שאמא רצתה לפנק אותנו היא הייתה מכינה לנו את הסיר הזה .
אמאאאאאאאאאאא כמה שזה טעים
בתור ילדה הייתי אוכלת את זה עם לחם ואבא שלי ז"ל היה משתגע ואומר לי גם תפוא וגם לחם ?
והייתי עונה לו אבא זה טעים הרוטב עם הלחם והבשר זה משהו שאי אפשר להפסיק לאכול
תנסה !
והוא היה עושה לי עם היד לכי לכי משוגעת
ואני אומרת לכם כן אני משוגעת על המנה הזו ועל לנגב את הרוטב ולקחת קצת בשר ולהתענג מאושר מרוב שזה טעים
אההההההההה ואיך שכחתי להגיד לכם זה כלום עבודה
ולפני שתשאלו אותי מאיפה הסיר המהמם שאין צורך להעביר לכלי הגשה כי הוא מתאים ככה להגשה אז הוא מנעמן!יש להם קולקצייה אמאלה ואבאאאאאלה
זהו סיימתי לחפור אז שנתחיל ?!
חומרים :
קילו אונטריפ עגלה /קילו בשר צלי כתף מס 5 חתוך לקוביות
3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בצל גדול או 2 בינוניים
3 עגבניות מגורדות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
כף מלח ,חצי כפית פלפל, כפית מרק עוף(לא חובה )חצי כפית כורכום ,כף מחוקה של פפריקה וכף סוכר
****סיר עמיד לתנור אני השתמשתי בנעמן
אופן ההכנה:
קלי קלות זה פה
שמים שמן בתחתית הסיר מטגנים את הבשר עד שהוא חום מכל הצדדים
מוציאים את הבשר .
לא שוטפים את הסיר באותו הסיר עם הטעם של הבשר מטגנים את הבצל ורצועות הפלפל האדום כמה דק עד שהבצלים והפלפלים מתרכים.
אחכ מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים
אחכ מוסיפיםהתבלינים והסוכר ומערבבים טוב ככה שהתבלינים יפתחו.
אחכ מחזירים את הבשר ואת קוביות התפוא מערבבים
שופכים מעל מים רותחים בערך 3 ורבע .המים צריכים לכסות את הכל בערך בגובה של 1 סמ.
סוגרים את המכסה מעבירים לתנור חם 180 מעלות למשך שעתיים.
הערה:
אם זה קוביות בשר צלי אז אחרי שעתיים מעבירים ל160 לעוד חצי שעה כי לנתחים האלה לוקח יותר זנן להתבשל אם זה נתחים של אונטריפ מספיק שעתיים
אגב גם עוצמת תנור יכולה להשפיע לכן הכי טוב לבדוק עם מזלג שזה רך ואז להוציא .
מוציאים מפזרים מעל קצת פטרוזליה קצוצה לקישוט
ונהנים !!!
בתאבון !
תודה על כל המתכונים הנפלאים. אשמח אם תסבירי לנו הנשים שלא מכירות בחנות תבלינים יש פלפלים אדומים מיובשים, תוכלי להסביר מתי משתמשים בהם, תודה רבה.
היי לא כתבת בחומרים עגבניות מגורדות וכמה צריך
אלופה ניראה סוף
היי יונית צריך לבשל את הבשר לפני?,תודה
אם אין לי סיר לתנור, טפשר גם על הגז?
אפשר
הכנתי את התבשיל יצא טעים מאוד, הדבר היחידי שהפריע לי זה הסוכר, שבוע הבא אני אכין עוד פעם בלי סוכר אולי אני אוסיף טיפת פלפל אדום גרוז.
ואוווו אמאלה ואבאלההה הכנתי את הסיר הזה עכשיו על הגז.. סיר של השמחות כמו שאורים החברים בקבוצה שלך יוניתי.
תודה רבה .
הריח משגע..
רק שאלה, כמה זמן הבישול על הגז כדי שהבשר יהיה רך מאד. תודה ושבת נפלאה❤️❤️❤️
היי האם בשרים: 2 (צלעות), אסאדו ושריר (8) יכולים להתאים לתבשיל גולש?
אפשרי לבשל על הגז? ולא בתנור? תודה
האם ניתן להכין עם בשר מספר 8 ועם צלעות? תודה
בס"ד
מתכון עם טעמים של בית.
שמתי חצי כפית אבקת מרק עוף והוספתי פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה וחצי כפית של תבלין מאשיה. יצא מדהים!