תפוא מוקרם - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » תפוא מוקרם
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
תפוא מוקרם

תפוא מוקרם

יונית צוקרמן אוגוסט 8, 2021 3 תגובות

אני לא יודעת אם סיפרתי לכם אבל הפעם הראשונה שאכלתי תפוא מוקרם ובכלל אוכל חלבי היה כאשר הייתי חיילת.

תפוא מוקרם

מסעדות ולאכול בחוץ זה היה בגדר אסור!כי אין כמו האוכל של הבית ושל העדה. ואמא הייתה מכינה הכל פיצות פלאפל שאוורמה הכל !!!!!!!!!

אכלתי פלאפל בחוץ ופיצה וכל מי דברים שיצאתי עם חברים לכיתה ולתיכון.טוב זה לא התקופה של היום שבכל עיר יש בתי קפה ומסעדות וקניונים פעם זה היה מצרך נדיר(זה לא התנצלות זה הסבר שאני קשישה חחחח)

אז המסעדה הראשונה שישבתי בה הייתה יוטבתה והמנה שהזמנתי היה תפוא מוקרם ושייק פירות שבכלל עפתי על זה.

תפוא מוקרם

9

מרוב התלהבות באחת הפעמיים עשיתי טייק אווי והבאתי לאמא שלי לטעום.איזה פרצוף היא עשתה לי איייייייימה אבל מאז שהיא טעמה את התפוא היא למדה להכין כזה ועד היום  היא מכינה תפוא מוקרם וספגטי מוקרם !!!!!!!זה הדבר היחידי מהמטבח החלבי שהיא מכינה ועושה.

תפוא מוקרם

והמתכון שלה הולך ככה :

חומרים :

6 תפוא קלופים גדולים/בינוניים חתוכים לקוביות

בצל גדול קצוץ

חב'פטריות קצוצה /או קופסא שימורים פטריות חתוכות

מלח פלפל אבקת מרק פטריות

רוטב בשמל:

50 גרם חמאה תנובה

2 כפות קמח

3 כוסות חלב 3% תנובה

150 גרם פתיתי טל העמק

 אופן ההכנה :

את קוביות התפוא מבשלים במים רותחים עם כף מלח עד לתחילת ריכוך זה לוקח בערך רבע שעה -עשרים דקות

בזמן הזה מטגנים בצל  קצוץ עד הזהבה בהזהבה מוסיפים קופסא פטריות חתוכות ומטגנים דקה שתיים..מעבירים לקערה קטנה או צלחת

באותו המחבת לא שוטפים אותה שמים 50 גר חמאה ו2 כפות קמח ומערבבים עד שאין גושים

תפוא מוקרם

אחכ מוסיפים את החלב ומערבבים ומביאים לרתיחה

ברתיחה מוסיפים את הבצל והפטריות שטיגנו ותבלינים: כפית מלח חצי כפית פלפל כפית אבק מרק פטריות מערבבים הכל ומבשלים הכל עוד דקה שתיים

תפוא מוקרם

בזמן הזה בודקים אם התפוא מתחיל להיות רך.

מסננים ומעבירים את התפוא לתבנית מלבנית עמוקה

מפזרים מסביב פתיתי עמק מעל

תפוא מוקרם

ויוצקים מעל את רוטב הפטריות שלנו .

תפוא מוקרם

אופים בתנור חם מצב טורבו 170 מעלות עד הזהבה

תפוא מוקרם

טעים טעים ועוד הפעם טעים

הערות:

גרסה קלה מיני דיאט

אפשר לטגן בצל פטריות עד הזהבה לתבל כפית במלח חצי כפית פלפל להוסיף 2 שמנת לבישול 10 אחוז או 15  כפית מרק פטריות לערבב ולהביא הכל לרתיחה וברתיחה לצקת על תפוא.

מי שלא אוהב מרק פטריות יכול לשים חצי כפית אגוז מוסקט.

מי שגר בחו"ל ואין פתיתי טל העמק יכול להחליף במוצרלה או גבינה צהובה .

פרסום בשיתוף תנובה

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. אפרת הגב ינואר 21, 2022 בשעה 12:06 am

    איך אפשר להסמיך מבלי להשתמש בקמח? עבור צליאקים
    תודה

    • זהבית הגב אוקטובר 7, 2022 בשעה 5:11 pm

      מצטרפת לשאלה.. במה אפשר להחליף את הקמח לצליאקים?

  2. מרים הגב נובמבר 21, 2023 בשעה 7:36 pm

    הכנתי את זה כמה פעמים ויצא להיטט
    הפעם אני רוצה להכין תפו"א + בטטה
    והשאלה איך אני מכינה את הבטטה לפני התנור, גם במים ?
    תודה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה טוב תקשיבו לי טוב טוב !!! העוגה הזו מושלמת . נכון יש לי...
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס