יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
פוסטים חדשים
  • עוגיות מכונה של דודה לאה
  • דג סלמון בציפוי קראסט
  • רולדת כדורי שוקולד
  • קינוח תפוח וניל
  • חצפורי אימרולי
  • בורקס בשר
  • פטה כבד
  • קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות
  • טנזיה אסאדו ופירות יבשים
  • עוף חגיגי ממולא בקוסקוס
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות
ראשי » יונית צוקרמן מלכת המטבח » קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות

יונית צוקרמן ספטמבר 21, 2019 4 תגובות

בטטה קסבייה זה נקרא ולפעמיים גם נשמע כמו קללה במרוקאית.

אבל זה ממש לא!

זה בסה”כ תפוא אדמה ירושלמי ….ואחד הדברים הטעימים שיש במטבח המרוקאי.

העונה שלו בדרך כלל בחורף אבל בזכות סנספורט יש לי אותו כל השנה.

ובנינו גם יותר כייף לי לקנות מוכן נקי קלוף.כי הניקיון והקילוף שלו בד”כ לא דבר נחמד.

אני אישית מתה על בטטה קסבייה עם קציצות עוף עסיסיות רכות שכל ביס אתם נוחתים בענן אחר.

את הסוד לרכות ולעננות אגלה לכם…אבל לא לפני שאני אזהיר כי זה הולך להיות ממכר!

את הבטטה קסבייה אפשר להחליף בלבבות ארטישוק למי שלא אוהב.

אמא שלי הייתה מכינה לנו עם לבבות ארטישוק שלא היה בעונה .ואיך שהיה יוצא בשוק היא הייתה קונה ואומרת לאבא שלי שהתחילה העונה.וכבר ידעתי שבשישי זה בשולחן שלנו.

שהיא גילתה שיש קפוא חחחחח היא התקשרה לספר לי ולכל האחיות שלי ולאחי והכינה אותנו בקול תרועה (תרתי משמע)נפשית לסיר שיגיע בקרוב🤣😂🤣

לפני שנתחיל אזהרה קטנה…לא מומלץ לתת לאנשים רווקים לפני דייט חחחחח כי זה עושה גזיםםם🤦‍♀️סורי הייתי חייבת להזהיר😜

חומרים :

עיסת קציצות :

500 גרם חזה עוף טחון.

1 בצל גדול קצוץ או במעבד מזון

1 קישוא גדול מגורד או במעבד מזון

1 תפוא מגורד או במעבד מזון

1 גזר(לא חובה)מגורד או במעבד מזון

2 שיני שום

4 כפות פירורי לחם.

חצי צרור פטרוזליה קצוץ ידנית בלבד

3/4 כף תבלין קציצות,כפית מלח,שליש כפית פלפל.

1 אבקת אפיה.

רבע כוס מים (בהתאם לעיסה)

1 ביצה.

ציפוי:

קמח.

חומרים לסיר

1 קופסא פטריות שלמות שימורים או טרי

1 שקית תפוא ירושלמי סנספורט

1 פלפל אדום

1 בצל גדול פרוס לפרוסות.

כפית מלח כף מרק בצל כף מרק פטריות חצי כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה :

אני שמה במעבד מזון בצל תפוא, גזר,קישוא,ושיני שום עד דרגת קיצוץ קטנה.

מניחה בתוך קערה את חזה העוף הטחון ,שמה מעל את מה שקצצתי במעבד.אני לא סוחטת את הירקות כי אני קוצצת קיצוץ קטן ולא מעבדת עד שכל הנוזלים יצאו.

את הפטרוזליה אני קוצצת ידנית לא במעבד .לא אוהבת כי במעבד היא מאבדת מהטעם.

על הפטרוזליה אני שמה פירורי לחם ,תבלינים,אבקת אפיה.כן אבקת אפיה זה לא טעות,ביצה וכף שמן.

מערבבת הכל היטב.אם אני מרגישה שהעיסה יבשה אני מוסיפה רבע כוס מים.לא תמיד מוסיפים לכן אני מציינת שיש צורך להרגיש ביד על ידי כך שניקח קצת עיסה ונכדרר ונרגיש.

אני נותנת לקציצות מנוחה חצי שעה.

אחרי חצי שעה אני קורצת קציצות יוצא לי 26 קציצות יפות.

אני טובלת אותם בקמח ומטגן בשמן .

לא עמוק ברבע גובה המחבת.

מטגנת עד הזהבה של 2 צדדי הקציצה ומוציאה.

הכנת הרוטב:

אני מטגנת בצל עד הזהבה בהזהבה אני מוסיפה פלפל אדום חתוך לרצועות וממשיכה לטגן עד הזהבה מלאה של הבצל.אם אתם עושים פטריות חיות ולא שימורים אז זה הזמן להוסיף יחד עם הפלפל ולטגן עד שהפטריות מתחילות להתכווץ.

אח”כ אני שמה תבלינים,פותחת אותם עם הפלפל והבצל.

שופכת מעל 2 כוסות מים רותחים.מערבבת היטב מניחה את הפטריות (משימורים)את הבטטה קסבייה

ומבשלת הכל עשר דק.

אחכ אני מוסיפה את הקציצות וממשיכה לבשל עוד עשר דק גג רבע שעה.

מפזרת לקראת הסוף קצת פטרוזליה.וסוגרת את הסיר.

טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !

***הפוסט בשיתוף פעולה עם סנספורט

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה
קציצות עוף קציצות עוף ברוטב קציצות עוף טעימות קציצות עוף רכות.קציצות עוף לילדים

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. חגית הגב ספטמבר 22, 2019 בשעה 9:42 am

    אפשר בלי טיגון?

  2. רויטל הגב ספטמבר 22, 2019 בשעה 4:38 pm

    דבר ראשון המתכון נראה מעלף וטעים ביותר!!!
    רציתי לשאול האם אני יכולה להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון ובהמשך לקראת הבישול להפשיר ולהכניס לרוטב?

  3. אורלי דיין הגב אוקטובר 19, 2019 בשעה 7:42 am

    הי יונית
    המתכונים שלך מעולים. בכל ימי החג התענגנו על מאכלייך.
    בהרבה מתכוני קציצות יש פרורי לחם.
    מה התחליפים הממולצים ללא גלוטן ?

  4. אורלי דיין הגב אוקטובר 19, 2019 בשעה 7:42 am

    הי יונית
    המתכונים שלך מעולים. בכל ימי החג התענגנו על מאכלייך.
    בהרבה מתכוני קציצות יש פרורי לחם.
    מה התחליפים הממולצים ללא גלוטן ?
    תודה רבה
    אורלי

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • אורז עם עוף אורז עם עוף השבוע הייתי במפגש פודי עם כל הנבחרת של מתכון מנצח .במ...
  • בורקס בשר בורקס בשר לפני כמה שנים ישבנו כמה חברים שהם קולגות באירוע וסיפרתי...
  • חם חם=קראסה חם חם=קראסה חם חם/קראסה זה חטיף מרוקאי שנטבל בסירופ דבש ומוגש בדכ ב...
  • פירושקי פירושקי מאפה גרוזיני /רוסי מטוגן ממולא באין ספור אפשרויות כאן ה...
מתכונים חדשים

עוגיות מכונה של דודה לאה

דג סלמון בציפוי קראסט

רולדת כדורי שוקולד

קינוח תפוח וניל

חצפורי אימרולי

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס