שוק טלה זה המנה הכי קלה להכנה והכי פופלארית אצלנו.
לפעמיים אנשים חושבים שזה מנה קשה בגלל השם המפוצץ והחוסר ההבנה שבסהב התנור עובד קשה ולא אנחנו !
אנחנו גם עובדים קשה 🙂 אבל בעיקר בבחירת נתח איכותי כי התבלון הוא מינמילי והטעמים של הנתח הם המנצחים.
לכן אני ממליצה על שוק טלה של אדום אדום שאף פעם לא איכזב אותי.
ולבחור איזה ירקות שאוהבים אבל רצוי שיהיו כאלה שישרדו שעתיים וחצי -שלוש שעות אפיה
לכן זה יהיה תפוא גזר עגבניות שרי שלמות בצל בטטה וכד
בקיצור מה אני מגלה בפתיח את המתכון ?!
נתחיל וזהו
חומרים :
שוק טלה אדום אדום במשקל 2.5 עד 3.5 קילו
ראש שום -14שיני שום
מרינדה:
חצי כוס שמן זית
4 כפות חרדל דיז'ון
כף גדושה חרדל צהוב
2 כפות דבש/סילאן
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית אבקת שום
מצע ירקות :
2 ראשי שום חצויים ל2
4 בצלים לבנים פרוסים לפלחים
2 בצלים סגולים פרוסים לפלחים
2 גזרים קלופים חתוכים
4 תפוא בינוני חתוך לקוביות גדולות
מיקס עגבניות שרי
2 ענפי רוזמרין
2 ענפי טימין
שמן זית /ספרי שמן
מלח פלפל
אופן ההכנה :
קלי קלות !!!!
לשטוף את הנתח לייבש את הנתח באמצעות נייר סופג איכותי אחרת זה ידבק לכם .או להניח על קרש חיתוך עד שיתייבש קלות
לעשות חתכים קטנים בתוך השוק ולהכניס לתוך כל חתך שן שום.
לקחת תבנית.אפיה שחורה של התבנית לשים 2 שקיות קוקי ומעל נייר אפיה.
מטרת השקיות לשמור על ניקיון התבנית כי שוק הטלה מפריש נוזלים עם שומן וזה יקל על הניקוי.
לפזר מעל את הבצלים תפוא הגזר עגבניות ומה שאוהבים אפשר גם פטריות למי שאוהב.לפזר מעט שמן זית ומעל מלח ופלפל גרוס.
לערבב את חומרי המרינדה היטב ולמרוח את הנתח מכל כיוון היטב.
להניח את הנתח מעל הירקות .
לפזר טימין ןרוזמרין מעל.
להכניס ללא כיסוי לתנור חם 230 מעלות מצב טורבו לחצי שעה
אחרי חצי שעה להוציא את הנתח לעטוף את התבנית בנייר אפיה ומעל נייר כסף.
להחזיר את התבנית לעוד שעתיים וחצי שלוש שעות על 170 מעלות .לי לקח 3 שעות
זמן האפיה תלוי בעוצמת חום התנור ובגודל הנתח .
לכן לבדוק שהבשר רך .
ויש לכם שוק טלה מהאגדות?
המתכון בשיתוף פעולה עם אדום אדום
החלק הזה הוא שוק טלה או כתף טלה?
שוק
מה זה משנה איזה חלק… אפשר גם וגם
אפשר להכין ניום וחמם מחר?
בדיוק מנסים להכין את המתכון שלך…. לכבוד שבס קודש!
אף אחד לא רשם איך יצא לו..אז אני עשיתי אתמול לשבת ויצא מושלם!! כלום עבודה ומנה משובחת. תודה יונית. חשוב לציין שהנתח לא זול 200-250 ש"ח אבל מדהים בטעמו וביופיו בכלום עבודה!
היי יונית כבר יצא לי להכין את המתכון שלך ויצא מושלםםםםםם ללקק את האצבעות.
יש לי שאלה-
אני יודעת שהמתכון נקרא שוק טלה…אבל קניתי צלי כתף מספר 5
פשוט לא היה שוק בכשרות שלנו
תגידי לי בבקשה שאפשר להכין עם זה את המתכון שלך? אולי לשנות טיפה את צורת הבישול??
אשמח לתגובה מהירה
לאחר חצי שעה בתנור בטורבו מכניסים לשעתיים וחצי נוספות גם בטורבו? אשמח לתשובה
כן זה נתח גדטל ומצריך זמן אפיה /בישול
שלום יונית
מעולם לא בשלתי בשר טלה השנה החלטתי לנסות, אלה שבמקום שוק , יש לי כתף טלה.האם אפשר להכין את מתכון השוק טלה עם כתף?
יש שינוי בהכנה,בדרגות החום או בזמני האפייה?
בתודה מראש
ד נ י א ל
הכנתי את המנה. פשוט וואו. טעימה,מוצלחת ופשוט מדהימה. שאפו.
הי יונית אשמח אם יש אפשרות לשוחח איתך בטלפון אני רוצה להכין את
המתכון הזה לחג ראש השנה
זה בתנור. הריחטת כבר משגעים! תודה על המתכון המושלם
היי יונית. את הירקות גם מורחים עם המרינדה או רק שמן זית ועשבי טיפול?
היי יונית
לארוחה שבה כ8 סועדים על איזה גודל נתח היית ממליצה? משקל לפני צלייה כמובן♥️
ראיתי מתכונים יותר מוצלחים
עשיתי מספר פעמים-זה מאד מאד טעים ופשוט בהכנה.תודה על המתכון
אירי חצי שעה על 230 טורבו, ממשיכים על 170 טורבו אורגיל?
מה אפשר לשים במרינדה במקום חרדל?
חרדל לא כשר לפסח
היי יונית שבוע טוב את יכולה לכתוב לי מתכון שוק טלה בתנור בלי חרדל ודבש תודה מראש
יש לי כתף טלה במשקל 1.5 ק״ג. האם צריך לשנות משהו בטמפרטורה או בזמן? תודה