גרטן תפוא ובטטה ברוטב ערמונים - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » גרטן תפוא ובטטה ברוטב ערמונים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
גרטן תפוא ובטטה ברוטב ערמונים

גרטן תפוא ובטטה ברוטב ערמונים

יונית צוקרמן מאי 21, 2019 4 תגובות

גרטן תפוא ובטטה ברוטב ערמונים

המתכון של היום אחד האהובים עליי ויודעים למה?

כי הוא מה זה קל להכנה ?ומה זה טעים ….ואם מתאפקים (לא כמוני )ומקררים אותו אז בהגשה הוא יוצא שכבות שכבות יפה…

מנה שבעיניי מושלמת לשבועות וכמובן שהיא נכנסת לתפריט 2019.

גרטן תפוא ובטטה ברוטב ערמונים

במתכון השתמשתי ברוטב בשמל מעולה.מוצר חדש שתנובה הוציאה שחוסך  לא מעט זמן  ועבודה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_64081030_132726_932_1.mp4

6 דקות הכנה שעה שעה וחצי אפיה וזה שלכם !

אז שנתחיל ?!

חומרים:

2 שקיות (200 גרם) ערמונים מוכנים לאכילה
50 גרם חמאת תנובה
1 וחצי מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית אבקת מרק פטריות
מלח, פלפל שחור גרוס
2 תפוחי אדמה  גדולים חתוכים לפרוסות דקות דקות
2 בטטות בינוניות, חתוכות לפרוסות דקות דקות
1/2 שקית (200 גרם) פתיתי עמק 28%
שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה שף לבן
1/2 כוס (50 גרם) גבע פרמזן תנובה, מגוררת

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מועכים את תכולת שקית הערמונים אפשר להשתמש במכתש ועלי השקית שנייה זה לקישוט.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_47670911_224932_516.mp4

3. שמים בסיר בינוני את החמאה, השמנת המתוקה ורוטב הבשמל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אגוז המוסקט, אבקת המרק (לא חובה ) הערמונים שריסקנו,חצי כפית  מלח ושליש כפית פלפל ומערבבים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_60840812_170015_560.mp4

4. משמנים תבנית עם חמאה מסדרים שורה של מיקס תפוא ובטטה מפזרים מעל גבינת מוצרלה וקצת גבע ושופכים מעל מחצית מהרוטב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_60930121_111213_907.mp4

מסדרים את החצי השני של המיקס תפוא והבטטה מעל ושוב מפזרים גבינת גבע ופתיתי מוצרלה ומעל את מחצית הרוטב שנשאר.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_60990608_192143_263.mp4
https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_61090212_184847_237.mp4

אופים כשעה ורבע, עד שהמיקס תפוא רכים לגמרי.(אם לא רך אז להמשיך לאפות עוד רבע שעה)

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_63580322_170127_574.mp4

5. אחרי  שעה ורבע מפזרים על הכל גבינת נועם ואופים עד הזהבה /הקרמה של הכל.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_64081030_132726_932.mp4

 

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/05/VID_50411010_101554_059.mp4

הערות :

זמן בישול התפו"א עלול להשתנות אם לא פרסתם דק את תפוא.מה הכוונה?במידה ובדקתם עם מזלג אחרי שעה וגילתם שהתפוא עדיין קשה .במידה וזה ככה אז לא קרה כלום,הכל בסדר,פשוט מחזירים לתנור לאפיה שוב עד שזה מתרכך. (עטוף)

כמות הנוזלים במתכון מתייחסת לתפוא בגודל שאני חתכתי.לכן אם ובמידה תרגישו שחסר לכם קצת נוזלים(אולי הכמות שפרסתם יותר גדולה משלי)…אז לא קרה כלום,פשוט פזרו מעל שמנת מתוקה 38 (כמה שצריך לפי העין )

זיכרו שלא צריך המון נוזלים כי התפוא גם מוציא גם בזמן האפיה קצת נוזלים.

מי שמכין לפני החג וצריך להכין יום קודם.אין בעיה אפשר להכין כמה ימים מראש לעטוף היטב ולהקפיא ולחמם בערב חג!ממליצה תמיד לחמם בתנור על 170 מעלות.

אם מכינים בשישי אין צורך להקפיא בשביל שבת.

גרטן תפוא ובטטה ברוטב ערמונים

בהצלחה♡

אם בא לכם עוד תמונות וסטורי און ליין בואו לאינסטגרם yonit_z

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. נטלי הגב מאי 22, 2019 בשעה 9:39 am

    יונית, זה נראה כל כך טעים! איך אני אוהבת גראטן – מושלם לשבועות ♥

  2. עדי הגב מאי 22, 2019 בשעה 2:44 pm

    נראה סוווף!

    רק 2 תפוא ו 2 בטטות? זה לא מעט?

    אנחנו נהיה 8 אנשים

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 3:04 am

      זה נפרס דק דק זה המון

  3. מעיין הגב יוני 9, 2020 בשעה 10:04 am

    היי יונית,
    קודם כל אין על המתכונים שלך. אני ממש נהנית לקרוא ולהכין אותם.
    אבל נראה לי שיש טעות במרכיבים של המתכון. כתוב שמנת להקצפה…זה לא אמור להיות שמנת לבישול?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • לחמניות של בית לחמניות של בית המדריך המלא להכנת לחמנייה ביתית קלה רכה והכי חשוב טעימה
  • פסטה בלונז פסטה בלונז הבת שלי תמיד אומרת לחברות שלה שהפסטה בולונז של אמא שלה...
  • סלט אבוקדו סלט אבוקדו את הסלט הזה הכנתי עוד שהייתי ילדה בת עשר. למדתי מאמא אי...
  • מאפה שמרים עם מנגולד וגבינות מאפה שמרים עם מנגולד וגבינות כשיש לך בלוג / אתר תקראו לזה איך שאתם רוצים, את צריכה ל...
  • לחם זיתים לחם זיתים את המתכון הזה אתם חייבים להכין לפחות פעם אחת כי בפעם הא...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס