שמרים גבינה - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » שמרים גבינה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
שמרים גבינה

שמרים גבינה

יונית צוקרמן ספטמבר 14, 2018 12 תגובות

 

שמרים גבינה

שמרים זה החיים !קיץ חורף סתיו אביב .תביאו לי את העוגה הכי יפה הכי טעימה הכי יוקרתית ותשאלו אותי זה או חתיכת שמרים?אני אגיד שמרים.

מה לעשות?הפשוט בעיני זה הכי טעים ,הכי בית שיש.

זה אני.

שמרים גבינה

חוץ מזה בוא ניהיה אמיתיים?כל העוגות פאר טעימות בביס הראשון והשני אחכ כבר מתוק מידי ונמאס.

מעוגת שמרים אף פעם לא נמאס תמיד מוצאים את הדרך החזרה לחזור וליישר(אני בכל אופן )

העוגת שמרים שאלמד היום היא נהדרת הבצק שלה רך אודות לריווין שאני אישית מאד אוהבת בבצקים.נסו את לחמניות השום שכבשו את הרשת 🙂

את העוגה הזו אני נוהגת להכין לצאת הצום ועם הנס על בסיס חלב שאמא שלי מכינה? אני מוכנה לצום עוד כמה שעות ???(לא להתלהב רק בלילה?)

אז לפני שתתפסו אותי במילה אני מעדיפה ללמד 🙂

חומרים :

700 גרם קמח שמרים (או קמח פלוס 2 כפות שמרים +אבקת אפיה)

ביצה xl (או מידהl +חלמון )

200 גרם חמאה

כוס חד פעמי סוכר

כוס ורבע ריויון תנובה

חצי כפית מלח.

מלית :

חצי קילו גבינת כנען

שמנת חמוצה

2/3 כוס סוכר

2 סוכר וניל

כפית מחית וניל

2 חלמונים

קישוט:

אבקת סוכר

שקדים פרוסים

כוס צימוקים לבנים

אופציה 2 :

פירורי שטרוזיל (לא חובה )

שמורכב מ: 50 גרם חמאה רבע כוס סוכר וחצי כוס קמח.

אופן ההכנה :

לשים את כל החומרי הבצק מלבד החמאה והמלח.ולהתחיל לערבל עם וו לישה.כאשר מתחיל להייווצר גוש בצק זה השלב שאני מוסיפה את החמאה והמלח.ואני ממשיכה ללוש על מהירות גבוהה עד שהכל מתאחד .ואז אני מורידה מהירות למהירות נמוכה במשך 7 דקות על השעון !

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/09/VID_371930812_025847_253.mp4

אפילו שנראה לכם שהוא מוכן תקפידו על 7 דקות.זה הזמן שדרוש לגלוטן להפתח.

אחכ אני מעבירה לקערה משומנת מתפיחה שעה וחצי בחוץ או במקרר 5 שעות.או לילה שלם.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/09/VID_372141128_024607_074.mp4

הבצק יכול להיות במקרר עד 28 שעות לא יותר!

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/09/VID_374280617_190514_237.mp4

אחרי התפחה אני מחלקת את הבצק ל3 כדורים לאינגלייש קיק גדולים.

או ל4 כדורים לאינגלייש קיק רגיל.

אם עושים את הבצק הזה עם ממרחים שוקולד או קינמוו אז 3כדורים.

ולמה ההבדל?

כי המלית של הגבינה תופסת נפח בגלגול .

כל כדור פותחים אותו למלבן /ריבוע מורחים מלית בנדיבות

אופן הכנת המלית לערבב הכל עד לאחידות.

מגלגלים את המלבן/ריבוע עד קבלת רולדה

גוזרים את  הרולדה לא עד הסוף.

מזיזים אחד לימין אחד לשמאל ומניחים בתבנית איינגליש קיק.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/09/VID_375080824_170326_023.mp4

מברישים בביצה מפזרים שקדים או פירורים ואופים.

הכנת הפירורים:

שמים הכל במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים עוצרים ומפזרים.

אני נוהגת חצי לאפות בנפרד בתבנית חד פעמי.

ואחרי שהעוגה יוצאת להבריש בסירופ.ומעל פירורים ככה זה נשאר קראנצי ולא רך.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/09/VID_375350702_031438_966.mp4

תנור 180 מעלות טורבו עד הזהבה.

5 דקות לפני שמוציאים אני ממליצה להבריש בסירופ שמורכב מכוס סוכר וכוס מים שבישלנו על הגז עד שהסוכר נמס.

הערות:

ניתן לרכוש תערובת מוכנה של מילוי בסופר במעדניה

ואפשר לגוון אחד שוקולד אחד גבינה אחד קינמון.

אפשר להכין ולהקפיא איך שיוצא חם ולחמם בתנור ויוצא חדש.

בהצלחה ♡

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. רונית לגזיאל הגב ספטמבר 16, 2018 בשעה 1:37 pm

    כמות הסוכר במתכון מתייחסת לכוס חד פעמית לשתייה קרה או חמה?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:11 pm

      חמה

  2. מיכל הגב ספטמבר 22, 2018 בשעה 2:48 pm

    נראה מדהים, מה אפשר לשים במקום ריוין ? גרה בחול
    ומה זה מחית וניל?
    תודה רבה רבה

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:06 pm

      מים /חלב תמצית וניל במקום מחית

  3. מיכל הגב ספטמבר 22, 2018 בשעה 2:49 pm

    ובמקום גבינת כנען ( כי אין פה בחול) אפשר ריקוטה ? או מה? תודה!

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:06 pm

      כן

  4. דוד חי סבן הגב נובמבר 12, 2018 בשעה 10:17 pm

    בס"ד שלום יונית. כ"נרקומן" מטבח..נחונתי בכשרון לזהות היכן ומהיכן לבחור מתכונים…אין לי ספק שאשמח מוד ממתכונייך שנראים פשוט נפלא. מחר כנראה כבר החל עםעוגת הגבינה הכל כך מפתה..שמקרינה הרבה חום וערגה לימים עברו…בהצלחה בכל מעשה ידייך המבורכות. רואים פה המון נדיבות לב המון חום כמו המרוקאים של פעם. תבורכי…

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 2:17 pm

      תודה רבה אשמח לשמוע איך יצא 🙂

  5. נטלי הגב אוגוסט 2, 2019 בשעה 1:06 pm

    מהממת .
    אוהבת איך שאת מסבירה וכותבת את המכון, הכל ברור ותמיד יוצא טוב.

  6. ענבר דדו הגב מרץ 18, 2020 בשעה 10:40 pm

    שלום יונית המקסימה מה אפשר לשים במקום רוויון בבקשה

  7. אתי הגב מאי 4, 2020 בשעה 4:16 pm

    יונית, האם את הכל מדדת בכוס שתיה חמה חד פעמית? ואם כן ישנה אפשרות למדוד הכוסות מדידה אוניברסליות?

  8. יעלה הגב מאי 12, 2020 בשעה 6:43 am

    היי יונית,
    האם ניתן לשמור את המלית במקרר למשך 24 שעות?
    תודה!!

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת השנה שלי 2013 עוגת השנה שלי 2013 אחרי שבוע ימים שלא נכנסתי למטבח ! בעצם נכנסתי אבל ב4 לפ...
  • עוגת גבינה וגזר עוגת גבינה וגזר מי שעוקב אחרי יודע שכל שנה אני חייבת למצוא את השילוב הכ...
  • קבוצת פוסטים – רשימה מתחת
  • בייגלה ירושלמי אורגינל בייגלה ירושלמי אורגינל הפען אני אלמד בבלוג את הבייגלה הירושלמי הכי טעים בעולם...
  • קאפקייקס אוראו קאפקייקס אוראו את הפוסט הזה , כן זה.......................אתם קוראים נ...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס