הקציצות דגים של אמא בחג פסח הם הכי טעימות בעולם!
נשבעת בספר חבקוק לא אשקר ??שחסר לי ההרגל לדפוק אותם עם רבע כיכר לחם אבל הם כל כך טעימות לצד הפול שאני נהנת מכל ביס.
אבא שלי ז"ל תמיד היה מבקש ממנה להכין לו גם לשישי את הקציצות האלו….ואמא שלי העתיקה שהייתה מייחדת לכל חג את התבשילים שלו תמיד הייתה מעקמת פרצוף.טוב המרוקאיות אלופות בלעקם פרצוף שמשהו לא מוצא חן ???ואואווווו על הסרה .
בקיצור אני לא מחשבת כמו אמא שלי אני מכינה כל השנה .מתי שבא לי לפנק את המשפחה או חברים שאני מארחת.
אז לא לחשוב מהר לגזור לשמור ולהנות ♡
חשוב לציין שבחג פסח אנחנו לא אוכלים חומוס ומשתמשים המון בפול.אל תכשילו אותי מבחינת כשרות הכנתי לכם מתכון מהסרטים ובכלל הפול המקולף של סנספורט זה המצאה שחבל שסבתא סולטנה לא זכתה לראות.
בקיצור חאלס חפירות יש הרבה עבודה אבל זה מה זה שווה….כל ביס זה 4 שעות מהמימונה ????
יאללללה מתחילים:
חומרים:
עיסה לדגים :
חצי קילו דג טחון (קונים בכל חנות דגים )
בצל קצוץ
3-4 שיני שום קצוצים
רבע צרור פטרוזליה קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ.
פלפל אדום קצוץ קטן קטן
פלפל חריף קצוץ קטן קטן(לא חובה אבל מוסיף המון )
כפית גרידת לימון
1/2 כוס קמח מצה /פירורים נטול גלוטן
1/2 כוס מי סודה(סודה סטרים/שוופס)
ביצה אחת
תבלינים כפית מלח, שליש כפית פלפל,כפית פפריקה ,חצי כפית כורכום ,כפית מרק עוף
2 כפות שמן
רוטב:
12 שיני שום
פלפל אדום
2 פלפלים חריפים(אפשר גם 1 למי שמפחד מחריף)
3 עגבניות חתוכות לקוביות
3 פרוסות לימון
חצי צרור כוסברה
מלח פלפל פפריקה ,כורכום,קרויה,מרק עוף 2-3 שערות זעפרן
2 ורבע כוסות מים
שקית פול ירוק סנפרוס טללא קליפה
אופן ההכנה :
שמים את כל החומרים של העיסה בקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
חשוב מאד לקצוץ את הירק, הבצל, הפלפלים קטן קטן וידנית ולא לשים במעבד מזון.
הסיבה לכך היא כאשר אנחנו משתמשים במעבד מזון יוצא המון נוזלים וזה יהפוך את העיסה לרכה ולא נשלטת .בבשר וחזה עוף זה אחרת כי המרקם שלהם שונה.
לכן בקציצות דגים בלבד אני לא ממליצה על שימוש במעבד מזון אלא לקצוץ הכל ידנית
את תערובת הדגים תמצאו בכל חנות דגים יש תערובת שמוכרים כגון :לוקוס+קוד או נסיכה +מרזולה וכד.
תשאלו את מוכר הדגים מה יש לו טחון דג…ואם זה מתאים לקציצות.אפשר כמובן לטחון בבית אבל תאמינו ליונית אתם לא צריכים את הריח והלכלוך בשביל 40 עד 70 שקלים לטחון מוכן?!
כאשר שמים תבלינים נהוג לשים שמן מעל שיעזור לנו לפתוח את התבלינים בעיסה.אז שמים 2 כפות שמן ומעל כפית מלח כפית מרק עוף(לא חובה )
כפית פפריקה אדומה חצי כפית כורכום שליש כפית פלפל שחור ולערבב הכל ביחד עד לקבלת עיסה אחידה.להכניס למקרר לחצי שעה -שעה לספיגת טעמים.
פירורי מצה שמים בחג פסח.אחרי חג פסח שמים פירורי לחם.בסרטון בסטורי שהעלתי מתוך הרגל אמרתי פירורי לחם אבל בחג פסח שמים פירורי מצה או פירורי לחם ללא גלוטן לרגישים.כאשר אין מגבלה של כשרות אני ממליצה להמיר לפירורי לחם.
הערות חשובות :
פלפל חריף בעיסה יעניק עקצוץ של חריפות אבל בהחלט ניתן לוותר.גרידת לימון נקרא לכם מוזר אבל זה לא בעוגות גם באוכל?הגרידה מוסיפה המון אל תוותרו!
מי הסודה זה הסוד לאווריריות הקציצה אם אין לכם מי סודה אז שקית אבקת אפיה עם חצי כוס מים.
טיגון הקציצות.:
אפשר לא לטגן את הקציצות לכדרר קציצות ולזרוק לרוטב! אפשר וזה יוצא טעים מאד
אבל אני אישית אוהבת לטגן לפני ולהכניס לרוטב המרקם של הקציצה המטוגנת והרכות בפנים פשוט טעים לי.
אתם תבחרו מה בא לכם.
במידה ובחרת לטגן אז מטגנים במעט שמן עד הזהבה של 2 הצדדים מוצאים ומניחים בצד עד שהרוטב מוכן.
הכנת הרוטב :
מטגנים את שיני השום עם העגבניות ורצועות הפלפלים דקה שתיים אח"כ מוסיפים חצי צרור כוסברה.את החצי השני שומרים לסוף.
ומטגנים הכל עוד 2-3 דקות שכל הטעמים יתערבבו היטב.
מי שאוהב אקסטרה חריף.יכול להוסיף פלפל חריף יבש בנוסף?
פותחים את התבלינים בשמן כף גדושה פפריקה חצי כפית כורכום כפית מרק עוף חצי כפית מלח חצי כפית קרויה(קימל טחון ) ומערבבים.את שערות הזעפרן שמים עם מים רותחים בערך רבע כוס ומערבבים ושופכים לסיר.
שוטפים את הפול ומסננים את הפול ומוסיפים אותו לסיר מערבבים היטב ומוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים.
טוב תקשיבו הפול הקלוף זה שיחוק עולמי! בגלל שזה מהדורה לחג בספר חבקוק קונה ארגז שיהיה לי לכל השנה.זה מעולה למרקים לתבשילים למעקודה ואפילו אפשר לקמח אותם ולטגן אותם בשמן עמוק וזה חטיף של הלייף.
אגב מי שרגיש לסולפה ולא אוהב פול אפשר לוותר.או לשים חומוס אבל לא בחג פסח!!אצלנו בעדה זה לא כשר בחג פסח.
מוסיפים את המים הרותחים מסדרים את הקציצות מפזרים את החצי השני של הכוסברה
סוגרים ומבשלים עשר דקות על אש קטנה וזה מוכן♡
כל הסרטונים בפוסט הם מהסטורי שלי באינסטגרם yonit_z בואו לעקוב וללמוד און ליין…אבל מראש אני מזהירה אני עושה חשק לפתוח את המקרר כל הזמן???אם את בהריון ממליצה לעקוב אחרי הלידה???????????
גילוי נאות המתכון נעשה בשיתוף פעולה עם סנספורט
הי יונית, הסיר נראה מדהים!!! אין לך מושג איזה חשק את עושה לי, שנים שלא אכלתי קציצות דגים חריפים מאז שאימי ז"ל הפסיקה לבשל. תבורכי חג שמח !
באהבה ♡לבריאות
אין על המתכונים שלך..בדוק מכינה את זה בערב החג…יש לי ריר רק מלשמוע אותך מדברת.
שאלה: כמה יחידות יוצאות מהבלילה? …אני צריכה להאכיל גדוד שיהיו בריאים.
חג שמח אהובה
תלוי בגודל שאת מכדררת…..בערך 23
מה הכמויות של התבלינים לרוטב? יש רשימת תבלינים אבל אני לא מוצאת את הכמויות. תודה!
באופן ההכנה יש
יונית יקרה
הכנתי את הקציצות פעמיים בליל הסדר ובחג השני הקציצות טעימות מאודדדדד הילדים והאורחים ובעלי כולם עפים על הקציצות שלך
תבורכי תודה רבה ????
הי יונית, נשמע טעיםםם
אפשר להקפיא את הקציצות?
אחרי טיגון♡
נראה מושלם!! לצערי אלרגיים לפול, רעיון לתחליף?
חומוס,שעועית
תקשיבי. עשיתי בערב חג שני את הקיציצות דגים האלה… הסיר חוסל תטך דקות!!!!
פשוט מעדן לחיך.. אמאלהההה.וזה לא המתכון הראשון שלך שאני עושה
אין עלייך יוניתוש ..את מהממת ..❤
שמחה לקרוא♡מרגש ♡באהבה
הכנתי את הקציצות בפעם הראשונה
ובעלי אמר שהן אפילו יותר טעימים משל אמא שלו המרוקאית
אני את שלי עשיתי ?
תודה רבה
היי יונית,
באיזה סוג דגים השתמשת?
האם זה משנה?
מה לגבי דג מלרוזה?