כבר שבוע וחצי מאז שסידרתי את הסלסאות של תפוא והבצל….הבטטות עומדות לי מול העיניים.
ואומרות לי יונה תעשי משהו…ואני אומרת טוב אני כבר אכניס אותם לתנור עם משהו.
ואז הלכתי לסופר בשישי!כי מישהי חכמה לא הוציאה בשרים להפשיר ביום העצמאות?
וזה אחרי שהיא אמרה(אותה חכמלוגית ,כן?!בלי שמות אע???) שהיא לא עושה כלום השבת… מקסימום היא תכין עוף עם תפוא ואורז…ואולי חזה עוף על המנגל החדש של קולמן ?(מתלהבת)
בקיצור בתור לקצביה עלה לי הרעיון … לקנות חזה עוף טחון…לגרד בטטה ו…הופ…קציצות בטטה…רוטב עם עיקצוץ של צ'לי….אורז בצד ועל הדרך לקחת רבע מהעיסה של הקציצות לסיר אפונה.ו…. הופ יש לך 3 סירים בחצי שעה ???
תקשיבו …חכמלוגית או לא הצליח לי וביג טיים!
טעים טעים ועוד הפעם טעים?
ישר העלתי תמונות לסטורי באינסטה (גם חכמלוגית וגם מכורה ).
שאלתי בתמימות??אם רוצים מתכון?
התשובות היו כן….?
אז באהבה קבלו ממני מתכון לקציצות שיעשו לכם שמח בלב וטעים בבטן?
רק לפני שאתחיל באופן ההכנה ,אסביר על הקציצה :
היא עטופה בפירורי גריסים ועוברת טיגון קל ,לכן אפשר לאכול אותה בלי רוטב!קריספית ועסיסית?
אפשר גם לחלק את כמות הקציצות ל2 וחלק להכניס לרוטב .חשוב לציין שלא חייב להכין עם רוטב! אבל זה מעשיר את הטעם .הבישול בסיר מעניק לו טעם בייתי עם טוויסט אסייאתי קל עם עקצוץ קל של חריפות.
ואם אתם אוהבים סירים של בית…זה המקום המושלם לתת להם לספוג טעמים .
אז שנתחיל?!
חומרים :
700 גרם חזה עוף טחון.
בטטה בינונית מגורדת וקצוצה
קישוא אחד מגורד וקצוץ
בצל גדול קצוץ קטן קטן
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
3 שיני שום מגורדים וקצוצים
3 כפות פירורי גריסיני חולה על זה /אפשר לחם.
כף שמן.
3/4 כף תבלין לקציצות/בהרט /ראס אל חנות
שליש כפית כורכום
כפית פפריקה אדומה
ביצה פלוס חלמון
כף אבקת אפיה כן זה לא טעות.
חומרים לרוטב:
3 בצלים פרוסים לפלחים
בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
תפוא גדול קלוף וחתוך לקוביות.
צ'לי גרוס,פפריקה אדומה,מלח פלפל
רוטב טריאקי
רוטב צ'לי.
אופן ההכנה :
קלי קלות! נשבעת….שמים בקערה את כל המרכיבים של העיסה ומערבבים.
הערות: אני לא סוחטת את הקישוא כי בטטה לא מוציאה נוזלים ואני רוצה את הנוזל של הקישוא.
פירורי גריסים זה מאד טעים בקציצות ממליצה לכן לשנות.
שאני כותבת מגורד וקצוץ אז כן אחרי הגירוד בפומפיה לקצץ קצת פשוט גרדו לתוך קרש חיתוך ,תרימו את הפופמיה תקצצו ולקערה?
אבקת אפיה זה לא טעות זה תעניק לנו קציצות תפוחות ויפות?
שלב הטיגון :
צלחת עם כוס פירורי גריסיני אפשר פירורי לחם אם אין לכם ואפשר 9ירורי מצה אם נשאר לכם.ואפשר סולת…אם נתקעתם בלי זה ובלי זה.ואפשר גם קמח !
אני עשיתי פירורי גריסים במתכון הזה!
לכדרר את העיסה לקציצות לא גדולות מידי לא לשכוח ששמנו אבקת אפיה והן יתפחו מעט בטיגון.
לטבול בפירורי הגריסים.
לטגן במחבת עם שמן לא עמוק שמגיע עד רבע גובה המחבת.
להניח את כל הקציצות בלהבה גדולה להמניך את הלהבה ולהזהיב מכל צד.
בנגלה החדשה שוב להגביר את הלהבה להניח את הכל ואז להנמיך את הלהבה.
ככה הקציצות יהיו מבושלות טוב גם מבפנים.
להוציא לקערה עם נייר סופג.
הן טעימות גם ככה ואפשר לעצור פה ואפשר להנות מסיר מהמם עם רוטב משגע!!!נסו אותי.
שליד אורז אתם הופכים להיות הבשלנים הכי הכי בכלום עבודה!
יאללללה לא לבכות לי זה קלי קלות המתכון הזה?
הכנת הרוטב:
לקלף 3 בצלים לפרוס לפלחים ולטגן עם 3-4 כפות שמן.
השם ירחם נזכרתי שהסיר שבישלתי איתו הוא של נעמן מהסדרה החכמה של אסף גרניט שנותנת לך אינדקציה לכמות השמן ?♀️ברור לכם שחרגתי ?
לטגן עד הזהבה!!!!זה הטעם.
עד שזה יקרה נוסיף בזמן הטיגון כף סוכר לקירמול ולהוצאת נוזלים מהבצל.
ברגע שהבצלים הזהיבו אני מוסיפה כף פפריקה,כף מרק עוף חצי כפית פלפל שחור וקצת מלח(יש מרק עוף אז לא יותר מידי) ומערבבת חצי דקה.
הערה: אפשר לוותר על אבקת המרק למי שלא אוהב ובמקום זה להוסיף. כפית מלח
אחרי שהתבלינים נספגו אני מוסיפה 2וחצי עד 3 כוסות מים רותחים.מערבבת טוב טוב.
מוסיפה רבע כוס טריאקי,2 כפות צ'לי מתוק(אני אוהבת את מאסטר שף) וצ'לי גרוס .
הצ'לי הגרוס מעניק לסיר עקצוץ מדהים אם אתם חוששים אז בהתחלה תוסיפו מעט רבע כפית ואם אתם אוהבים חריפות קצת אז חצי כפית.
למי שמפחד מחריף אפשר בלי אבל באמת שזה עקצוץ נסבל !
לערבב הכל טוב טוב.
לשפוך את קוביות תפוא והבטטה לסיר לסדר את הקציצות בין לבין.
לבשל 20 דקות גג חצי שעה!לא יותר מידי כי בישול יתר של קוביות הבטטה והתפוא יכול להסתיים בכווץ.
אחרי 20 דקות…לטעום….ולהגיד יונית את אומנם חכמלוגית…אבל המתכון אליפות??
באהבה ♡
ואם בא לכם להכיר אותי ולראות עוד מהאוכל שאני מכינה ולהיות שותפים בעשיה שלי בואו לאינסטה שלי
Yonit_z רק מה אזהרה לא לנשים בהריון ולא לרעבים ??
יאלללה ביי עד החפירה הבאה?
היי יונית, נראה מדהים!
2 שאלות (:
– האם יש אפשרות להפוך את המתכון לצמחוני?
– אפשר להחליף את הקישוא במשהו אחר או להשמיט אותו? יש לי קצת בעיית קישואים ☺️
בוודאי יש פתיתי סויה אני ממליצה להשרות אותם במים רותחים לחצי שעה .לסנן ולעשות הכל אותו הדבר
אלופה, כרגיל!
מספיק לקוביות תפוחי אדמה 20 דקות בישול..? הקציצות הרי צריכות מעט זמן ברוטב.
זה קוביות קטנות שימי לב לתמונה זה לא פלחים.בוודאי שכן גג חצי שעה בישול.והקציצות מטוגנות הן עברו כבר בישול
רעיון במה להחליף את פרורי הגריסיני כדי שיהיה נטול גלוטן?
קמח תירס או פירורי לחם ללא גלוטן יש לכם גם קורנפלקס שאפשר לטחון
כל כך טעים ששכחת לציין שאסור להכין אותם כשרעבים כי אז לא נשאר כלום!
פעם שנייה שמכינה מתכון מוצלח, טעים וכל כך קל להכנה (שאגב זה נטו בגלל ההסברים המצוינים שלך ) וגורף מחמאות ומתחסל בשניות.
אין יותר כייף מזה שהילדים חוזרים מהבי"ס / גן אוכלים ומבקשים תוספת
תודה יונית את אלופה 🙂
מאוהבת בתגובה שלך ♡את הסנונית הראשונה שהכינה וחיכתי לשמוע איך יצאאאאאאא לאחרים……כי זה אחד הדברים הטעימים…תודה רבה ♡
יונית ,
כל מתכון שלך פוגע בול !!!!
כל המשפחה נהנת מהאוכל המדהים שלך .
חבל שלא ניתן לשתף את המתכונים בווטסאפ .
נתת לי רעיון ….מעולה….תודה?
רונית, מתכון מעולה, יצא ממש טעים, עוד לפני שהקציצות נכנסו לרוטב חוסלו חצי מהן! תענוג להכין עם הוראות ככ מדויקות!
אושר לקרוא את זה…ל ב ר י א ו ת !
יונית,
יצא ממש ממש טעים!
הילדים שלי לא חובבי הקציצות וממש טרפו.
תודה על המתכון.
אפשר לעשות את הרוטב יום למחרת ולהכניס את מה שישאר מהקציצות (אם ישאר) ☺️
בטח את גם יכולה להקפיא ולהוציא ולהכין רוטב מתי שבא לך ולרענן אותם
מתכון מושלם!! יש אפשרות לוותר לגמרי על הפירורים/קמח?
בוודאי אבל בלי ציפוי מרקם אחר של קציצה
מה אפשר לשיח במקום טריאקי?
היי אפשר לוותר על טיגון וישר להכניס לרוטב?
כן אבל אז מרקם הקציצה משתנה
היי יונית?
את אלופת העולם!!!!
הכנתי את הקציצות עוף עם בטטה ביום שישי
והיה מושששש!!!! טעים בטירוף וזכיתי לים של מחמאות?(הקרדיט מגיע לך)
תודה על מתכונים לא קשים ומסובכים?
והסבר מפורט❤️
באהבה ♡שמחה לקרוא שאהבת והצלחת….לבריאות?
היי יונית, המתכון נראה מושלם! האם ניתן להכין את הסיר יום לפני ההגשה?
בהחלט לשמור במקרר ולחמם לפנח ההגשה
הכנתי, יצא פשוט מעדן. מחכה למחר להגשה! תודה רבה!
יוניתוש!!! אחת ויחידה מלכת !! עוקבת אחרייך באדיקות!
אמנן לקח לי קצת זמן , אבל בסוף הכנתי את הקציצות המשגעות האילו.
טעימות בטירוף רוטב מושלם ההסבר שלך מדוייק והילדים טרפו
איזה כייף שיש לי אותך
תודה אהובה שבת שלום?
האם אפשר לעשות את זה עם בקר?
וללא קישוא?
היי יונית, אני בדיוק מכינה את הקציצות..
צריך להוסיף נוזלים לרוטב? איך הבטטה והתפוא יתבשלו במעט רוטב שיוצא?
היי יונית תודה על מתכון טעים טעים !! טעמים בסגנון מיוחד שמעולם לא הכנתי וההפתעה של הערב הייתה שבני בן השלוש וחצי ביקש תוספת:) אושר!: -)
איזה כייף ומשמח לקרוא תגובה כזו….לבריאות ♡♡♡
מכינה פעם שנה ויוצא מעולה, רק שאני כל פעם מרגישה שיש צורך להוסיף מעט מים לרוטב …בכל מקרה תודה על המתכון
כחובבי קציצות במשפחה ניסינו גם את הראשונות שפרסמת.
מעדנים.
תודות
אם חסר לך נוזלים, תוסיפי אל תחששי, תזכרי שכל מתכון שלי הוא בגדר המלצה , מה שטוב לך הוא הקובע
תקשיבי טוב! מהמתכון הזה אני פשוט עוקבת אחרי כל מתכון שלך! יש לך כישרון מטבח בחסד עליון כל מתכון יוצא מפחידדדדד
לכבוד לי ובאהבה
המתכון נראה מעולה!!!! ממש בא לי לנסות רק חבל שבעלי לא מוכן לטעום קציצות עוף… 🙁
האם אפשר להחליף את העוף בבקר?
זה יתאים?
תודה 🙂
תקשיבי, זה הדבר הכי טעים שהכנתי בחיים. את גאונה
היי יונית ..
קודם כל אני מעולפת על האוכל שלך , אין שישי שאני לא פותחת את האתר ובוחרת מה להכין מהמתכונים שלך !!!
הכנתי את הקציצות הם יצאו סוף הדרךךך ..
שאלה קטנה .. אני רוצה להכין שוב רק עם רוטב לא מתוק .. יש לך רעיון בשבילי ?
אז בלי סוכר ובלי טראיקי
יצא מעולה. איזו כמות של פתיתי סויה לשים במקום העוף ?
האם אפשר להחליף את העוף טחון בבשר טחון?
בהחלט
היי יונית
יש לי רק חצי קילו חזה עוף, איך אפשר לעשות את המתכון? להפחית בתיבול?
כן אבל קצת
יונית היקרה
הצצתי ונפגעתי…. הקציצות יצאו נהדרות
ועכשיו כל אגע פנוי מדפדפת בין המתכונים שלך.
אין עלייך!
לבריאות ובאהבה גדולה
היי יונית קודם כל המתכונים שלך מעילים לא מוותרת על הסטורי שלך
המתכון הזה כמו כולם נדיר…
נכנסתי לאורח חיים בריא אפשר על מחבת פסים או תנור רק את הקציצות בלי השלב של תפוחי אדמה והרוטב אשמח לראות אם יש לך מתכונים בריאים
את פשןט ממכרת אוהבת אותך
הכנתי ממש עכשיו את הכל, הדבר היחיד שלא טוב במתכון זה שבין השלב של הקציצות לשלב של הרוטב כבר הספקתי לאכול חצי מהקציצות. פשוט מעולה! תודה!
חחחחחחחחח לבריאות
המתכון נראה מעולה! במה אפשר להחליף את הביצה? (רוצה להכין לתינוק ואסור להם בגן להביא אוכל עם ביצים..)
תעשי בלי ביצה ושימי מים במקום
האם אפשר להשמיט את הקישוא?
תודה!
כן
מדוע צריכים שני חלמונים?והאם אפשר רק ביצה אחת?
תודה.
מעשיר את העיסה,בהחלט ניתן אחד
אם רוצים רוטב לא מתקתק- מה מציעה בבקשה? תודה
יש אפשרות לוותר על הצי׳לי המתוק?
לרוטב הוספת מים? ואם כן כמה?
מתכון מושלם עפו על זה בשבת
WOW
אין מה להגיד. הכנתי כבר מכ מתכונים שלך והכל פשוט…. מושלם!!?
יונית יקרה. פספסתי את שלב הציפוי בפירורים וטיגנתי ככה. עדיין יצא מדהיייים. רוטב עשיר ומושלם. תודה רבה!!
חסר פה מלח ופלפל שחור?
היי יונית, לא רשום במתכון של הקציצות עצמן כמה מלח צריך
האיש, שלא נוגע בבטטות, אכל בתאבון את הקציצות (גרסת המטוגנות ללא רוטב).
מתכון נהדר וקל להכנה, תודה רבה!