רבע שעה ולא נישאר מהקציצות האלה כלום !
רבע שעה !!!
טוב בוא נגיד שבדיוק באותו הרגע הייתה אחותי והיו הילדים שלה והיו הילדים שלי והיו כמה משלוחי קוסוקס
אבל רבע שעה הן התחסלו ובערב שישי בעלי אמר לי מה לא נשאר לי קציצה שתיים
והתשובה הייתה לא מאמי, חוסל !
בערב חג אכין שוב:-)
אז אם אני אכין שוב למה שאתם לא תכינו גם?! לא ככה?! בדיוק ככה
אז קבלו באהבה מתכון לקציצות עוף ממכרות 🙂
חומרים :
חצי קילו טחון עוף
3 בצלים
קישוא
גזר
תפוא
פטרוזליה
ביצה
פירורי מצה
מלח , פלפל, פפריקה, כורכום, תבלין לקציצות
אבקת אפיה
פירורי מצה ללחם
אופן ההכנה :
את הטעם לקציצות האלה הבצל עושה לכן זה לא טעות 3 בצלים ! את הבצל, התפו"א , הקישוא, והפטרוזליה אני שמה במעבד מזון , אם אין לכם מעבד מזון אז הכל על מגרדת החלק הקטן לא הגס של המגרדת . מהסיבה הפשטה שלא נרגיש את הירק.אם אתם אוהבים להרגיש את הירק חתוך מגורד גס אז שימו בחלק הגדול. את הפטרוזליה לקצוץ דק דק. ולהכניס לקערה לערבב הכל היטב
להוסיף בערך 3/4 כוס חד פעמי של פירורי מצה .כפית תבלין של קציצות[,כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור רבע כפית כורכום וחצי כפית פפריקה אדומה. לערבב הכל ואז להוסיף ביצה. וכפית אבקת אפיה. זה לא טעות הכפית אבקת אפיה תגרום לעננות /רכות בקציצה . לכדרר קציצות אתם בוחרים את הגודל , לי יצאו 20 יפות .
לשים בתוך קערה קטנה פירורי מצה לשניצל .אם אין אז פירורי מצה אבל אם יש לא לוותר איזה טעים זה 🙂
לא צריך לטבול בביצה כי יש לנו ביצה בתוך העיסה.
לטגן בשמן לא עמוק. השמן צריך להגיע לחצי גובה הקציצה שנהפוך אותה ברגע שהיא זהובה.
לטגן מ2 הצדדים.
לצנן ולהגיש 🙂
לא לשכוח להשאיר לבעל 2-3 בצד .
בהצלחה }{
מאוהבת במתכונים שלך כל מתכון סיפור הצלחה
נראה סוף הולך להכין ולשם שינוי אשמור שניים שלושה לאישה תודה יונית
אהבתי ♡
הכנתי .יצא מושלם.בדיוק כמו בתמונה.תודה רבה רבה.חג שמח
שמחה לקרוא♡תודה שחזרת וסיפרת
יונית. תודה על מתכון נהדר. במקום פירורי מצה את משתמשת בפירורי לחם ? גם בתוך הקציצה?
כן מאמי
למרות שכבר לא פסח, הקציצות הללו לא מפסיקות לככב אצלי 🙂 תודה למלכה!!
נראה אש!
איך מכינים לא בפסח? מה מחליף את המצה?
וואוו!!!! סיימתי להכין הרגע…
פעם ראשונה שמכינה קציצות עוף כלשהן. פשוט מדהימות! טעימות בטירוף!!!!
גילוי נאות -כבר אכלתי 2 רק כדי "לוודא" שהן יצאו טוב.
מתכון מעולה. הולכת לאמץ כקבוע אצלנו בבית.
תודה רבה!
היי יונית
יצאו לי כ 25 קציצות תפוחות שחומות ורכות אבל הפנים שלהן לא היה מספיק עשוי. אותו הדבר אגב קרה עם הקבבוני עוף- כמה זמן בדיוק צריך לשים בכל צד ועל איזה אש?
מה הסיכוי לשים אותן ברוטב ללא טיגון?
סיכון מעולה יצא טעים מרקם שונה
אמאל'ה איך טעים!!
במקום קמח מצה שמתי לחם ובציפוי שמתי פירורי לחם.
יצא מעדן! הקטנה שלי שלא נוגעת בירקות טרפה את כל הצלחת.
תודה רבה יונית המהממת!
וואי איזה קציצות אמאלהה תודה !
באמת מתכון מדהים
האם אפשר להקפיא?
יונית,מרוב שהקציצות רכות בא לי להניח את הראש ולישון עליהן,
איזה רכות,איזה טעימות,
מדהים.תודה רבה
יבורכו ידייך
האם הקציצות מתאימות גם לאפייה במקום טיגון?
הכנתי, יצאה לי כמות גדולה, אז חלק טיגנתי, ׳תעלפנו! וחלק שני בישלתי ברוטב שלך לתבשיל עם קישואים, עוד עילפון! יצא מושלם כתמיד, את מלכת המטבח גם אצלי.
נראה מעולה, האם ניתן להחליף בהודו טחון? תודה וחג שמח
היי יונית קודם כל מתכון מהמם! יצא לי ממש טעים בפסח והילד טרף הכל!
שאלה- האם ניתן באפיה? ואם כן אז איך? כי אני רוצה לשמר את המרקם אבל בטיגון זה פחות בריא בשבילו.
אשמח לתגובה, תודה!
הי יונית
הכנתי מהודו טחון
ואני בדרך כלל לא מגיבה
אבל הייתי חייבת !
הטעם מטורף קציצות רכות רכות רכות…
תודה רבה!