שאני כותבת קישואים עם עוף התמונה של השולחן הארוך בפינת האוכל בבית אימי עולה לי בראש.
את המנה מוגשת חמה רותחת כמה דק לפני שאבא מגיע מהעבודה.
כיכר לחם שחור,כמה סלטים ליד…..וסכום.
בתור ילדה מעולם לא הבנתי איך אפשר לאכול קישואים
והייתי מסתפקת במנה של פתיתים ועוף.
היום שאני אמא ומבשלת אני לא מוותרת על המנה הזו וגם הבנות שלי למדו לא לוותר .
בעצם הגדולה יצאה כמוני חחח היא עד היום לא אןכלת קישואים אבל זה יעבור לה לא דואגת
הקישואים הרכים והמתיקות המעודנת שלהם יוצרת את המעדן של הלייף.
אצלי בבית זה היא מוגש לצד פתיתים אבא שלי ז"ל אהב לאכול את זה עם לחם שחור.
בנינו ?הכי טעים לחם ספוג ברוטב וקישואים שנמסים.
קל קל להכנה והכי טעים כל השנה חורף קיץ סתיו אביב
חומרים :
6-8 קישואים חתוכים לעיגולים או קוביות גדולות
2-3 בצלים פרוסים
4-5 שוקים או כל כל אחד שאוהבים
מלח פלפל סוכר מרק עוף או ציר עוף.
אופן ההכנה :
מחממים שמן הבתחתית הסיר בערך 2 -3 כפות.
אחרי השמן מתחמם אני שמה את שוקי העוף והבצל ומטגנת את העוף את הזהבה יפה.
כשאשר העוף זהוב יפה אני מוציאה אותו מהסיר
מוסיפה כף סוכר ומערבבת הכל חצי דקה דקה עד שהסוכר נמס ומקרמל את הבצל.
מוסיפה את קוביות הקישואים אפשר לעשות מיקס 3 קישואים בהירים 3 קישואים זוקיני ירוק כהה.ומבשלת את הקישואים 2-3 דקות
ואז מוסיפה מעל כף אבקת מרק עוף כפית כורכום חצי כפית פלפל חצי כפית מלח מערבבת קלות.
שופכת 2 כוסות מים רותחים עד 2 וחצי כוסות רותחים (כוס מידה של 240 מל )מערבבת הכל היטב
מניחה ומסדרת את שוקי העוף.
מנמיכה את הגז ללהבה נמוכה.
סוגרת את הסיר עם מכסה ומבשלת על אש קטנה 50-40 דק.
לא לפחד שחסר נוזלים ,הקישואים מוציאים מים שמוסיפים טעם לסיר .
אם האש לא תהיה נמוכה המים עלולים להתאדות והתבשיל עלול להישרף אז שימו לב.
הערות:
למי שלא רוצה מרק עוף יכול להשתמש במוצר שנקרא ציר עוף.
או להמליח את הסיר במקום רבע כפית לשים כף מחוקה מלח.
אפשר להוסיף פטריות אפשר להוסיף לבבות ארטישוק
פשוט כיף לקרוא מתכונייך ולעקוב בדף הפייסבוק.טעים בברכת יום קסום ומבורך
תקשיבי יונית כנראה הסבתות שלנו מאותו איזור במרוקו. הרבה מתכונים שלך זה בול אבל בול המאכלים אצל ההורים שלי. וזה כזה כיף! עוף עם קישואים זה לגמרי מאכל של ילדותי. איך בא לי גם להוריש לילדים שלי מסורת אוכל מפוארת.
ותודה שאת מראה שהמאכלים האגדתיים בשבילי הם בתכלס ברי הכנה די בקלות. תודה תודה ותמשיכי!!
יונית את פשוט נפלאה עם המתכונים שלך הבריאים והפשוטים לבישול והכנה כאחד .איני מפרגם לכ"א ואת בין הבודדים . במילה אחת יונית – שאפו !
עוד לא טעמתי , אבל ניראה פצצות
תודה רבה ?
תודה על מתכון מושלם! ליקקנו את האצבעות !
נראה לי שאני הולכת להכין זאת. יש לי קישואים וגם עוף. תודה לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
טעיםםםםםם וקל
מתכון מאלף!
יצא תבשיל טעים מאוד!
תודה????