המתכון של היום זה סיר של קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים שזה פשוט סיר חלומי !!!
אמא שלי מכינה לנו את זה למחרת של ראש השנה בצהרים .זו ארוחת ביניים לפני ארוחת ערב עם הברכות אבל היא בין הכי טעימות בין היתר בגלל הקציצות האלה
אמאאאאאאאאאא איזה טעימות הן ורכות והכי עסיסיות שיש.
והרוטב העשיר שמלטף אותם באהבה זה פשוט חלום
בקיצור מתכון חדש !!!כדאי מהר להוסיף לאוסף ואולי גם תספיקו להכין לשבת הזו כי זה טעים טעים טעים
חומרים :
חצי קילו חזה עוף טחון
2 בצלים קצוצים קטן קטן או במעבד מזון
1 תפוא מגורד או במעבד מזון
חצי צרור פטרוזליה
3 כפות גדושות פירורי לחם
ביצה
1 שקית אפיה
כף שמן לפתיחת התבלינים ומעל לשים כף ראסל אל חנות טוב או תבלין קציצות או בהרט
חצי כפית פלפל ,כפית מלח
חומרים לרוטב :
2 סלסלאות פטריות טרי
2 שקיות ערמונים בוואקום
2 בצלים גדולים
רבע כוס סילאן כף אבקת מרק פטריות כפית מלח חצי כפית פלפל
כף מחוקה פפריקה
אופן ההכנה :
שמים בקערה את כל חומרי העיסה
ומערבבים עד שמקבלים מסה אחידה ויציבה במידה ונוזלי לא נורא אולי הירקות הוציאו נוזלים תוסיפו פירורי לחם .גם לא להוסיף יותר מידי כי אז הקציצה תיצא דחוסה !!!
טובלים כל קציצה בקמח
מטגנים בשמן חם (חצי גובה מחבת )עד הזהבה יפה מ2 הצדדים,מוציאים מניחים במסננת
ומתחילים בהכנת הרוטב
שמים שמן בתחתית הסיר ומטגנים את הבצלים עד שקיפות
מלאה התחלה של הזהבה כזה.
מניחים את התבלינים מעל ופותחים את התבלינים בעזרת ערבוב מוסיפים 2 כוסות מידה של מים רותחים ורבע כוס סילאן ומערבבים היטב
מכניסים את הקציצות ומבשלים רבע שעה על אש קטנה
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים
הולך נפלא על אורז או על קוסקוס של חג
בהצלחה
מה עם הערמונים והפיטריות? באיזה שלב מוסיפים אותם? מטגנים אותם עם הבצל? לא כתוב
מה עם הבצל והערמונים?
המתכון לא ברור. שכחת להוסיף את הפטריות והערמונים
יצא באמת מאד טעים
הוספתי את הפטריות והערמונים לבצל
רציתי לשאול אם אפשר להכניס את הקציצות ללא טיגון. מעדיפים פחות שמן וקלוריות.
היי, אוהבת את המתכונים שלך מאוד רציתי לשאול אם אני מכינה יום קודם את הקציצות להכניס אותן לרוטב? זה לא יהרוס אותן?
תקשיבי פשוט מושלם את אלופה כל מתכון שלך מדוייק וטעים בטירוף תודה רבה!!!
שנה טובה וחג שמח♥️