מי שמכיר אותי תקופה ועוקב אחרי באינסטה יודע שאני מכורה לדבר הזה שנקרא קציצה !
יש לי מאגר מתכונים של סוגי קציצות שיכול להספיק ל3 ספרי בישול 🙂
אין לי מושג מאיפה האהבה הזו והרצון הזה כל פעם להכין קציצה חדשה של עדה אחרת או סתם מהראש.
כי בבית הוריי נהגתי עד גיל 18(הצבא)לאכול אך ורק את הקציצות ששייכות לעדה המרוקאית.
אחכ כבר גילתי טעמים ועולמות שונים שהביאו אותי למי שאני היום.
הקציצה שאלמד היום כל כך טעימה,רכה ועסיסית והכי חשוב מפתיעה.
למה?
כי אף אחד לא יאמין לכם שיש שם ברוקלי.
כןןןןןןןןןןןןןןן גם הילדים שלכם שלא כל כך אוהבים ברוקלי לא יבחינו בכך ששמתם ברוקלי בקציצה.
וזה הודות לפתיתי הברוקלי החדשים של סנספורט.
הקציצה קלה להכנה וטעימות יותר לאכילה?חצי שעה הכנה אם אתם עושים את הקציצות בלבד!
עוד ארבעים דקות כולל בישול אם אתם מכניסים לרוטב עגבניות עשיר.מכינים פסטה ויש לכם אחלה ארוחת צהרים
אז חבל על הזמן בואו נתחיל :
חומרים לקציצות :
חצי קילו טחון בקר
בצל קצוץ הכי קטן שאפשר
תפוא מגורד וקצוץ
שקית פתיתי ברוקלי של סנספורט
4 שיני שום קצוצים
חצי כוס פירורי לחם.
2 ביצים m
חצי צרור פטרוזליה קצוצה.
מלח פלפל פפריקה כורכום ,קינמון ,בהרט.
2 כפות שמן
רבע כוס מים.
לפסטה :
שקית פסטה
רוטב :
בצל אחד
4 שיני שום
2 כפות גדושות רסק
קופסא עגבניות חתוכות.
מלח פלפל מרק עוף,קינמון,כמון ,פפריקה
אופן ההכנה :
קציצות :
לקחתי את השקית שמתי אותה בקערה שפכתי מעל מים רותחים.והנחתי בצד ל2 דקות.וסיננתי והנחתי את המסננת על הקערה שהנוזלים ימשיכו לרדת.
בזמן הזה הכנסתי את הבצל תפוא והפטרוזליה למעבד מזון עד שזה קצץ הכל קטן קטן.אם אין לכם לגרד בפומיה ולקצוץ ואת הירק לקצוץ ידנית.
שמתי בקערה הוספתי בשר טחון הוספתי חצי כוס פירורי לחם,פתיתי הברוקלי.2 ביצים 2 כפות שמן ומעל השמן תבלינים כפית פפריקה חצי כפית כורכום רבע כפית קינמון כף בהרט/ראסל אל חנוט/תבלין קציצות.חצי כפית פלפל שחור ו3/4 כף מלח ומים.
ערבבתי הכל היטב !
לקחתי צלחת שמתי קמח.כדררתי כל קציצה ותבלנתי בקמח.
טיגנתי עם שמן .כמות השמן במחבת היא רבע מגובה המחבת.בהתחלה מניחים את הקציצות שהשמן חם והלהבה גדולה.ברגע שהקציצה האחרונה נכנסת למחבת מורידים את הלהבה לאש נמוכה וממשיכים לטגן עד הזהבה מכל צד.
זהו מוכן אפשר לאכול ככה הן מוכנות.
ואפשר להכניס חצי מהכמות לרוטב עגבניות לבשל פסטה במים לפי הוראות היצרן..לסנן ולהגיש עם 2 קציצות ורוטב עגבניות.
רוטב עגבניות לפסטה :
מטגנים בצל עד הזהבה בהזהבה מוסיפים את השום העגבניות והרסק ומערבבים הכל היטב.ברתיחה מוסיפים כף אבקת מרק עוף כף פפריקה אדומה רבע כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור כף סוכר ורבע כפית קינמון.מערבבים הכל היטב.מוסיפים 2 חצי כוסות מים רותחים.וחצי כוסברה קצוצה.מערבבים מכניסים את הקציצות.מבשלים חצי שעה על אש קטנה.
מגישים את זה ככה :צלחת עם פסטה נקיה מעל 2 קציצות ורוטב כמה שאוהבים♡
הערות :
אפשר לאפות בתנור רק לא לשכוח לרסס.
אפשר להכניס לרוטב בלי טיגון אבל אז קחו בחשבון שזה מרקם שונה של קציצה.
אפשר להכין את כל כמות הקציצות ולהקפיא חצי מהכמות ובפעם הבאה רק להכין רוטב ולהכניס לסיר קפוא!
הקציצות מטוגנות הולכות נהדר עם קוסקוס ,אורז,או סתם כריך עם שכבה נדיבה של מטבוחה.
בהצלחה
בא לכם לראות עוד דברים שמכינה?!מוזמנים לעקוב אחרי האינסטגרם שלי yonit_z.
רק מה ?אזהרה!לא לבוא רעבים ?
הי יונית
ראשית כל מה שאת מכינה נראה ממש טעים!
אשמח לדעת באיזה רסק עגבניות את משתמש ומה את ממליצה
וגם איזה עגבניות מרוסקות
תודה מראש
מיה
רק של יכין ובריכוז גבוה של 28 -30
תודה רבה על המתכון יצא נפלא ומאוד טעים ❤️
האם ניתן להשתמש בעוף במקום בבקר?
כן
זה יצא טעים ברמות.
חלק נאכל בלי רוטב וחלק הוכנס לסיר עם הרוטב.
אימצנו
הקציצות נראות מושלמות
אני חייבת לנסות…..
האם את יכולה לשלוח לי לאיימל
מתוקים נוספים
תודהההה