הקציצות של דודה רבקה היו קציצות דגים אפויות שאמא הייתה מכינה לאבא ברוטב עם זיתים
אבא שלי ז"ל שנים שמר על תזונה בריאה יותר בגלל שהוא היה חולה עם בעיות לב.
אמא תמיד הייתה מכינה לו אוכל בנפרד ולנו אוכל אחר
כל מה שהיה בו שומן /מטוגן /בשר אדום היה אסור לו
היא הייתה מכינה לו הרבה הודו ודגים .
אחד הדברים שהיינו אוהבים לאכול מהאוכל שלו היה הסיר הזה.
לא הרגשנו הבדל משמעותי וזה היה טעים לנו אנחנו אכלנו תמיד עם חלה/ לחם והוא בלי.
תקשיבו לי השילוב של הקציצה העסיסית הזיתים הרוטב והלחם זה חלוםםםםםם זה להתענג על חתיכת לחם שטבולה ברוטב חתיכה מהקציצה וכמה זיתים.
ריר
ריר יוצא לי שאני כותבת לכם !!
והשוס של השוס שזה בכלל אפוי ולא מטוגן !
והכל בזכות דודה רבקה שעבדה במטבח של מפעל והייתה מספרת לאמא מה הם מכינים ונותנת לה רעיונות.
בקיצור חלאס דיבורים בואו נכין !
חומרים :
עיסה קציצות:
חצי קילו דג טחון (קונים בכל חנות דגים )
חצי צרור פטרוזליה וכוסברה קצוצים קטן
גזר אחד מגורד בפומפיה קטן
1 עגבניה מגורדת או קצוצה קטן קטן.
פלפל אדום חתוך קטן קטן
1 גרידת לימון (לא חובה )
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית זיתא
ביצה l
בצל קצוץ קטן קטן
4-5 שיני שום קצוצות קטן קטן
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה,כפית אבקת מרק עוף.
רבע כוס מים מוגזים (סודה )
רוטב :
רבע כוס שמן זית זיתא
5 שיני שום
פלפל אדום חתוך לרצועות
פלפל אדום חריף חתוך לרצועות
צרור כוסברה קצוץ גס
2 עגבניות אדומות רכות מגורדות
קופסא של זיתים ללא גלעין של זיתא
כף פלפל צומה ,כף פפריקה ,כף מלח , חצי כפית כורכום, קורט סוכר.
כף רסק עגבניות.
פלפל אדום יבש
אופן ההכנה :
נתחיל עם הטחון דג אפשר לטחון בבית אבל היום בכל חנות דגים יש לכם למה לעבוד קשה.זה אותו מחיר
הטחון דג מגיעה בכל מיני סגנונות יש עם נסיכה ומרלוזה יש סלומון טחון ויש לוקוס עם קוד.
כל סוג של טחון דג הולך עם המתכון.
אגב אני אוהבת כל פעם להיכנס לחנות דגים אחרת ולקנות את הטחון שלה תתפלאו אבל לכל מוכר יש הטחון שלו.וזה כייף כי הקציצות כל פעם מפתיעות וטעימות !
עכשיו לעבודה ::::
שמים בקערה את כל מרכיבי העיסה ומערבבים עד שמקבלים עיסה אחידה.לוקחים קצת מהעיסה ומכדררים בודקים שאפשר לשלוט בעיסה.
אם מתפרק סימן שיש המון נוזלים מיותרים מהירק /העגבניה וכד אז מוסיפים בהדרגה עוד קצת פירורי לחם.
אם יצא לכם מסה קשה הוסיפו מעט מים מוגזים.
אני אוהבת מים מוגזים(סודה )בעיסה כי זה מאוורר ועושה את הקציצה עסיסית.
את העיסה מחלקים לקציצות יוצא בערך 20 קציצות גדולות
כמות הקציצות יכולה להשתנות בהתאם לגודל שתבחרו
קטנות יוצא בערך 30.
מניחים את הקציצות בתבנית של התנור
מרססים בספרי שמן מעל
אופים בתנור חם חםםםםםםםםםםםם מצב טורבו 180 מעלות למשך עשר דק רבע שעה תלוי בעוצמת התנור
הקציצות לא צריכות להיות מבושלות כי הם נכנסות לרוטב .רק מכת חום טובה שתייצב אותם .
הערה :
נכון שאפשר לגלגל את הקציצות ולזרוק לרוטב אבל הצורה תהיה אחרת וגם הטעם
ולמה ?
כי הקציצה מקבלת בעצם מכת חום היא נאטמת ואז מתבשלת ברוטב רק המעטה החיצוני מקבלת רוטב.שזורקים קציצה מהעיסה היא סופגת כולה את טעם הרוטב.
עכשיו לגלגל או אפוי אתם תבחרו אני באהבה מביאה לכם את המתכון !
הכנת הרוטב :
מחממים דקה רבע כוס שמן בסיר אחכ מוסיפים ,שום ואת כל סוגי הפלפלים והירק.
מטגנים הכל 3-4 דקות.
אחכ מוסיפים את הזיתים ללא חרצנים ומערבבים.
תקשיבו הזיתים של זיתא מה זה טעימים אין צורך להרתיח לפני נהפוכו הטעם שלהם משדרג את הרוטב לכן אני שופכת את הקופסא כמו שהיא!
מהיום שהכרתי את הזיתים האלה אני לא מכינה מקופסאת שימורים .טעים ברמות!!
מערבבים הכל ואז מוסיפים תבלינים ושוב מערבבבים הכל עד שהתבלינים יפתחו ואז כוס וחצי מים רותחים.
מבשלת את הרוטב 2-3 דק ואז מכניסה את הקציצות
מלטפת באהבה עם רוטב כל קציצה.
סוגרת מכסה ומבשלת רבע שעה.
וזהו יש לכם סיר מהאגדות !!!
בהצלחה
פרסום בשיתוף זיתא
היי יונית האם הביצה הכרחית?
שתהיי לי בריאה ?? יצאו סוףףףף אלופת עולם והכי חשוב בעלי והבן שלי שלא אוהבים ירקות בקציצות לא עלו עליהם ועפו על הטעם
חייבת להגיד שכל מתכון שלך ורק שלך יוצא לי אחד לאחד! בלי אכזבות ובלי כשלונות, ואני לא בשלנית בכלל. תבורכי ?