אם יש משהו שהבת שלי אוהבת ומשגעת אותי להכין לה לפחות פעם אחת בשבוע זה שקשוקה תרד.
פעם הייתי מטגנת בצל משקיעה היום פיתחתי שיטה קלה שתוך עשר דק עבודה יש לי שקשוקה מהסרטים .
והכי חשוב יש לי שקט מהחופרת ומלא מחמאות של מתבגרת חופרת ואוווו אמא נדיר ואווו אמא פיצוצים ,פגז שמגז וכו חחחחחחח
בקיצור מנה מושלמת לארוחת בוקר ערב ואפילו צהרים
אז שנתחיל ?!
חומרים:
חצי חבילת תרד קפוא מפושר
30 גרם חמאה
כף גדושה קמח (בהריון )
2 כוסות וחצי כוסות חלב
חצי כפית עד כפית שום כתוש
כפית מלח חצי כפית פלפל רבע כפית אגוז מוסקט
כפית שמן כמהין (לא חובה אבל מוסיף )
100 גרם גבינה בולגרית פיראוס מפוררת אפשר 5 אחוז ואפשר 24 אחוז.
4-6 ביצים
אופן ההכנה :
קלי קלות!!!!
מפשירים לילה קודם את התרד או מכניסים למיקרו ל4 דק מוציאים מסננים ומניחים בצד.
במחבת עמוקה שמים חמאה וקמח ומערבבים עד שאין גושים והחמאה נמסה כולה.
מוסיפים את החלב השום כתוש והתבלינים ומערבבים מבשלים הכל עד רתיחה ברתיחה רואים שהנוזל סמיך
מוסיפים את התרד ומבשלים עד לרתיחה נוספת.
שוברים ביצים לתוך כוס ואז מפנים מקום במחבת בעזרת כף פשוט מזיזים לצדדים ושמים ביצה מהכוס ככה ביצה ביצה.מפזרים מעל בולגרית מפוררת
מכסים את המחבת ל5 דק ויש לנו שקשוקה תרד מהסרטים בקלי קלי קלות.
הערות :
הגבינה בולגרית יכולה להיות באיזה אחוזי שומן שאתם רוצים
לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח בקונפלור
לגיוון אפשר להוסיף פתיתי גאודה COLLECTION או פתיתי מוצרלה COLLECTION
אפשר עם תרד טרי אופן ההכנה עם תרד טרי זה שקודם חולטים את התרד במחבת מסננים ושאר התהליך זהה.
מי שאוהב שום יכול לשים כפית שום כתוש ומי שלא ממש אז חצי כפית שום .
בהצלחה
פרסום בשיתוף תנובה
באיזה שלב שמים את הגבינה הבולגרית?
בשלב הביצים
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס או שמן קנולה?
במה אפשר להחליף את הקמח? והאם אפשר שמנת חמוצה של פעם במקום החלב?
כמה גרם תרד?
לא גרה בארץ, ולא מכי ה את החבילות:)
לגבי תרד טרי , מה הכוונה חולטים במחבת ? תוכלי להסביר יותר ? תודה