את המתכון הזה הכנסתי למחברת מיד ! ואני אומרת לכם קבל עם ומקלדת שאני הולכת להכין אותו אולי עוד 979789797 פעם חחחחח ואני ממליצה לכם לגזור ולשמור את המתכון הזה ואם בא לכם לשתף שאחרים יכינו גם גם אז באהבה }{
ס ה "כ רבע שעה עבודה , כן רבע שעה , על השעון !! חצי שעה -40 דק אפיה. ויש לכם מנה חמה, מרשימה והכי חשוב טעימה !
אבל רגע , לפני שאני נותנת לכם את המתכון אני רוצה לספר לכם איך הגעתי למתכון ולמה רק עכשיו הוא נכנס למחברת 🙂
דודו בן שמחון, חבר יקר , אישיות קולינרית יפה ,שמחה וצבעונית שהכרתי לפני שנים רבות בפורום של תפוז[כן זה דודו החמוד חח]
העלה שישי שעבר תמונה של הקנלוני שלו לקבוצה שלו בפייס מטבח של אלופים [לחיצה קטנה על הסגול ואתם שם]
ראיתי את התמונה , רציתי להתחלף ישר הצעתי לו סירים, מאפים, קינוחים, וכלום 🙂 דודו אמר לי יונית זה כלום עבודה
והוא צדק ! אז לקחתי את הרעיון של דודו ב2 ידיים והנה יש לכם מתכון קל קל קל וטעים בגרסת יונית צוקרמן.
ולך דודו אהוב ויקר, תודה על מי שאתה , ומה שאתה עושה עבורי ועבור אלפי אנשים בתחום האוכל.
אז בלי פירגונים בלי חפירות הנה המתכון ואל תשכחו להגיד לי איך יצא }{
1 חבילה של קנלוני
600 גרם בשר טחון
בצל גדול או 2 קטנים
מלח פלפל תבלין לקציצות , מלח ,פלפל , כורכום , פפריקה
רוטב :
2 3/4 כוסות מים
קופסא של עגבניות חתוכות תוצרת איטליה !!
רסק עגבניות
6 שיני שום כתוש /קפוא
מלח פלפל פפריקה, סוכר ,מרק עוף
אופן ההכנה :
קלי קלות ! נשבעת 🙂
קוצצים את הבצל ומזהיבים אותו עם 3 -2 כפות שמן, ברגע שהוא זהוב מוסיפים את הבשר טחון,עד שהבשר משנה את הצבע שלו לחום מפזרים מעל רבע כפית כורכום, כפית שטוחה פפריקה, כפית מלח, כפית תבלין לקציצות אם אין אז בהרט לקציצות ואם אין אז ראסל אל חנות .מערבבים הכל היטב.
לוקחים את הקנלוני , וממלאים אותו בעזרת כפית או עם היד ואפשר לחכות שזה יתקרר ,להכניס לשקית זילוף ולזלף.
להניח הכל בשורה אחת .
לקחת מחבת , לחמם 3 כפות שמן זית, לשפוך את העגבניות, את השום הכתוש ולבשל 2 -3 דק להוסיף 2 ועוד 3/4 כוסות מים ואז להוסיף 2 כפות רסק עגבניות ולערבב , לחכות דקה שהמים הרתוחים יגיעו לטמפ שווה ואז לתבל :
כף שטוחה סוכר, זה לא יוצא מתוק לא לדאוג הסוכר זה על מנת לאזן את החמיצות של הרסק והעגבניות .
כפית פפריקה, שליש כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, וחצי כפית מלח. לערבב את הכל .
לשפוך לתבנית, לעטוף היטב בנייר כסף .להכניס לתנור בחום של 180 מעלות.
להוציא, להתענג מארוחה כל כך פשוטה להכנה וכל כך טעימה
מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי
בהצלחה
תודה. מה כמות העגבניות החתוכות בקופסא?
הכנתי היום את המתכון שלך בדיוק כמו שציינת. יצא מדהים. פשוט וטעים!! את פשוט אלופה.
הי יונית
התרשמתי שהמתכונים שלך נעניינים ובטוח טעימים אשמח להתעדכן בנוספים.
תודה לבנה
את צריכה להרשם לעדכונים
רק חזרתי לספר, שהכנתי אתמול בלילה, ויצא משגע!!! טעייייייים ממש!! תודה על מתכון מעולה!!
שנחה לקרוא?תודה שטרחת וסיפרת
כמה זמן בתנור?
40 דק גג 50 דק
אפשר להוסיף את הפרט הזה למתכון עצמו?
אם אין לי תנור אז בגז אני לא יכול לעשות?
היי יונית,
כמה גרם קופסת עגבניות?
תודה.
מצטרפת לשאלה, מה משקל העגבניות?
אני צריכה להסתכל בקופסא.
הילדים מאד אהבו. תודה על השיתוף
איזה תגובה משמחת….לבריאות?
כמה מים? 2 כוסות +3/4 כוס
זה לא כתוב ברור
סליחה זה כן כתוב ברור באופן ההכנה
תודה רבה ?
יונית אלופה תודה על מתכון נהדר וטעים יאמי הילדים השתגעו על הטעם הנפלא ותודה על ההסבר וכל הכבוד לך על הפרגון אבל את הכנת ,לך מגיע הקרדיט עכשיו! הולכת לאמץ את המתכון , לילה טוב ⚘❤
הערה בונה למתכון קלנולי עם בשר
זה נראה טוב, מחר אנסה
ההערה: התבלין כפי שרשמת ראסל אל חנות פירושו מתרגום בערבית: ראש החנות, הכוונה התבלין העיקרי/הראשי של החנות ולכן יש לרשום "ראש אל חנות"
תודה על המתכון
כמה זמן בתנור? תודה
אפשר להכין היום ולהקפיא
לארוחה בעוד שבוע?
בהחלט
נשמע מעולה.
אפשר להכין ביום שישי ולאכול בשבת?
זה עדיין יישאר טעים?
כן לאטום היטב לשמור בקירור ולחמם לפני
תודה על עוד מתכון מוצלח. רק יש לי הערה או הארה לגבי הזמני ההכנה.
מה הערה?אשמח לקרוא ולהבין
הכנתי הערב ויצא מעלף!!!!
בעלי אמר שזה יצא יותר טעים ממסעדה אפילו!
תודה יונית את כל המתכונים שלי אני לוקחת מהאתר שלך
אפשר לוותר על קופסת העגבניות? מה לשים במקום? לא אוהבים עגבניות אצלי
טרם הכנתי, אך לא ברור כמה מנות זה יוצא, האם 3 קנלוני הם מנה? האם חבילה אחת לכמו?
שאלה תמיד מתלבטת אח לשים על איזה תוכנית לשים בתנור טורבו או רגיל ?
כמה זמן בתנור ?
יונית את מלכה !!!
יצא טעים בטרוף
כולם התלהבו
תודה רבה על מתכון מעולה
שבת שלום
יצא מדהים. כבר המלצתי
יונית יקרה,
יוצא כל כך טעים שאני מכינה אותו כל שישי (!!) כבר כמה שבועות רצוף, לפי דרישה של הילד!!!
פשוט טעים.
הרבה תודה על המתכון
היי…לא צויין זמן אפיה רק חום 180 מעלות
תודה חני
אני יכולה להכין היום את הכל בלי האפייה ומחר להכניס לתנור??
הכנתי קנלוני (עם גבינות האמת) ל פני שבוע והקפאתי. מה ההוראות להפשרה וחימום? אשמח לעזרתך יונית תודה מראש
היי,
הכמות הגדולה של המים היתה חשודה, ואכן, נשאר המון מים, והפסטה נוזלית ורכה.. טעים מאד , אבל רק אני אוכל את זה בבית.. זה שוחה במים.. המון מים..
אגב, הוספתי כף פסטו לרוטב העגבניות..שדרוג רציני
בפעם הבאה 2/3 מהכמות במתכון..אנסה
איתמר
לכמה זמן בתנור?
הכנתי כבר מסםפר פעמים
רני מוסיפה לרוטב אטרגנו
מקפיץ פי מאב
תנסו
וואו מתכון פגזזזז ממש טעים, תודה
יצא מושלם!!!! תודה על מתכון מדויק