אני לא יודעת אם סיפרתי לכם אבל הפעם הראשונה שאכלתי תפוא מוקרם ובכלל אוכל חלבי היה כאשר הייתי חיילת.
מסעדות ולאכול בחוץ זה היה בגדר אסור!כי אין כמו האוכל של הבית ושל העדה. ואמא הייתה מכינה הכל פיצות פלאפל שאוורמה הכל !!!!!!!!!
אכלתי פלאפל בחוץ ופיצה וכל מי דברים שיצאתי עם חברים לכיתה ולתיכון.טוב זה לא התקופה של היום שבכל עיר יש בתי קפה ומסעדות וקניונים פעם זה היה מצרך נדיר(זה לא התנצלות זה הסבר שאני קשישה חחחח)
אז המסעדה הראשונה שישבתי בה הייתה יוטבתה והמנה שהזמנתי היה תפוא מוקרם ושייק פירות שבכלל עפתי על זה.
מרוב התלהבות באחת הפעמיים עשיתי טייק אווי והבאתי לאמא שלי לטעום.איזה פרצוף היא עשתה לי איייייייימה אבל מאז שהיא טעמה את התפוא היא למדה להכין כזה ועד היום היא מכינה תפוא מוקרם וספגטי מוקרם !!!!!!!זה הדבר היחידי מהמטבח החלבי שהיא מכינה ועושה.
והמתכון שלה הולך ככה :
חומרים :
6 תפוא קלופים גדולים/בינוניים חתוכים לקוביות
בצל גדול קצוץ
חב'פטריות קצוצה /או קופסא שימורים פטריות חתוכות
מלח פלפל אבקת מרק פטריות
רוטב בשמל:
50 גרם חמאה תנובה
2 כפות קמח
3 כוסות חלב 3% תנובה
150 גרם פתיתי טל העמק
אופן ההכנה :
את קוביות התפוא מבשלים במים רותחים עם כף מלח עד לתחילת ריכוך זה לוקח בערך רבע שעה -עשרים דקות
בזמן הזה מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה בהזהבה מוסיפים קופסא פטריות חתוכות ומטגנים דקה שתיים..מעבירים לקערה קטנה או צלחת
באותו המחבת לא שוטפים אותה שמים 50 גר חמאה ו2 כפות קמח ומערבבים עד שאין גושים
אחכ מוסיפים את החלב ומערבבים ומביאים לרתיחה
ברתיחה מוסיפים את הבצל והפטריות שטיגנו ותבלינים: כפית מלח חצי כפית פלפל כפית אבק מרק פטריות מערבבים הכל ומבשלים הכל עוד דקה שתיים
בזמן הזה בודקים אם התפוא מתחיל להיות רך.
מסננים ומעבירים את התפוא לתבנית מלבנית עמוקה
מפזרים מסביב פתיתי עמק מעל
ויוצקים מעל את רוטב הפטריות שלנו .
אופים בתנור חם מצב טורבו 170 מעלות עד הזהבה
טעים טעים ועוד הפעם טעים
הערות:
גרסה קלה מיני דיאט
אפשר לטגן בצל פטריות עד הזהבה לתבל כפית במלח חצי כפית פלפל להוסיף 2 שמנת לבישול 10 אחוז או 15 כפית מרק פטריות לערבב ולהביא הכל לרתיחה וברתיחה לצקת על תפוא.
מי שלא אוהב מרק פטריות יכול לשים חצי כפית אגוז מוסקט.
מי שגר בחו"ל ואין פתיתי טל העמק יכול להחליף במוצרלה או גבינה צהובה .
פרסום בשיתוף תנובה
איך אפשר להסמיך מבלי להשתמש בקמח? עבור צליאקים
תודה
מצטרפת לשאלה.. במה אפשר להחליף את הקמח לצליאקים?
הכנתי את זה כמה פעמים ויצא להיטט
הפעם אני רוצה להכין תפו"א + בטטה
והשאלה איך אני מכינה את הבטטה לפני התנור, גם במים ?
תודה