בטטה קסבייה זה נקרא ולפעמיים גם נשמע כמו קללה במרוקאית.
אבל זה ממש לא!
זה בסה"כ תפוא אדמה ירושלמי ….ואחד הדברים הטעימים שיש במטבח המרוקאי.
העונה שלו בדרך כלל בחורף אבל בזכות סנספורט יש לי אותו כל השנה.
ובנינו גם יותר כייף לי לקנות מוכן נקי קלוף.כי הניקיון והקילוף שלו בד"כ לא דבר נחמד.
אני אישית מתה על בטטה קסבייה עם קציצות עוף עסיסיות רכות שכל ביס אתם נוחתים בענן אחר.
את הסוד לרכות ולעננות אגלה לכם…אבל לא לפני שאני אזהיר כי זה הולך להיות ממכר!
את הבטטה קסבייה אפשר להחליף בלבבות ארטישוק למי שלא אוהב.
אמא שלי הייתה מכינה לנו עם לבבות ארטישוק שלא היה בעונה .ואיך שהיה יוצא בשוק היא הייתה קונה ואומרת לאבא שלי שהתחילה העונה.וכבר ידעתי שבשישי זה בשולחן שלנו.
שהיא גילתה שיש קפוא חחחחח היא התקשרה לספר לי ולכל האחיות שלי ולאחי והכינה אותנו בקול תרועה (תרתי משמע)נפשית לסיר שיגיע בקרוב???
לפני שנתחיל אזהרה קטנה…לא מומלץ לתת לאנשים רווקים לפני דייט חחחחח כי זה עושה גזיםםם?♀️סורי הייתי חייבת להזהיר?
חומרים :
עיסת קציצות :
500 גרם חזה עוף טחון.
1 בצל גדול קצוץ או במעבד מזון
1 קישוא גדול מגורד או במעבד מזון
1 תפוא מגורד או במעבד מזון
1 גזר(לא חובה)מגורד או במעבד מזון
2 שיני שום
4 כפות פירורי לחם.
חצי צרור פטרוזליה קצוץ ידנית בלבד
3/4 כף תבלין קציצות,כפית מלח,שליש כפית פלפל.
1 אבקת אפיה.
רבע כוס מים (בהתאם לעיסה)
1 ביצה.
ציפוי:
קמח.
חומרים לסיר
1 קופסא פטריות שלמות שימורים או טרי
1 שקית תפוא ירושלמי סנספורט
1 פלפל אדום
1 בצל גדול פרוס לפרוסות.
כפית מלח כף מרק בצל כף מרק פטריות חצי כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה :
אני שמה במעבד מזון בצל תפוא, גזר,קישוא,ושיני שום עד דרגת קיצוץ קטנה.
מניחה בתוך קערה את חזה העוף הטחון ,שמה מעל את מה שקצצתי במעבד.אני לא סוחטת את הירקות כי אני קוצצת קיצוץ קטן ולא מעבדת עד שכל הנוזלים יצאו.
את הפטרוזליה אני קוצצת ידנית לא במעבד .לא אוהבת כי במעבד היא מאבדת מהטעם.
על הפטרוזליה אני שמה פירורי לחם ,תבלינים,אבקת אפיה.כן אבקת אפיה זה לא טעות,ביצה וכף שמן.
מערבבת הכל היטב.אם אני מרגישה שהעיסה יבשה אני מוסיפה רבע כוס מים.לא תמיד מוסיפים לכן אני מציינת שיש צורך להרגיש ביד על ידי כך שניקח קצת עיסה ונכדרר ונרגיש.
אני נותנת לקציצות מנוחה חצי שעה.
אחרי חצי שעה אני קורצת קציצות יוצא לי 26 קציצות יפות.
אני טובלת אותם בקמח ומטגן בשמן .
לא עמוק ברבע גובה המחבת.
מטגנת עד הזהבה של 2 צדדי הקציצה ומוציאה.
הכנת הרוטב:
אני מטגנת בצל עד הזהבה בהזהבה אני מוסיפה פלפל אדום חתוך לרצועות וממשיכה לטגן עד הזהבה מלאה של הבצל.אם אתם עושים פטריות חיות ולא שימורים אז זה הזמן להוסיף יחד עם הפלפל ולטגן עד שהפטריות מתחילות להתכווץ.
אח"כ אני שמה תבלינים,פותחת אותם עם הפלפל והבצל.
שופכת מעל 2 כוסות מים רותחים.מערבבת היטב מניחה את הפטריות (משימורים)את הבטטה קסבייה
ומבשלת הכל עשר דק.
אחכ אני מוסיפה את הקציצות וממשיכה לבשל עוד עשר דק גג רבע שעה.
מפזרת לקראת הסוף קצת פטרוזליה.וסוגרת את הסיר.
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !
***הפוסט בשיתוף פעולה עם סנספורט
אפשר בלי טיגון?
דבר ראשון המתכון נראה מעלף וטעים ביותר!!!
רציתי לשאול האם אני יכולה להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון ובהמשך לקראת הבישול להפשיר ולהכניס לרוטב?
הי יונית
המתכונים שלך מעולים. בכל ימי החג התענגנו על מאכלייך.
בהרבה מתכוני קציצות יש פרורי לחם.
מה התחליפים הממולצים ללא גלוטן ?
הי יונית
המתכונים שלך מעולים. בכל ימי החג התענגנו על מאכלייך.
בהרבה מתכוני קציצות יש פרורי לחם.
מה התחליפים הממולצים ללא גלוטן ?
תודה רבה
אורלי
וואוו קציצות טעימות בטרוף!
חלק טיגנתי
ולא הכנסתי לרוטב
הכל נחטף!!!
גם עם הרוטב וגם בלי
תודה רבה ושבת שלום
הי תודה על המתכון והרעיון לשילוב פטריות. אם משתמשים בארטישוק ירושלמי טרי הוא צריך בישול ארוך יש לך טיפים איך לרכך אותו בזמן קצר? איך מקפיאים ארטישוק ירושלמי טרי? אנסה את המתכון עם עוף