טוב שלא תגידו שאני לא דואגת לכם לקינוח ב5 דקות!
טעים מרשים והכי קל להכנה.
ואף אחד לא יאמין שלקח לכם 5 דקות…רק מה תעשו לי טובה תשחקו אותה שהזעתם….כי בכל זאת….הקצפתם קרם גבינה משגע זילפתם ואפילו פתחתם קופסא של משמשים חחחחח
מי שעוקב אחרי שנים יודע שאני משתמשת רק בעלי הקרמשניט של בונמי של חברת דנשר!תזכרו שפעם אחת תכינו ותגידו יונית צודקת.החיסרון היחיד של העלים האלה שהם קטנים….ולא מותאמים לשפע הישראלי אבל ככה זה שזה יבוא מאיטליה?אצלהם הכל פטיט.אבל הטעם והקריספיות והשכבות של העלים שווה ביותר!מילה שלי.
בקיצור חפרתי והבטחתי לכם ש5 דק זה שלכם.
אגב זה מתכון שתמיד טוב לגזור ולשמור ותמיד שיהיה במזווה קופסא כזו לכל אורח בהפתעה שמגיע.
אז מתחילים?!
חבילה של בצק עלים לקרמשניט בונמי
2 שמנת מתוקה סהכ 500 מל
חצי כוס חלב 120 מל
שמנת חמוצה בטעם של פעם 200 מל
200 גרם גבינת שמנת 25 אחוז
אינסטה פודינג וניל צרפתי
כף תמצית וניל איכותית
כף אבקת סוכר(אפשר בלי)
קופסא משמש/אפרסק משומר מסונן(אפשר לבשל בבית)
אופן ההכנה :
שמים את השמנת חלב והפודינג להקצפה כאשר נוצר קרם יציב מוסיפים את הגבינה והשמנת ומערבים עד לקבלת קרם יציב וחזק.
לוקחים עלה ומניחים על צלחת הגשה מזלפים קרם ומניחים משמש קרם משמש.
מניחים מעל את העלה האמצעי וחוזרים על הפעולה קרם ומשמש.
סוגרים עם העלה השלישי.
בוזקים אבקת סוכר מעל,מקשטים….ואומרים תודה רבה ליונית !
הערות:
מי שלא רוצה משומר אז לבדל בסיר עם מים סוכר וקצת לימון את המשמשים לצנן ולסנן.
אפשר תותים/אננס במקום משמש.
מי שלא אוהב גבינה ושמנת אז להקציף 2 שמנת מתוקה פלוס כוס חלב פלוב אינסטה פודינג וניל צרפתי.
גם אם אין לכם אינסטה פודינג וניל צרפתי אפשר רגיל.
את העלים אני קונה ברמי לוי (המחיר שם הכי זול)ראיתי גם ביוחננוף שאר הסופרים לא בדקתי.
בהצלחה
קל להכנה וטעים – סוף