טוב תקשיבו לי טוב טוב !את הקציצות האלו עוד השבת אתם מכינים !
לא מעניין אותי מה תיכננתם .. על מה חשבתם…אתם עושים שינוי בתוכנית ורצים לקנות את החומרים ולהכין !
לא לשכוח לתייג אותי שהלב שלי יתרחב כמו הגודל שלי חחחחחח.
את המתכון הכנתי השבוע חצי חוסל לפני הרוטב.חצי אחרי.חצי בעלי לקח לעבודה והח'ברה בכיבוי אש אמרו ללא יוצא מן הכלל שאין דברים כאלה!
אין.
אז אין לי הרבה כוח לחפור לכם!יש לי מלא דברים לעשות ובגלל שהתלהבתי שזה כזה טעים אמרתי יונה עזבי הכל תכתבי מתכון !
הקציצות רכות שמנמנות מקורמלות בבצל וברוטב משגע שאי אפשר להפסיק לאכול מהסיר(ברור כי אוכלים מהצלחת ??)
כמובן שאת הקציצות אפשר לאכול בלי רוטב.אפשר להכין וחצי להקפיא(אחרי הטיגון לשים בשקית אטומה)וחצי ברוטב.ואפשר הכל ברוטב(איזה חמודה אני כמה אופציות אני מביאה לכם חחחח)
חשוב שתדעו שהרוטב של הקציצות עם הפטריות יכול להיות תוספת מעלפת גם בלי הקציצות.הסוד לרוטב טעים כזה הוא רטבים איכותיים וחמאת בוטנים איכותית.תעשו לי טובה תשקיעו ברוטב אכותי ופחות תעשייתי .
אגב חמאת בוטנים למי שלא אוהב לא חובה אפשר לוותר על זה.גם בלי החמאת בוטנים הרוטב מעלףףףףףףףף.אבל אם אני יונית המקובעת אהבה את השילוב אז אתם חייבים לנסות(קחו טיפה חמאה וקצת מהרוטב תערבבו תטעמו אם זה מתאים לכם לכו על זה)
אז לפני שאני מתעלפת וחופרת למרות שאמרתי שאני לא בואו נתחיל !קדימה מצרכים :
עיסת הקציצות:
חצי קילו טחון עוף
תפוא גדול
בצל גדול או 2 קטנים
קישוא בינוני.
חצי צרור פטרוזליה וכוסברה קצוצה
כוס חד פעמי שתיה קרה פירורי לחם
כף תבלין לפרגיות כפית גריל עוף כפית מלח רבע כפית פלפל שחור.כפית פפריקה חצי כפית כורכום. כף שמן
שקית אבקת אפיה (לא טעות )
ביצה
ציפוי:
כוס קמח
כוס סולת.
שמן לטיגון.
רוטב :
3 בצלים פרוסים.
כף סוכר חום.
2 סלסלאות של פטריות
חצי כוס טריאקי יד מרדכי(הכי טעים שיש)
חצי כוס צ'ילי מתוק יד מרדכי.
2 כפות סויה.
מלח פלפל פפריקה אדומה.
כף חמאת בוטנים
בצל ירוק
אופן ההכנה:
את התפוא הבצל והקישוא לשים במעבד מזון אם אין לכם אז לגרד בפומפיה על החלק הקטן. את הירק לקצוץ בסכין .ולהניח בקערה.להוסיף את חזה עוף הטחון. ואת שאר המצרכים :פירורי לחם ביצה אבקת אפיה שמן ותבלינים כמו שכתבתי.טוב תקשיבו התיבלון הזה שיחוק יוצא מאד טעים . לערבב את הכל.לא לפחד מאבקת האפיה היא תיתן לנו קציצות עוף תפוחות ואווריריות.
להניח למנוחה של חצי שעה במקרר ואפשר כמה שעות.עד 24 שעות במקרר לא יותר!
אחרי חצי שעה להוציא לכדרר קציצות יוצא בערך 24.
לחמם שמן במחבת.(גובה השמן צריך להגיע לגובה רבע המחבת.)
לשים בצלחת עמוקה כוס קמח וכוס סולת לערבב.
לטבול כל קציצה בקמח ולהכניס לשמן החם.
להזהיב את הקציצות מכל צד.
להוציא.
אם אוכלים את הקציצות ללא רוטב אופן הטיגון הוא כזה עובדים עם להבה גדולה עד שכל הקציצות בתוך המחבת.ממניכים את הלהבה ללהבה נמוכה .כאשר הופכים את הקציצות לצד השני מעלים את גובה הלהבה וכאשר כל הקציצות הפוכות שוב מורידים את הלהבה לאש נמוכה.ככה לא יווצר מצב שהקציצות לא מבושלות מבפנים.במידה ומכניסים לרוטב אין חשיבות כי הרוטב יסיים את זמן הבישול לכן הדגשתי מי שלא מכין עם רוטב.
בואנה אני מזהירה אתכם אם אתם טועמים אחת זה נגמר ב4.תזהרו!!!
הכנת הרוטב:
לפרוס 3 בצלים לטגן אותם עם 2-3 כפות שמן וכף סוכר.מטרת הסוכר היא לקרמל את הבצל ולהוציא נוזלים.בבישול אני אוהבת סוכר חום.
כאשר הבצל מזהיב זה הזמן להוסיף פטריות ולהמשיך לטגן עד שהבצל זהוב והפטריות התכווצו.
עכשיו לשים כף פפריקה כף אבקת מרק עוף כף חמאת בוטנים חצי כוס צ'ילי מתוק וחצי כוס טריאקי איכותי.הרבה פעמיים שואלים אותי מה זה איכותי.יד מרדכי הוא רוטב איכותי די דומה להכנת רוטב ביתי.אחרי שתכינו פעם אחת ותראו את המרקם תבינו שאני צודקת ושווה להשקיע כמה שקלים בודדים יותר.
לערבב הכל טוב טוב שהטעמים יספגו בבצלים ובפטריות
להוסיף 2 כוסות מים רותחים.לערבב היטב.להכניס את הקציצות .לסדר יפה.לפזר מעל בצל ירוק.אפשר גם בוטנים גרוסים.אורז לבן ויש לכם ארוחה מהסרטיםםםםםםם.
הערות:
אפשר לוותר על טיגון הקציצות אבל אז זה יהיה מרקם אחר.אפשר לאפות בתנור ואז להכניס לרוטב.
אפשר להוסיף נבטים לסיר ופלפלים בשני צבעים ולהעשיר את הסיר.
אפשר לצפות רק בקמח למי שלא אוהב מרקם של סולת.
לגרסה ללא גלוטן להמיר את פירורי הלחם בפירורים ללא גלוטן ואת הציפוי בקונפלור או קמח ללא גלוטן.
בא לכם להכיר אותי עוד?להתעדכן בסטורי…בואו לאינסטגרם שלי yonit_z
מעולה מעולה מעולה
שמחה לקרוא ♡
תודה על מתכונים נפלאים שלך. מתכוונת להכין את הקציצות עוף לשבת. אחרי שהכנסתי את הקציצות לסיר כמה זמן יש לבשל אותם? לאחר הטיגון?
עשרים דק
הקציצות טעימות בטירוף והרוטב משגע.
באהבה ♡שמחה לקרוא
המתכונים שלך נהדרים ומככבים אצלנו בשולחן.
האם אפשר להכין בלי פטריות? במה אפשר או מומלץ להחליפם?
תודה רבה
אפשר בלי ….ואםשר להחליף בכל דבר שאוהבים למשל תפוא בטטה וכד
אפשר לא לטגן את הקציצות?
אפשר
טעיםםםם תודה רבה!
כמה זמן לשים בתנור במקום לטגן את הקציצות?
להחליף בהזהבה ראשונה צד ובהזהבה שנייה להוציא
רואה את השם שלך רץ ברשת שנים ועוד לא ניסיתי.
נפלתי על המתכון והחלטתי לתת צ'אנס.
המון עבודה אבל יצא מעולה, ממש.
תודה רבה
ועל זה נאמר ברוכה הבאה♡
ת ו ד ה יונית
יצא מעולה…הכנתי ביום שישי לא נשאר לשבת..נטרף ע"י 5 פיות.
תודה על השיתוף.
הקציצות טעימות מאוד? קצרו מחמאות והשבת אני שוב מכינה אני מבשלת המון מהמתכונים שלך. תודה רבה ????
איזה כייף לקרוא ♡♡♡תודה שחזרת לספר
היי יונית, האם חייב לשים עם הקמח סולת?
היוש יונית…
יש אפשרות להחליף לבשר בקר טחון?
אם כן צריך להוסיף גם תפוא לבשר ?
תודה
מצטרפת לשאלה..אפשר להחליף לבשר טחון?..לא מעריצי עוף פה
באיזה שלב שמים את הערמונים
אם אין חמאת בוטנים אפשר בלי?
לכסות את הסיר בבישול?
היי!
יש לי רק בוטנים אמריקאיים עם קליפה.. אפשר לשים?!
האם אפשר לשים ערמונים במקום פטריות ?
חבל שאת עושה שימוש בכוסות חד פעמיות בשביל למדוד דברים.
יש כוסות מידה סטנדרטיות, מדויקות יותר ומזהמות פחות.
לכתוב על זה בבלוג מעודד שימוש בחד פעמי וזה ממש מבאס לקרוא. מוציא את כל החשק להכין משהו ממתכונייך
הרוטב יוצא מתוק עם הטריאקי והצ'ילי , נכון?
פעם עשירית שמכין
הפכת את הבית למכור
רק שאלה הבישול בסוף
עם מכסה או בלי ?
ועוד שאלה כמה זמן על האש
וואו יצא נדיר !!!
תודה
יצא טעים אשששש תודה יונית על המתכונים הנהדרים
נראה מעולה!
אני הולכת להכין לשבת
תודה
אם אין לי חמאת בוטנים אפשרי להכין בלי או שזה מחייב?
הכנתי ויצא מתוק אפשר לעשות ברוטב מזרחי
הי יונית, אנחנו מאוד אוהבים את המתכונים שלך. יש לי שאלה. הילדים לאוהבים במתכונים את הציפוי בטיגון הראשוני. מה את מציעה? טיגון ללא ציפוי או בלי טיגון בכלל? האם זה משתנה ממתכון למתכון?
קציצות טעימות מאוד בקיצור מתכון מושלם. תודה
היי, יש אפשרות להחליף בבשר בקר במקום עוף?
ווי ווי… כמו שאמרת, מעדן, ככה זה בדיוק… עשיתי את התבשיל ביום שישי הזה, היום יום ראשון, הן אפילו טעימות יותר… רק מה, חסר רוטב… צריכה להוסיף יותר נוזלים. זה מעדן נמס בפה… תודה
יש אופציה רק לבשל בלי הציפוי והטיגון? זה הולך?
המנה הייתה הצלחה מסחררת. עם או בלי רוטב, אלה ללא ספק קציצות העוף הכי טעימות שאכלנו. תודה!
מה לעשות עם הסולת? לא רשמת? לטבול בקמח ואחכ בסולת?
את הנגלה הראשונה של הקציצות הם טרפו לפני שהספקתי להכין את הרוטב…
אז הכנתי עוד כמות ולא הרשיתי להם לגעת עד שהרוטב היה מוכן
יצא….שלמות!!!!
תודה רבה ושבת שלום
יונית היקרה ראשית אני מודה לך על כל המתכונים המופלאים שלך, את מדהימה ורציתי לשאול, כשכתבת בשר עוף טחון התכוונת מכל חלקי העוף או חזה עוף? תודה
היי.
האם אפשר להכין את הקציצות מבלי להכין את הרוטב?
אני בדרך כלל לא משאירה תגובות אבל הפעם החלטתי שאני חייבת.
אלו קציצות העוף הכי טובות שהכנתי. תמיד זה מתפרק או לא טעים או מרקם לא מתאים.
שאפו לגמרי על המתכון! החזרת לי את הכבוד האבוד של קציצות עוף.
ובקיצור – משו משו !
תודה
הי יונית יקרה
כשאני מחפשת ברשת מתכון ונתקלת בשם שלך בתוצאת החיפוש, אני יודעת שהגעתי לנחלה ! כל מתכון שלך טעים מאוד! מיוחד ומושקע.שמחה שמצאתי אותך.
הי יונית!
את כותבת שהבוד הוא שימוש ברטבים איכותיים.
מצאתי רוטב צ'ילי מתוק ורוטב טריאקי של יד מרדכי
רק סויה לא…
על איזה רוטב סויה את ממליצה?
תודה נשמה!
אני אוהבת גם מאסטר שף
הי יונית, אני מתכוונת להכין את הקציצות לערב ליל הסדר. במה להחליף את הקמח והסולת?
תודה מראש
מצטרפת לשאלה , חשבתי להחליף קמח בקונפלור וסולת בקמח תירס , אפשרי?
אנחנו אוכלי קיטניות אז אלו האופציות היחידות נראה לי…..
מצטרפת לשאלה , חשבתי להחליף קמח בקונפלור וסולת בקמח תירס , אפשרי?
אנחנו אוכלי קיטניות אז אלו האופציות היחידות נראה לי…..
היי
האם אפשר בלי לטגן את הקציצות
והאם אפשר כרעיםעם הרוטב הזה במקום קציצות
היי יונית,
מה זה תבלין לפרגיות?
וגריל עוף?
תודה רבה!!!
אין לי סולת.
לשים משהו במקום או רק קמח???
תודה ענקית על כל המתכונים שלך
כשאני עושה חיפוש בגוגל למתכון ומוצאת משהו שלך, יודעת שיצא טוב!
כצמחונית אני מכינה בבית מאכלי בשר אבל כמובן לא טועמת ורק מקבלת תגובות ומשנה בהתאם. הפעם לא נאמר דבר, בעלי פשוט קם לקחת עוד קציצה עם המון רוטב, מבחינתי זה אומר הכל. חן חן.
תודה רבה על אתר מושקע ומתכונים אדירים , כל מתכון פגז והקציצות יצאו מושלם וחוסלו.
את באמת ״ מלכת המטבח״
האם אפשר ללא טיגון רק בתנור?
ניסיתי להפוך את המתכון לקצת יותר בריא אז לא עטפתי בקמח/סולת ולא השתמשתי בחמאת בוטנים. פעם הבאה אנסה לאפות במקום לטגן
יצא טעיםםםם מאוד מאוד – תודה יונית על עוד מתכון לפנתיאון!
במה אפשר להמיר את הקישוא?
פעם עשירית שמכין
הפכת את הבית למכור
רק שאלה הבישול בסוף
עם מכסה או בלי ?