את העוגיה הזו אבא שלי ז"ל היה אוהב מאד מאד……לפני כמה שבועות הכנתי לראשונה מאז שאבא נפטר את העוגיה הזו.
יש לבעלי חבר שחולה על העוגיה הזו אין פעם אחת שהוא לא פוגש אותי ומבקש שאכין לו את העוגיה הזו.הרבה זמן הבטחתי לו להכין ולא יצא לי.
האמת? לא יצא לי כי פחדתי להכין כי פחדתי לבכות פחדתי לא לעמוד בכאב של הגעגוע לאבא שכל יום מחדש תוקף אותי בצורה כזו או אחרת.
אתם לא יודעים (חלקכם אולי כן אלו שמכירים אותי מלוד)אבל היה לי אבא נדיר אם אני אספר לכם את הסיפורים המצחיקים על שלמה גורילה מאל על והברכה בלוד או על העשיה שלו לחברה ולאנשים.אני בטוחה שאתם תכעסו עלי שלא סיפרתי לכם עליו שהוא היה עוד חי .
כי הייתם שמחים להכיר אותו פיזית.אבל אבא תמיד היה איש צנוע .עזר למאות אנשים ואף פעם לא ציפה לתמורה ותמיד היה שמח בחלקו .לקח לי שנים להבין אותו.כי רק שמתבגרים ומחכמים עם השנים מתחילים להבין את משמעות החיים.בכל מקרה אני עוד אספר בהמשך על אבא כי יש לנו שעה עבודה וזה שלכם(תרגעו באמצע יש לנו חצי שעה מנוחה??)
למקרוד יש כמה מתכונים וכמה גרסאות :יש אפוי יש מטוגן יש עם צורה כזו ויש עם צורה כזו.
זו הגרסה הכי טעימה הכי קלה הכי מוצלחת ואם אתם קוטפים מחמאות אל תמהרו לגלות את המתכונים חחחחח כי יש מתכונים שאסור לגלות שצריך להיות בהם הכי טובים??
אני מגלה באהבה כי אני דור אחר שמאמין בטוב ובאהבת חינם.
טוב חפרתי היום אני יודעת,אבל אחרי שתכינו ותקבלו ים של מחמאות תזכרו שהחפירה הזו הייתה שווה!!!!
חומרים :
600 גרם קמח
500 גרם סולת
2 כוסות מים חמימים מהברז
2 כוסות שמן
2 סוכר וניל.
2 אפיה.
מילוי:
2 קופסאות של ממרח תמרים איכותי
קינמון,ציפורן,זנגוויל
סירופ:
קילו סוכר
3 כוסות מים
4 טיפות מי מזהר
לימון קטן סחוט.
2 פרוסות לימון
אופן ההכנה :
טיפ ממני :כל בצק עם סולת הכי טוב לערבב במיקסר עם וו גיטרה.הוו מאחד הכל בצורה נוחה וקלה לעבודה.
אם אין לא נורא סבתא שלי שנים עשתה מקרוד ועד יום מותה לא היה לה מיקסר.
לשים את כל המרכיבים בקערה המיקסר וללוש עד שיש בצק נעים לעבודה.אני בכוונה מציינת גרמים ולא כוסות.לשקול לא להתעצל!לעבוד כמו מקצוענים?
אחרי שהבצק מוכן לכסות בניילון נצמד ולתת מנוחה חצי שעה.אמרתי לכם שיש מנוחה ?
אבל לא לפני שתניחו את דבש/סירופ אז לקחת את כל מרכיבי הסירופ למעט הלימון ולשים בסיר קטן תערבבו עד שהסוכר נמס.תביאו לרתיחה טובה ואז סחיטה של לימון .לפרוס ממנו 2 חתיכות ועל אש קטנה רבע שעה מהרתיחה!לא יותר מידי זמן בכדי שזה לא יהפוך לסוכר שעווה.
לחלק את הבצק ל6 -5 כדורים .תלוי באיזה גודל אתם רוצים את המקרוד.גדול או קטן.
כל כדור פותחים לעלה מומלץ לרדד בצק כזה בין 2 ניירות אפיה .גובה העלה חצי מ"מ כמו בתמונה
מורחים ממרח תמרים….מגלגלים….כמו רולדת תמרים פריכה חותכים.
חשוב שהממרח יהיה איכותי ולא נוזלי כי זה יברח בשמן.
על כל קופסא שמים כפית קינמון רבע כפית ציפורן ורבע כפית זנגוויל מערבבים הכל ביחד ומורחים.
כל חתיכה מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
מוציאים מקררים וטובלים בדבש.
שומרים בקופסא אטומה .עד עשרה ימים.ניתן להקפיא ללא דבש ולפני האירוע להפשיר ולטבול בסירופ דבש
בהצלחה ♡♡♡♡♡
אם בא לכם להכיר אותי הצטרפו לדף הפייסבוק של מלכת המטבח?
או לאינסטגרם ההורס שלי אבל אני מזהירה הוא מוציא ריר.
היי! נראה ממש טעים!
כמה יחידות יוצאות מהמתכון?
זה תלוי בגוגל הרולדות…את קובעת כמה יצא
למה שמטגנים את המקרוד בשמן יהיה בטעות ולא רואים את העוגיות בשמן? הכול התפרק לי ולא ראיתי כלום
לא הבנתי את הכמות לאבקת אפיה. 2 ? שקיות?
אפשר לאפות
תודה
היי יונית מקסימה..מאוד התחברתי אליך בזמנו המשפחה של אבא שלי שהם מהעיר דובדוב היו מכינות מקרוד מרובע ללא תמרים וטבול בסירופ…זה געגוע לא נורמלי ולא נשאר את מי לשאול?♀️האם את מכירה עוגיה כזאת?? תודה מראש❤
הסיפור על המופלטה ללא שמרים מהעיר דובדוב ריגש אותי עד דמעות כל כך הזדהתי והתרגשתי..לפעמים הסיפור מאחורי המתכון כל כך משפיע…תודה רבה לךעל נוסטלגיה מהממממת??
המתכון נהדר, חושבת שאולי כדאי לשים את הגלילים קצת במקרר לפני שחותכים כדי שיצאו חתיכות יפות מדוגמות כמו שלך, בכל מיקרה יצא טעים להפליא, תודה❤?
אבל כן ציינת כוסות – מים ושמן…
הי יונית האם ניתן להשתמש בקמח תופח?
היי יונית, האם ניתן להקפיא את העוגיות? ואם כן רצוי עם הסירופ או בלי?
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
2 כוסות שמן בבצק ?
בבקשה איזה כוסות משתמשים?? חד פעמי קר או חם?? תודה