בימים שהייתי שכירה ועבדתי בקופח אלו היו ימים שנעזרתי המון באמא שלי .
הילדים היו קטנים והייתי עובדת משמרות ולא תמיד היה לי זמן לבשל.
טוב יונה לא לחרטט,זמן תמיד יש (שאלה של רצון )פשוט היה לי נוח להישען על אמא ושהיא תכין לי צהרים לבנות ושאני אבוא אקח סיר ושלום על ישראל.
אחד הסירים הקבועים שהייתי מבקשת זה סיר עם תפוא שבוע אחד היא הייתה מכינה אדום שבוע שני היא הייתה מכינה צהוב.
אני אהבתי את הצהוב הבנות שלי תמיד תמיד אהבו יותר את האדום.
הרוטב שונה.
את הצהוב היינו אוכלים עם ביצה קשה מרסקים את הכל שופכים רוטב ומערבבים
ואת האדום היינו אוכלים עם נקנקיות שאמא הייתה מכינה בנפרד ואחכ מאחד הכל לסיר אחד.
כאשר זוגלובק הציעו לי שיתוף פעולה עם הנקנקיות אנטריקוט מסדרת המחבת שלהם ישר חשבתי על הסיר הזה.
ואמרתי למאיה המהממת מאיה אני הולכת להכין סיר שגדלתי עליו שהבנות שלי גדלו עליו
סיר שהולך לשמש את הקוראים שלי ולשמח אותם שהם קיבלו עוד רעיון לארוחת צהרים מושלמת לכל המשפחה.
אז לא לחשוב פעמיים לרוץ להכין את זה ולהגיד לאמא שלי תודה על שעזרה לי ולימדה אותי להיות מי שאני.
חומרים :
5-6 תפוא גדולים חתוכים לקוביות
בצל גדול או 2 בצלים פרוסים
פלפל אדום חתוך לרצועות
1-2 עגבניות מגורדות
2 עגבניות אדומות טריות חתוכות לקוביות
מלח פלפל מרק עוף פפריקה סוכר.
חבילה של נקנקיות צ'וריסוס/מרגז מבשר אנטריקוט(סדרת המחבת )
אופן ההכנה :
קלי קלות וטעים טעים??? טעים לי
מקלפים את התפוא חותכים לקוביות.
קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.גם את הפלפל האדום פורסים לרצועות.
את העגבניות חותכים לקוביות .
שמים שמן בתחתית הסיר בערך 3-4 כפות שמן .
מחממים אותו ושמים בסיר בצל ורצועות פלפל וכף סוכר גדושה .מטרת הסוכר לקרמל את הבצל להוציא טעמים ולאזן את חמציות העגבניות.אז דמים בצל ופלפל ומטגנים 2-3 דק
אחכ מוסיפים את העגבניה וממשיכים לטגן דקה שתיים.
אחכ את העגבניות המגורדות וממשיכים לטגן הכל עד ריכוך מלא של הכל.
שמים תבלינים שרשמתי לכם בחומרים ומערבבים.
מוסיפים את תפוא האדמה מערבבים
ושופכים מעל מים בגובה התפוא בערך 2.5 כוסות מים רותחים.מערבבים הכל היטב ומבשלים על אש בינונית
אחרי חצי שעה/25 דק מתחילים עם הכנת הנקנקיות שמים במחבת טובה ספרי שמן.
מחממים את המחבת ושמים את הנקנקיות אני השתמשתי בנקנקיות מסדרת המחבת של זוגלובג הצ'וריסוס מבשר אנטריקוט.
מטגנים אותם 20 דקות לא לשכוח להחליף מידי פעם צד
אחרי שהנקנקיות מוכנות בודקים את סיר תפוא באמצעות מזלג בכדי לראות אם התפוא התבשל. שמים את הנקנקיות מעל.
שופכים עם כף רוטב טיפה מעל ומבשלים על אש קטנה 3-5 דק.
ויש לכם סיר מהאגדות .
חלום חלום.
היי יונית יקירה כמה מכול תבלין? לא רשמת
אפשר להשתמש גם בנקניקיות פרווה?
לא מכירה אבל מניחה שכן