אין כמה חלה של שבת!אין שישי שאני לא עושה חלות לכבוד שבת.מגיל קטן הניחוח והריח עוטף אותי וככה גם הרגלתי את המשפחה שלי.וגם התעקשתי ללמד את הבנות שלי בכדי שהן ימשיכו את המנהג הזה.
לחם/חלה של בית מהווה עבורי אבן יסוד במי שאנחנו.אני לא מכינה כל יום לחם /חלה בבית אבל בשישי אני מקפידה להכין ולפנק את המשפחה שלי.
ואם כבר מזכירים משפחה אז רק שתדעו כאשר את גדלה במשפחה מרוקאית מורחבת אוטמטית את חיה בתחרות סמויה ???
של מי האוכל הכי טעים ומי מצ'ולה (הבעלבוסטית כאילו)מי אלופה והכי חשוב איך עושים את זה בלי לבקש מתכון חחחח(לבקש מתכון זה בעיה גדולה ) .כי מה זאת אומרת?! את הרי אמורה לדעת מלידה איך עושים הכל ?אין לגדול בבית מרוקאי זה חוויה?אבל רק שתדעו שאם הייתי צריכה לבחור איפה להיוולד שוב?אז בלי לחשוב פעמיים הייתי בוחרת שוב להיות מרוקאית.
דודה אסתר מהצד של אמא מקרית גת הייתה אלופה באפיה.
טוב נו זה לא חוכמה דודה אסתר עבדה במפעל לבצקים (אתם רואים לייסטר בר מינן גם אני נדבקתי באופי המרוקאי ? לא לא ??סתם סתם? נווווו? אני מפרגנת דודה כפעריאנה עליק)ואמא למדה ממנה להכין חלות כמו החלות הקנויות פריכות כאלה עם מעטפת קראנצית ובפנים עננים שבא לך לסיים איתה חמש קילו של מטבוחה או סיר של דגים חריפים אש?
ולא תאמינו הסוד לחלה היה במרגרינה.
ואם תשאלו אותי על שימוש במרגרינה?אז לדעתי היא עושה פלאים לבצקים!גם לשבקיה דרך אגב!!ולהמון עוגיות.
רק מה?! מאז שהתברר שהשומן הטרנס בתוכה לא בריא.נאלצנו לעבור לחמאה או לשמן אבל אז המרקם שונה או ששימוש בחמאה נותן מרקם אבל זה יוצא חלבי.ולרוב אני צריכה פרווה.
אבל לא עוד!כי מצאתי פתרון מושלם לכל המתכונים עם המרגרינה וזה נטורינה מרגרינה משמן קוקוס.
תרגעו ?היא מרגרינה בריאה והיא פרווה והיא מעולה בבצקים כי היא נותנת את כל היתרונות שמרגרינה נותנת רק בלי שומן טרנס .והיא הכי מומלצת לשימוש מבחינה בריאותית משמן /חמאה/ומרגרינה רגילה.כי השומן שלה הוא משמן קוקוס!
כאשר נתקלתי בזה בסופר אמרתי לעצמי יונה הנה פתרון מושלם לחלה של דודה אסתר שלא הכנת מלא זמן.
שתדעו החלה יוצאת במרקם שלה כמו בריוש בגלל הביצים והמרגרינה והיא פשוט תענוג וכלום עבודה.
אז השבת אל תחשבו פעמיים לכו על המתכון הזה מלמדת אתכם צורה קלה ומהממת ….אל תשכחו לתייג אותי ולשמח אותי ?
חומרים :
קילו קמח
שקית שמרים טריה /קוביה/2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
2 כוסות מים ועוד רבע כוס מים.
6 כפות סוכר(3/4 כוס חד פעמי קר)
כף מלח.
100 גרם נטורינה (חצי חבילה )רכה
אופן ההכנה :
שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר למעט המלח ובעזרת וו גיטרה לשים את הבצק.
את רבע כוס המים שומרים לראות אם הבצק צריך ואת זה נראה לפי הצמיגות והמרקם שלו
כאשר נוצר גוש בצק מסביב לוו לישה זה הזמן להוסיף מלח.
הסיבה שמלח ושמרים לא חברים והם לפעמיים פוגעים בתהליך ההתפחה.
אחרי הוספת המלח בודקים את הבצק אם הוא גמיש ונוח לעבודה אין צורך להוסיף במידה והוא קצת יבש מוסיפים.
הסיבה לכך שאנחנו שומרים את המים כי קמח מחברה לחברה משתנה בגלת סוג הטחינה וכמות המים שהוא סוחף לתוכו. לכן שימו לב למתכונים שיש בהם קמח שזה משתנה.
אחרי הוספת המים והמלח נותנים למיקסר ללוש את הבצק במשך 8 דקות.
אחר כך מעבירים את הבצק לקערה משומנת נותנים לו קצת ליטופים ואהבה.
סוגרים עם ניילון נצמד.ומתפיחים בקיץ זה בערך שעה בחורף זה שעה וחצי .
אחכ עושים צורות הפעם אני מלמדת אתכם צורה של פרח סופר קלה להכנה….
כמובן שאפשר להכין 3 חלות מ3 צמות…
אבל חלה בצורה של פרח נוחה כל אחד לוקח כותרת…וזו לחמניה אישית.
את החלה בצורה מברישים בביצה עם קצת נטורינה זה טיפ מעולה לכך שהשומשום והגרעינים לא יפלו וישארו יציבים.טיפה זה חצי כפית כפית.
מתפיחים בצורה חצי שעה בקיץ.בחורף 45 דקות.
מברישים שוב בעדינות.
אופים בתנור חם 180 מעלות טורבו עד הזהבה.
בהצלחה ♡
לעוד סטורי ותמונות באו לאינסטוש רק מה אל תבואו רעבים חחחח yonit_z ואם את הריונית….אז ראי אזהרה תמונות קשות שעושות חשקים.
הערות :
אפשר מרגרינה רכה או הפשרה קצרה במיקרו ל30 שניות.
לחלה טבעונית במקום ביצים תוסיפו חצי כוס מים ובמקום להבריש בביצה אפשר להבריש כפית נטורינה עם כף סילאן ו2 כפות מים.
לחלה מתוקה אפשר להוסיף 2 כפות סוכר כלומר סהכ 8 כפות סוכר.ואם בא לכם להעשיר אז חצי כוס צימוקים וחצי כוס אגוזי המלך קצוצים גס.
כמו כן מקילו יוצא 3 חלות קטנות או 2 גדולות או 18 לחמניות יפות.
שמן לא צריך ?
חייב על טורבו ?!
חייב על טורבו ?!
והאם אפשר ללוש ביד ולא במיקסר?
וואי וואי איזה חלותתתתת.. חבל שאני לא יודעת להעלות תמונה הפרח יצא מהמםם!! תודה רבה 🙂
כייף לקרוא♡לבריאותתתתת
יש תחליף לנטורינה?
איזו חלה עדיפה? עם ביצים? או הרגילה ללא הביצים?
ללא ביצים
אפשר להתפיח לילה במקרר?
כן בתנאי שכמות השמרים יורדת לכף.
חלות ממש לא טובות ודחוסות.
מתכון לא מוצלח.
מאכזב.
פאר כנראה שלא עקבת אחרי המתכון זה ממש לא הגיוני שדחוס
הנטורינה לא נותנת טעם של קוקוס? הרבה זמן מתלבטת אם לשלב את המוצר הזה בבישולים..
בעלי ממש לא אוהב קוקוס…
מתכון מדהים!!! את מלכה אמיתית
אפשר להשתמש בשמן רגיל במקום המרגרינה? אם כן בכמה?
מתכון אליפות כרגיל יונית. החלות יצאו רכות וטעימות בטירוף! תודה רבה!!!
היי יונית.
אפשרי להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא?
יצא פגז,,
עשיתי את החלות לפי המתכון של הספר (שהוא ממש ממש מקסים וכיפי!!) בלי ביצים ועם שמן – ויצא פשוט מעולה!!
תודה רבה רבה!
וגם – שנה טובה..
היי יונית,
לשני קילו פשוט להכפיל?
היי, בטעות שמתי כפול מרגרינה. האם יצליל בכל זאת?
אמאאאאאאאא איזה בצק איזה חלות יצאו לי ממש חלום!!! רכות כל כך וטעימות סוףףף!!! אלופה תודה רבה
הכנתי ויצא אליפות!! חלה ענקית יפה ריחנית רכה וטעימה! יונית תודה רבה על שיתוף המתכון
יונית היי
החלה לא יוצאת מתוקה ?
2 ביצים + 6 כפות סוכר ?
שואלת אם ניתן לברך המוציא בשבת היות ויש גם ביצים וגם המון סוכר
תודה
בצק מצוין , יצאו חלה ולחמניות רכות ומעולות,
תודה יונית
היי, אפשר לעשות עם קמח כוסמין?