מקרוד - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » מקרוד
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
מקרוד

מקרוד

יונית צוקרמן אוגוסט 23, 2017 14 תגובות

מקרוד עוגיה קטנה וטעימה מלאה בזיכרונות ילדות

לחץ כאן להדפסה

מקרוד

את העוגיה הזו אבא שלי ז"ל היה אוהב מאד מאד……לפני כמה שבועות הכנתי לראשונה מאז שאבא נפטר את העוגיה הזו.

יש לבעלי חבר שחולה על העוגיה הזו אין פעם אחת שהוא לא פוגש אותי ומבקש שאכין לו את העוגיה הזו.הרבה זמן הבטחתי לו להכין ולא יצא לי.

האמת?  לא יצא לי כי פחדתי להכין כי פחדתי לבכות פחדתי לא לעמוד בכאב של הגעגוע לאבא שכל יום מחדש תוקף אותי בצורה כזו או אחרת.

אתם לא יודעים (חלקכם אולי כן אלו שמכירים אותי מלוד)אבל היה לי אבא נדיר אם אני אספר לכם את הסיפורים המצחיקים על שלמה גורילה מאל על והברכה בלוד או על העשיה שלו לחברה ולאנשים.אני בטוחה שאתם תכעסו עלי שלא סיפרתי לכם עליו שהוא היה עוד חי .

כי הייתם שמחים להכיר אותו פיזית.אבל אבא תמיד היה איש צנוע .עזר למאות אנשים ואף פעם לא ציפה לתמורה ותמיד היה  שמח בחלקו .לקח לי שנים להבין אותו.כי רק שמתבגרים ומחכמים עם השנים מתחילים להבין את משמעות החיים.בכל מקרה אני עוד אספר בהמשך על אבא כי יש לנו שעה עבודה וזה שלכם(תרגעו באמצע יש לנו חצי שעה מנוחה??)

למקרוד יש כמה מתכונים וכמה גרסאות :יש אפוי יש מטוגן יש עם צורה כזו ויש עם צורה כזו.

מקרוד

זו הגרסה הכי טעימה הכי קלה הכי מוצלחת ואם אתם קוטפים מחמאות אל תמהרו לגלות את המתכונים חחחחח כי יש מתכונים שאסור לגלות שצריך להיות בהם הכי טובים??

אני מגלה באהבה כי אני דור אחר שמאמין בטוב ובאהבת חינם.

מקרוד

טוב חפרתי היום אני יודעת,אבל אחרי שתכינו ותקבלו ים של מחמאות תזכרו שהחפירה הזו הייתה שווה!!!!

חומרים :

600 גרם קמח

500 גרם סולת

2 כוסות מים חמימים מהברז

2 כוסות שמן

2 סוכר וניל.

2 אפיה.

מילוי:

2 קופסאות של ממרח תמרים איכותי

קינמון,ציפורן,זנגוויל

סירופ:

קילו סוכר

3 כוסות מים

4 טיפות מי מזהר

לימון קטן סחוט.

2 פרוסות לימון

אופן ההכנה :

טיפ ממני :כל בצק עם סולת הכי טוב לערבב במיקסר עם וו גיטרה.הוו מאחד הכל בצורה נוחה וקלה לעבודה.

אם אין לא נורא סבתא שלי שנים עשתה מקרוד ועד יום מותה לא היה לה מיקסר.

לשים את כל המרכיבים בקערה המיקסר וללוש עד שיש בצק נעים לעבודה.אני בכוונה מציינת גרמים ולא כוסות.לשקול לא להתעצל!לעבוד כמו מקצוענים?

אחרי שהבצק מוכן לכסות בניילון נצמד ולתת מנוחה חצי שעה.אמרתי לכם שיש מנוחה ?

אבל לא לפני שתניחו את דבש/סירופ אז לקחת את  כל מרכיבי הסירופ למעט הלימון ולשים בסיר קטן תערבבו עד שהסוכר נמס.תביאו לרתיחה טובה ואז סחיטה של לימון .לפרוס ממנו 2 חתיכות ועל אש קטנה רבע שעה מהרתיחה!לא יותר מידי זמן בכדי שזה לא יהפוך לסוכר שעווה.

לחלק את הבצק ל6 -5  כדורים .תלוי באיזה גודל אתם רוצים את המקרוד.גדול או קטן.

כל כדור פותחים לעלה מומלץ לרדד בצק כזה בין 2 ניירות אפיה .גובה העלה חצי מ"מ כמו בתמונה

 

מקרוד

מורחים ממרח תמרים….מגלגלים….כמו רולדת תמרים פריכה חותכים.

מקרוד

חשוב שהממרח יהיה איכותי ולא נוזלי כי זה יברח בשמן.

על כל קופסא שמים כפית קינמון רבע כפית ציפורן ורבע כפית זנגוויל מערבבים הכל ביחד ומורחים.

כל חתיכה מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

מוציאים מקררים וטובלים בדבש.

מקרוד

 

שומרים בקופסא אטומה .עד עשרה ימים.ניתן להקפיא ללא דבש ולפני האירוע להפשיר ולטבול בסירופ דבש

בהצלחה ♡♡♡♡♡

אם בא לכם להכיר אותי הצטרפו לדף הפייסבוק של מלכת המטבח?

או לאינסטגרם ההורס שלי אבל אני מזהירה הוא מוציא ריר.

מקרוד

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. שני הגב אפריל 21, 2019 בשעה 12:24 am

    היי! נראה ממש טעים!
    כמה יחידות יוצאות מהמתכון?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 21, 2019 בשעה 3:42 am

      זה תלוי בגוגל הרולדות…את קובעת כמה יצא

  2. אתי הגב ספטמבר 6, 2019 בשעה 7:26 am

    למה שמטגנים את המקרוד בשמן יהיה בטעות ולא רואים את העוגיות בשמן? הכול התפרק לי ולא ראיתי כלום

  3. דנה הגב מרץ 1, 2020 בשעה 4:02 am

    לא הבנתי את הכמות לאבקת אפיה. 2 ? שקיות?

  4. אבלין הגב אוקטובר 24, 2020 בשעה 8:14 am

    אפשר לאפות
    תודה

  5. אהובה נחמני הגב אפריל 7, 2021 בשעה 10:00 am

    היי יונית מקסימה..מאוד התחברתי אליך בזמנו המשפחה של אבא שלי שהם מהעיר דובדוב היו מכינות מקרוד מרובע ללא תמרים וטבול בסירופ…זה געגוע לא נורמלי ולא נשאר את מי לשאול?‍♀️האם את מכירה עוגיה כזאת?? תודה מראש❤

  6. אהובה נחמני הגב אפריל 7, 2021 בשעה 10:04 am

    הסיפור על המופלטה ללא שמרים מהעיר דובדוב ריגש אותי עד דמעות כל כך הזדהתי והתרגשתי..לפעמים הסיפור מאחורי המתכון כל כך משפיע…תודה רבה לךעל נוסטלגיה מהממממת??

  7. בתיה הגב יוני 26, 2021 בשעה 5:40 am

    המתכון נהדר, חושבת שאולי כדאי לשים את הגלילים קצת במקרר לפני שחותכים כדי שיצאו חתיכות יפות מדוגמות כמו שלך, בכל מיקרה יצא טעים להפליא, תודה❤?

  8. רונית הגב ינואר 16, 2022 בשעה 2:32 pm

    אבל כן ציינת כוסות – מים ושמן…

  9. מורין הגב מרץ 9, 2022 בשעה 4:43 pm

    הי יונית האם ניתן להשתמש בקמח תופח?

    • חני הגב מרץ 11, 2022 בשעה 2:53 pm

      היי יונית, האם ניתן להקפיא את העוגיות? ואם כן רצוי עם הסירופ או בלי?

  10. Shelly Sabag הגב מרץ 14, 2022 בשעה 10:10 am

    האם אפשר לאפות במקום לטגן?

  11. דנית הגב דצמבר 13, 2022 בשעה 6:37 pm

    2 כוסות שמן בבצק ?

  12. תיקי הגב מרץ 5, 2023 בשעה 11:11 pm

    בבקשה איזה כוסות משתמשים?? חד פעמי קר או חם?? תודה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • פשטידת תרד בקלי קלות פשטידת תרד בקלי קלות פשטידת תרד זה החיים ! בבית אימי תרד לא היה מוצר להיט וח...
  • פרגית עם עצם בתנור פרגית עם עצם בתנור פרגית עם עצם זה מנת העוף המעודפת עליי בבית ! ומה זה אומ...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס