את המתכון הזה אתם הולכים לזכור בע"פ ולעשות לפחות פעם בחודש!
אל תעשו לי פרצוף עלאק מה היא חושבת לעצמה?מה אנחנו צוקרמן ?
לא אתם לא וטוב שכך האמינו לי 🙂 אבל המתכון הזה כל כך פשוט שאין בו כמעט כלום והוא הכי טעים בעולם.
רק מה תזכרו את הטיפים שלי טוב טוב !כי סוד הקסם.
נו תראו זאותי עפה על עצמה ?
חחחח לא נו באמת בוא ניהיה רציניים ?המתכון הכי קל בעולם אבל 2 דברים חשובים עושים את ההבדל?
הרתיחה והצריבה ועל זה אני ארחיב באופן הכנה .
אבל קודם אקדים ואומר שתפו"א זה כמו בשר הוא טעים לרוב איך שהטבע יצר אותו לא צריך להוסיף לו כל מיני בודארס .מלח פלפל שמן זית /קנולה /חמניות והוא בשיאו.
בקיצור זה לא כאילו עכשיו המצאתי את אמריקה אגב משם הרעיון של הקוואץ(מעיכה) הגיע.
אפשר עם מעיכה ואפשר בלי המעיכה.אבל המעיכה מזכיר בטעמו יותר תפוא מדורה סטייל בית כזה כזה
טוב חאלס פטפטת ובואו נתחיל.
חומרים :
שקית תפו"א למיקרו
מלח גס.
פלפל 4 העונות.
שמן זית איכותי
אופן ההכנה :
קלי קלות!
להוציא את התפוא מהשקית.
להכניס לסיר למלא מים עד כיסוי ולבשל עד ריכוך.
לסנן ,להשאיר בקערה 10 דק שיתקררו.
להניח בתבנית אפיה עם נייר אפיה (חבל ללכך את התבנית )
עכשיו טיפ צוקרמן ! לתוך הקערה שפכו רבע כוס שמן זית ותעסו את התפוא.
למה?א. כל התפוא יהיה משומן והוא יהיה קריספי גם מלמטה ב.כאשר אנחנו מזלפים מלמעלה לרוב אנחנו מפספסים ומבזבזים יותר שמן זית ג.ככה הנייר פחות מתלכלך ויש לנו אחידות בטעם.
יאללללה איזה חופרת זאותי בסדר נעסה רק תשתקי??
להניח את התפו"א על התבנית עם הנייר למעוך עם היד לאלו שקשה אפשר עם תחתית של כוס.אפשר גם רק לחצות ל2.תראו תמונה בהתחלנ
לפזר מעל כל תפוא מעוך מלח גס מאד ממליצה לעבוד עם מטחנה של מלח גס אטלנטי ושל פלפל שחור
אני לאחרונה משתמשת עם פלפל ארבע העונות של תבליני מימונס זה מגיע עם מטחנה.ואני מאד אוהבת את המוצר בגלל הטעם שהוא נותן לי.
אבל זה לא חובה אפשר פלפל שחור רגיל אבל במטחנה ביתית שאתם טוחנים על המקום.אבל אם אין אפשר פלפל שחור גרוס זה בסדר גמור.פשוט מנסה קצת לשדרג אתכם להיות מקצוענים יותר.המלצה לא מעבר.
להכניס לתנור לגריל טורבו לתנור חם חם 210 מעלות.
בערך עשר דק גג רבע שעה .הכי טוב תציצו בעין כי לכל אחד דרגת חום אחרת.
שזה יוצא אפשר לפזר לקישוט מעל פטרוזליה יבשה
להוציא לטעום….ולהגיד חופרת חופרת אבל אחלה מתכון…
עד המתכון הבא ?אלף
יונית יקירה… מיותר להגיד כמה שאת אלופה. כל המתכונים שלך מוצלחים ובעזרת הטיפים וההסבר המדוייק, כל מנה יוצאת משובחת…
תודה על הכל אישה יקרה ???
את מהממת בעצמך.על היכולת לפרגן ולהגיד תודה.מעריכה תודה ויום נפלא
יונית המושלמת כל מתכון לפנים סוף הגרך מושלמות והטיפים בלעדיהם אין מתכון שאלה בבקשה אפשר תפוחי אדמה רגילים אדומים ?? או שחייב במיקרו
שלום יונית
אני די חדשה פה, אשמח לקבל הסבר על חום וזמן האפיה , תודה
החום צריך להיות תנור חם דהיינו שהוא פועל לפחות עשר דק לפני הכנסת התפוא.בגלל שלכל תנור יש עוצמת חום משלו(ישן חדש עם גומיות בלי גומיות)אני תמיד ממליצה להציץ מידי פעם ולבדוק ברגע שהם זהובים ויפים מוציאים.זה הדרך נכי טובה
אני מכינה כל שבוע….! משתמשת בתפוחי אדמה אדומים בינוניים. מאדה בכלי אידוי עם קצת מים במיקרו – 15 דקות. מעבירה לתבנית חד פעמית, חורצת איקס עמוק, מועכת עם תרוד , מזליפה שמן זית (אבל הכי טעים עם חמאה הולנדית!) מטבלת עם מלח, פלפל, אבקת שום ותערובת תבלינים לתפוחי אדמה וישר לטוסטר גריל להשחמה. יוצא כל כך טעים ומתוק שמחסלים אותם לפני שהספיקו להצטנן!
איזה כייף לקרוא תודה על הטיפים מניסיונך
היי יונית, שמתי לב שיש לך אתר שבנוי על המערכת וורדפרס, ושיש לך באתר תוסף של תרגום, אשמח לקבל את שם התוסף שאוכל לשים גם באתר שלי.
תודה מראש, איציק:)
היי יונית,
האם ניתן להכין גם עם תפוחי אדמה רגילים?
שלום לך מלכת המטבח 🙂
אפשר להכין את המתכון מראש? ישאר קריספי?
תודה על מתכון פשוט וטעים… אלופה!
באהבה !