את הקציצות האלה אני מכינה כל חג פסח והם חלק משולחן החג שלנו.
סיגל אחותי הבכורה והדר אחותי הקטנה תמיד רבות בסוף הארוחה מי לוקחת את מה שנישאר וכמה לוקחת.
ולי ממש לא אכפת מי לוקחת מה ,הכי חשוב לי שיחזירו לי את הסיר כי הסירים שלי הם חלק ממני!לכל סיר יש מקום בלב שלי.
ועכשיו שיש לי סיר ורוד מהקולקציה החדשה והמדהימה של גאלה הום מבית שופרסל אני בטוחה שהן ישאלו גם מאיפה הסיר ויתלהבו מהצבע הורוד פסטלי המשגע.
ואני בטח אתלהב ואספר שיש בסדרה עוד 2 צבעים של צהוב ואפור וששופרסל פינקו אותי השנה במשלוח מפנק במיוחד שהוביל לשיתוף פעולה ולמתכון האגדי הזה.
אגדי ?
כן!!!!!
כי כל ביס הוא חלום
לא מאמינים?
תכינו ! תטעמו ותבינו
חומרים :
חצי קילו טחון עוף
גזר אחד
תפוא אחד
בצל
קישוא
3 שיני שום
ענף סלרי
חצי צרור פטרוזליה
3 -4 כפות קמח מצה
ביצה
שקית אבקת אפיה (לא טעות)
כף שמן
כפית מלח חצי כפית פלפל כף תבלין לקציצות
רוטב
3 בצלים גדולים
כף סוכר כפית כורכום חצי כפית פלפל כף אבקת מרק עוף כף כמון רבע כפית קינמון קורט מלח
אופן ההכנה :
מניחים בקערה חזה עוף טחון .
לוקחת את ה גזר קישוא תפוא בצל סלרי פטרוזליה שום שמה הכל במעבד מזון ומעבירה לקערה
אם אין לכם מעבד מזון אז לגרד בפופמיה את הבצל שום תפוא גזר קישוא ואת הסלרי והפטרוזליה לקצוץ ידני ולהעביר לקערה .להוסיף לקערה את פירורי המצה אבקת האפיה כן זה לא טעות האבקת אפיה תעניק לקציצות אוריריות .כף שמן לפתיחת התבלינים מעל את התבלינים וביצה.לערבב הכל היטב.
לתת מנוחה רבע שעה חצי שעה ולהתחיל לכדרר קציצות
הערה :
לפעמיים הירקות מוציאים נוזלים אם ובמידה וקשה לכם לעצב עיסה תוסיפו פירורי מצה תתחילו עם כף.ואם העיסה קשה מידי אפשר להוסיף מעט מים 2-3 כפות
שלב טיגון הקציצות:
טובלים כל קציצה בפירורי מצה מניחים שמן בגובה רבע מחבת.שהשמן חם מתחילים לטגן את הקציצות עד הזהבה של כל צד.


הכנת הרוטב המקורמל
שמים שמן בתחתית הסיר מחממים מוסיפים את הבצל וכף סוכר ומטגנים עד הזהבה
בהזהבה מוסיפים תבלינים פותחים את התבלינים על ידי פעולת ערבוב.מוסיפים 2 כוסות מים רותחים מערבבים הכל היטב מוסיפים את הקציצות שופכים מעל רוטב שכל הקציצה תתמלא באהבה ורוטב.
מבשלים על אש קטנה רבע שעה עשרים דק
מגישים ומתעלפים.
הערות :
לגרסה לא כשרה לפסח מחליפים בעיסה את פירורי המצה בפירורי לחם ובציפוי בקמח שימו לב בציפוי קמח ולא פירורי לחם.זה הכל.
אפשר במקום טחון עוף טחון הודו או בקר
מי שלא רוצה לטגן ניתן להניח בתבנית לרסס מעל בספרי שמן לאפות בתנור שחומם מראש 180 עד הזהבה ואז להוסיף לרוטב.
אם אין תבלין קציצות אפשר בהרט /ראסל אל חנוט
בהצלחה .
פרסום בשיתוף שופרסל
איך ניקרא התבלין של הקציצות,כשאני מבקשת בחנות אומרים לי בהרט או ראס אל חנות
שלום יונית !
את מלכה !
אוהבת מאוד את המכונים שלך
את ההסברים
ובזכותך אני השתפרתי בבישול
מודה לך מאוד ❤️
מדהים האמץ
יש תחליף לתבלין לקציצות שהוא לא בהרט/ראס אל חנות?
וכשאת אומרת פירורי מצה בציפוי הכוונה לקמח מצה?
לא מבין !! שמים קציצות בתוך הרוטב שופכים וטב על הקציצות. הכוונה משקים מהרוטב את הקציצות? 20 דק אש קטנה מכוסה??
לאט לאט ככל שאני קוראת יותר מתכונים שלך אני עושה לעצמי קצת מחשבות ודאגות לגבייך! את משתמשת ביותר מידי סוכר במתכונים שלך. הוא מזיק מאוד הסוכר הזה ומיותר מאוד. גם באבקת מרק יש סוכר וגם הסוכר שאת מוסיפה לבשר! מי צריך סוכר בבשר? סורי יונית זה עלול להיגמר רע. את עלולה לחטוף סוכרת. מרוב שתשמיני הלבלב שלך עלול להפסיק לעבוד ולהפסיק ליצר אינסולין. אני יודעת בדיוק על מה שאני מדברת. אנא לטובתך. מתני את השימוש שלך בסוכר באוכל. גזר מתוק מספיק ואפילו תפוח אדמה הוא מתוק ולא צריך את זה באוכל. סליחה אם התערבתי אבל זה מדאיג לראות בחורה כזו צעירה עם עודף משקל ועם כל כך הרבה סוכר במתכוננים שלה.
איזה תגובה מרשעת , לא נראה לך תדפדפי הלאה .
לא בא לך להוסיף סוכר ?
פשוט אל תוסיפי
למה התגובה הרעה הזאת ???
שרה חמודה, אף אחד לא ביקש את דעתך על המשקל של יונית מי את שתבואי להגיד לה כמה סוכר לשים בכל מתכון… קחי את "הדאגה" המזוייפת שלך ותאכלי חסה… אולי זה ינקה לך את כל הגועל שנשפך ממך החוצה..
ויונית אני יודעת שאת פחות נכנסת לתגובות אבל אם תקראי את זה שתדעי לך שאתה יפה מהממת בדיוק כמו שאת, אל תשתני תאכלי ותמשיכי לשמח את העולם במתכונים מושלמים והכי חשוב טעימייייים ודפדפי את הממורמרים הקנאים.
לו היית מכניסה קצת סוכר לאוכל שלך היית פחות מרה וממורמרת, ממליצה לך מ"דאגה" להוסיף כמה כפיות סכר.
יונית המדהימה פשוט רוצה לומר תודה שבזכותך למדתי לבשל וגם לקבל מחמאות.
הייתי עושה מתכונים מהאינטרנט,אבל אף פעם לא יצאו טעים וכמו בתמונה.כנראה שהשפים לא באמת רצו שנעתיק מהם את המתכון.חחח
אבל אצלך זה מדויק ומובן
כל פעם אני מסתכלת לראות אם יש מתכון חדש.את פשוט אלופה ותודה ענקית ,שאת משתפת בכנות בלי להחסיר אף פרט.
ואו יצא פשוט מושלם! המנה חוסלה! את אלופה ?
וואו יצא מושלם!!
תודה רבה על המתכון אלופה?
תודה על המתכונים הטעימים!
במה אפשר להחליף את הקמח מצה לרגישים לגלוטן ?
לו היית מכניסה קצת סוכר לאוכל שלך היית פחות מרה וממורמרת, ממליצה לך מ"דאגה" להוסיף כמה כפיות סכר.