פטרוזליה קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ.
פלפל אדום קצוץ קטן קטן
פלפל חריף קצוץ קטן קטן(לא חובה אבל מוסיף המון )
כפית גרידת לימון
1/2 כוס קמח מצה /פירורים נטול גלוטן
1/2 כוס מי סודה(סודה סטרים/שוופס)
ביצה אחת
תבלינים כפית מלח, שליש כפית פלפל,כפית פפריקה ,חצי כפית כורכום ,כפית מרק עוף
2 כפות שמן
רוטב:
12 שיני שום
פלפל אדום
2 פלפלים חריפים(אפשר גם 1 למי שמפחד מחריף)
3 עגבניות חתוכות לקוביות
3 פרוסות לימון
חצי צרור כוסברה
מלח פלפל פפריקה ,כורכום,קרויה,מרק עוף 2-3 שערות זעפרן
2 ורבע כוסות מים

שקית פול ירוק סנפרוס טללא קליפה
אופן ההכנה :

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_63800120_053004_801.mp4

שמים את כל החומרים של העיסה בקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
חשוב מאד לקצוץ את הירק, הבצל, הפלפלים קטן קטן וידנית ולא לשים במעבד מזון.
הסיבה לכך היא כאשר אנחנו משתמשים במעבד מזון יוצא המון נוזלים וזה יהפוך את העיסה לרכה ולא נשלטת .בבשר וחזה עוף זה אחרת כי המרקם שלהם שונה.
לכן בקציצות דגים בלבד אני לא ממליצה על שימוש במעבד מזון אלא לקצוץ הכל ידנית
את תערובת הדגים תמצאו בכל חנות דגים יש תערובת שמוכרים כגון :לוקוס+קוד או נסיכה +מרזולה וכד.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_63551126_122613_038.mp4

תשאלו את מוכר הדגים מה יש לו טחון דג…ואם זה מתאים לקציצות.אפשר כמובן לטחון בבית אבל תאמינו ליונית אתם לא צריכים את הריח והלכלוך בשביל 40 עד 70 שקלים לטחון מוכן?!
כאשר שמים תבלינים נהוג לשים שמן מעל שיעזור לנו לפתוח את התבלינים בעיסה.אז שמים 2 כפות שמן ומעל כפית מלח כפית מרק עוף(לא חובה )
כפית פפריקה אדומה חצי כפית כורכום שליש כפית פלפל שחור ולערבב הכל ביחד עד לקבלת עיסה אחידה.להכניס למקרר לחצי שעה -שעה לספיגת טעמים.
פירורי מצה שמים בחג פסח.אחרי חג פסח שמים פירורי לחם.בסרטון בסטורי שהעלתי מתוך הרגל אמרתי פירורי לחם אבל בחג פסח שמים פירורי מצה או פירורי לחם ללא גלוטן לרגישים.כאשר אין מגבלה של כשרות אני ממליצה להמיר לפירורי לחם.
הערות חשובות :

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_63851022_103402_517.mp4

פלפל חריף בעיסה יעניק עקצוץ של חריפות אבל בהחלט ניתן לוותר.גרידת לימון נקרא לכם מוזר אבל זה לא בעוגות גם באוכל?הגרידה מוסיפה המון אל תוותרו!
מי הסודה זה הסוד לאווריריות הקציצה אם אין לכם מי סודה אז שקית אבקת אפיה עם חצי כוס מים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_63980817_121253_612.mp4

טיגון הקציצות.:
אפשר לא לטגן את הקציצות לכדרר קציצות ולזרוק לרוטב! אפשר וזה יוצא טעים מאד
אבל אני אישית אוהבת לטגן לפני ולהכניס לרוטב המרקם של הקציצה המטוגנת והרכות בפנים פשוט טעים לי.
אתם תבחרו מה בא לכם.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_65281021_011405_019.mp4

במידה ובחרת לטגן אז מטגנים במעט שמן עד הזהבה של 2 הצדדים מוצאים ומניחים בצד עד שהרוטב מוכן.
הכנת הרוטב :
מטגנים את שיני השום עם העגבניות ורצועות הפלפלים דקה שתיים אח"כ מוסיפים חצי צרור כוסברה.את החצי השני שומרים לסוף.
ומטגנים הכל עוד 2-3 דקות שכל הטעמים יתערבבו היטב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_65651021_223513_952.mp4

מי שאוהב אקסטרה חריף.יכול להוסיף פלפל חריף יבש בנוסף?
פותחים את התבלינים בשמן כף גדושה פפריקה חצי כפית כורכום כפית מרק עוף חצי כפית מלח חצי כפית קרויה(קימל טחון ) ומערבבים.את שערות הזעפרן שמים עם מים רותחים בערך רבע כוס ומערבבים ושופכים לסיר.
שוטפים את הפול ומסננים את הפול ומוסיפים אותו לסיר מערבבים היטב ומוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_65710309_205530_677.mp4

טוב תקשיבו הפול הקלוף זה שיחוק עולמי! בגלל שזה מהדורה לחג בספר חבקוק קונה ארגז שיהיה לי לכל השנה.זה מעולה למרקים לתבשילים למעקודה ואפילו אפשר לקמח אותם ולטגן אותם בשמן עמוק וזה חטיף של הלייף.
אגב מי שרגיש לסולפה ולא אוהב פול אפשר לוותר.או לשים חומוס אבל לא בחג פסח!!אצלנו בעדה זה לא כשר בחג פסח.
מוסיפים את המים הרותחים מסדרים את הקציצות מפזרים את החצי השני של הכוסברה

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_65991219_205553_181.mp4

סוגרים ומבשלים עשר דקות על אש קטנה וזה מוכן♡

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_66210914_080007_229.mp4

כל הסרטונים בפוסט הם מהסטורי שלי באינסטגרם yonit_z בואו לעקוב וללמוד און ליין…אבל מראש אני מזהירה אני עושה חשק לפתוח את המקרר כל הזמן???אם את בהריון ממליצה לעקוב אחרי הלידה???????????

גילוי נאות המתכון נעשה בשיתוף פעולה עם סנספורט

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

15 תגובות

  1. נאוה הגב אפריל 16, 2019 בשעה 7:45 pm

    הי יונית, הסיר נראה מדהים!!! אין לך מושג איזה חשק את עושה לי, שנים שלא אכלתי קציצות דגים חריפים מאז שאימי ז"ל הפסיקה לבשל. תבורכי חג שמח !

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 2:59 pm

      באהבה ♡לבריאות

  2. סמדר בן טוב הגב אפריל 17, 2019 בשעה 9:46 am

    אין על המתכונים שלך..בדוק מכינה את זה בערב החג…יש לי ריר רק מלשמוע אותך מדברת.
    שאלה: כמה יחידות יוצאות מהבלילה? …אני צריכה להאכיל גדוד שיהיו בריאים.
    חג שמח אהובה

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 2:56 pm

      תלוי בגודל שאת מכדררת…..בערך 23

  3. גלית הגב אפריל 18, 2019 בשעה 6:58 pm

    מה הכמויות של התבלינים לרוטב? יש רשימת תבלינים אבל אני לא מוצאת את הכמויות. תודה!

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 2:47 pm

      באופן ההכנה יש

  4. אתי כהן הגב מאי 6, 2019 בשעה 9:38 pm

    יונית יקרה
    הכנתי את הקציצות פעמיים בליל הסדר ובחג השני הקציצות טעימות מאודדדדד הילדים והאורחים ובעלי כולם עפים על הקציצות שלך
    תבורכי תודה רבה ????

  5. הודי הגב מאי 7, 2019 בשעה 2:31 pm

    הי יונית, נשמע טעיםםם
    אפשר להקפיא את הקציצות?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 8, 2019 בשעה 6:29 am

      אחרי טיגון♡

  6. לידון הגב מאי 23, 2019 בשעה 4:23 am

    נראה מושלם!! לצערי אלרגיים לפול, רעיון לתחליף?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 3:04 am

      חומוס,שעועית

  7. ריקי הגב מאי 26, 2019 בשעה 6:06 pm

    תקשיבי. עשיתי בערב חג שני את הקיציצות דגים האלה… הסיר חוסל תטך דקות!!!!
    פשוט מעדן לחיך.. אמאלהההה.וזה לא המתכון הראשון שלך שאני עושה
    אין עלייך יוניתוש ..את מהממת ..❤

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:56 am

      שמחה לקרוא♡מרגש ♡באהבה

  8. דנה הגב אוקטובר 3, 2019 בשעה 6:51 pm

    הכנתי את הקציצות בפעם הראשונה
    ובעלי אמר שהן אפילו יותר טעימים משל אמא שלו המרוקאית
    אני את שלי עשיתי ?
    תודה רבה

  9. אנונימי הגב ינואר 23, 2020 בשעה 1:24 pm

    היי יונית,
    באיזה סוג דגים השתמשת?
    האם זה משנה?
    מה לגבי דג מלרוזה?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • חלת מפתח לפרנסה טובה חלת מפתח לפרנסה טובה חלה בצורת מפתח אני נוהגת לעשות כל שבת ראשונה מסיום חג ה...
  • לחמניות שוקולד מטריפות !! לחמניות שוקולד מטריפות !! לחמניות שוקולד עסיסיות, טעימות,מושחתות.
  • עוגת דבש עוגת דבש את המתכון של היום למדתי מאמא של חברה שלי מהתיכון ( ממש...
  • סינטה בתנור סינטה בתנור השנה בערב חג אני הטלכת להכין נתח סינטה . זו מנה טעימה מ...
  • יונית עמוד הבית חגיגת שבועות עם יונית צוקרמן לכל מתכוני חג שבועות >&...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס